Meniu

Zboruri Blue Air din București spre Timișoara

Arată filtrele

Timișoara

 • Informații generale

  Limba oficială Română
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leu (RON)

 • Stâlpi de iluminat stradal și tramvaie trase de cai

  Timișoara a fost al doilea oraș din lume, după New York, care a introdus iluminatul stradal cu stâlpi electrici și, de asemenea, al doilea oraș al Europei cu tramvaie trase de cai.

 • Capitală a culturii

  În 2016, Timișoara a fost desemnată Capitală a Culturii Europene pentru anul 2021. Atunci, vor fi organizate numeroase evenimente, concerte, festivaluri, conferințe care vor promova orașul și moștenirea sa culturală și istorică.

 • Mica Viena

  Arhitectura sa, amestecul de artă și clădiri în stil secesionist cu elemente din era Habsburgică, a făcut ca Timișoara să fie supranumită Mica Viena.

De ce merită să vizitați Timișoara?

Timișoara este al treilea cel mai populat oraș al României, centru industrial, dar și inima culturii și economiei din vestul țării, motive pentru care îl și recomandăm ca destinație de city break.
Arhitectura Timișoarei este un amestec de Art Nouveau cu elemente ce descriu epoca Habsburgilor. Orașul este construit în jurul unor piețe minunate, parcuri și grădini spectaculoase ce merită explorate într-un city break de primăvară sau vară. Timișoara este un oraș al studențimii, un oraș cu o strălucire aparte care conferă o stare de bine turistului, un oraș care nu doarme niciodată, fie weekend sau mijlocul săptămânii. 
Timișoara este un centru multicultural care îmbină armonios elemente, instituții, concepte, în general caracteristici ale diferitelor minorități: germană, ungară, sârbă. Vă recomandăm să savurați  vinurile locale, vechi de secole. Podgoriile românești, răspândite de la Marea Neagră până în înălțimile munților Carpați sunt faimoase în întreaga lume.
Vă recomandăm, de asemenea, să admirați arta stradală – clădiri și poduri înțesate cu grafică și picturi murale – existând chiar și un festival dedicat acesteia. Un city break în Timișoara nu ar fi cmplet dacă nu vizitați și Muzeul Revoluției, dar și Muzeul de Artă. În plus, pentru a lua contact cu bucătăria locală, puteți explora localurile din Centrul Vechi.
 

Aeroporturi

București Timișoara

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Timișoara