Meniu

Bilete avion Craiova - Căutați bilete de avion spre Craiova

Arată filtrele

Craiova

 • Informații generale

  Limba oficială Română
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leu (RON)

 • Fântâna muzicală

  În parcul din apropierea clădirii prefecturii vă veți bucura de spectacolul oferit de Fântâna Muzicală. În serile calde de vară atrage sute de oameni – cu siguranță nu trebuie ratat!

 • Orașul câinilor

  În Craiova s-ar putea să întâlniți mulți câini hoinari pe străzile orașului. Este, într-adevăr o priveliște neobișnuită turiștilor, însă aveți grijă să îi evitați pe cât se poate.

 • Simbol al dragostei

  Dacă vreți să vă mărturisiți sentimentele față de persoana iubită, puteți amplasa aici un lacăt al dragostei cu numele vostru inscripționat. Îl puteți atașa pe balustrada podului din Grădina Botanică a Craiovei.

Craiova

Craiova este al șaselea cel mai mare oraș din România și un important centru cultural și universitar. Alexandru Macedonski, Marin Sorescu, Theodor Aman și Petrache Poenaru sunt doar câteva din personalitățile marcante care s-au născut ori s-au format în acest oraș.

Dacă vă planificați un city break în Craiova, alocați-vă suficient timp pentru muzee, parcuri și grădini urbane – în oraș veți găsi suficiente încât să vă pierdeți prin ele.

Ce aeroporturi sunt în Craiova?

Aeroportul Internațional Craiova este singurul aeroport din zonă și este situat la o distanță de 7 kilometri de centrul orașului. Acesta este una dintre bazele companiei aeriene low-cost Wizz Air, care operează curse pe șapte rute internaționale. În plus, compania aeriană de tip charter AtlasGlobal oferă zboruri sezoniere către Antalya.

Pentru a ajunge de la aeroport în centrul Craiovei aveți mai multe posibilități. Transportul public asigură legătura între centru și aeroport prin linia 9, care operează curse în intervalul orar 05:30 – 20:50. În afara acestor ore, puteți opta pentru o cursă de taxi de la una dintre cele șapte companii care oferă curse non-stop în oraș. De asemenea, aeroportul dispune și de locuri de parcare contra-cost, în cazul în care efectuați transferul cu mașina personală.

Ce linii aeriene operează curse din Craiova?

Momentan, de pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate zboruri numai către destinații externe, cele domestice fiind sistate. Zborurile comerciale sunt asigurate de compania aeriană low-cost Wizz Air, după cum urmează:

 • către Londra-Luton, 6 zboruri săptămânale,
 • către Milano-Bergamo, 5 zboruri săptămânale
 • către Bologna, 2 zboruri săptămânale
 • către Roma-Ciampino, 2 zboruri săptămânale
 • către Bruxelles-Charleroi, 2 zboruri săptămânale,
 • către Paris-Beauvais, 2 zboruri săptămânale,
 • către Köln, 2 zboruri săptămânale,
 • către Tel Aviv, 1 zbor săptămânal
 • către Barcelona-El Prat, 1 zbor săptămânal,
 • către Madrid, 1 zbor săptămânal.

De asemenea, în timpul sezonului turistic, au loc curse de tip charter către Antalya, operate de compania aeriană turcă AtlasGlobal.

Cum găsiți cele mai avantajoase oferte pentru zborurile spre Craiova?

Rezervarea celei mai avantajoase oferte de zbor către Craiova – sau către orice altă destinație din lume – necesită răbdare și atenție la fluctuațiile de preț. Varianta preferată de majoritatea călătorilor este să cumpere biletele de avion în afara sezonului turistic sau cu mult timp înaintea datelor planificate de călătorie.

Această variantă este cea mai avantajoasă deoarece, de obicei, companiile aeriene setează un prim preț promoțional pentru fiecare zbor, urmând ca prețul să crească pe măsură ce data se apropie. Astfel, puteți profita de prețuri promoționale la biletele de avion spre Craiova dacă faceți rezervarea cu aproximativ 2-3 luni înaintea călătoriei.

O altă variantă este să verificați ofertele last-minute, însă nu este o garanție pentru a găsi cele mai bune tarife. Deși o parte din companiile aeriene reduc prețul biletelor nevândute în ultimele zile, există riscul și ca acestea să le majoreze. Acest lucru se întâmplă deoarece călătorii pentru care acel zbor este important vor fi dispuși să plătească un preț mai mare decât să aștepte câteva zile sau săptămâni pentru o ofertă mai bună.

Nu în ultimul rând, prețul pe care îl plătiți pentru biletele de avion și cazare este influențat de momentul în care căutați ofertele. Altfel spus, este foarte probabil ca prețurile să fie mai reduse în timpul săptămânii, dimineața, decât seara sau în timpul weekend-ului, când cererea de rezervări de bilete este mai mare.

Cum căutați zboruri accesibile spre Craiova?

Când planificați o călătorie, cel mai important pas este să găsiți ofertele de zbor cele mai convenabile. Uneori, acest lucru poate fi destul de complicat, ținând cont de fluctuația prețurilor. Totuși, planificarea unui zbor și rezervarea biletelor de avion spre Craiova poate fi mai simplă. Puteți petrece mult mai puțin timp și economisi bani folosindu-vă de motorul de comparare a ofertelor de zbor eSky. Tot ce aveți de făcut este să introduceți aeroportul de plecare și pe cel de destinație, apoi datele în care doriți să efectuați călătoria. Mai departe, selectați numărul de pasageri și apăsați butonul de căutare. Sistemul va căuta în cea mai mare bază de date zborurile potrivite, ținând cont de opțiunile dumneavoastră, și le va afișa în ordinea relevanței și a prețului cel mai bun. Mai departe, puteți personaliza tipul călătoriei, aplicând filtre precum ora de plecare/sosire, companii aeriene, număr de escale sau aeroporturi din apropiere.

O altă opțiune utilă care vă poate ajuta la găsirea ofertei ideale de zbor este meniul „+/-3 zile”. Aici puteți verifica prețurile biletelor de avion spre Craiova pentru un interval de trei zile în avans și trei zile după data selectată a zborului. De multe ori puteți găsi diferențe de până la trei ori între prețurile de la o zi la următoarea, astfel încât acest meniu vă poate ajuta să economisiți o sumă considerabilă pentru rezervarea zborului.

Motorul de căutare de zboruri eSky poate fi folosit atât pe computer, cât și pe laptop sau pe tabletă. De asemenea, dacă preferați să faceți rezervări de pe dispozitivele mobile, aplicația mobilă eSky este ghidul ideal. Cu ajutorul acesteia veți găsi cele mai actualizate oferte, atât pentru zborurile spre Craiova, cât și pentru cele spre alte destinații.

Oferte avantajoase puteți găsi și pe grupurile de social media dedicate călătorilor. Acolo, turiștii împărtășesc experiențe de călătorie, sfaturi privind organizarea vacanțelor sau chiar oferă link-uri către oferte active.

Care este cel mai bun moment să vizitați Craiova?

Sezonul cel mai aglomerat este perioada verii, între iunie și august, când vremea este foarte plăcută. Tot în aceste luni, biletele de avion spre Craiova, dar și cazările, costă mai mult decât de obicei. Dacă preferați să vizitați orașul într-un city break cu costuri minime, cea mai potrivită perioadă este luna noiembrie. Totuși, vremea este destul de rece și nu îmbie turiștii să exploreze străzile sau parcurile. În cazul în care doriți să organizați excursia cu costuri reduse, dar să vă bucurați și atmosfera din oraș, cea mai potrivită perioadă este luna mai, când sezonul de vacanță încă nu a început oficial.

În cazul în care trebuie să rezervați biletele de avion spre Craiova în perioada sărbătorilor, a vacanței de vară sau a weekend-urilor prelungite, faceți rezervările cât mai devreme posibil.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Craiova pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Craiova pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Craiova, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Craiova?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Craiova atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Craiova

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Craiova

Unul dintre cele mai importante centre culturale din România, Craiova este locul ideal pentru un city-break. La Muzeul de Artă din Craiova veți găsi o expoziție amplă dedicată operelor lui Brâncuși, printre care Domnișoara Pogany sau Sărutul.

De asemenea, Parcul Nicolae Romanescu este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa. Acesta găzduiește una dintre cele mai vechi grădini zoologice din România, Castelul Fermecat, o clădire romantică reprezentativă pentru oraș, și Podul Suspendat, construit în 1902.

Cele mai bune oferte de zbor spre Craiova sunt primăvara, când temperaturile încep să crească, iar natura revine la viață. Companiile aeriene care operează de pe Aeroportul Internațional Craiova sunt Wizz Air și Ryanair.

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Craiova!

Alegeți hotel în Craiova