Meniu

Căutați zboruri spre Suceava

Arată filtrele

Suceava

 • Informații generale

  Limba oficială Română
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leu (RON)

 • Sanctuarul Hagigadar

  Cel mai important sanctuar armenesc din lume este vizitat în fiecare an pe 15 august de către mii de pelerini adunați din toate colțurile lumii.

 • Muzeul ouălor

  Vizitați muzeul ouălor în cartierul Ițcani. În atelierul ei, Letiția Orsivschi decorează ouă de găină și struț conform tradițiilor populare, pictând motive elegante unice.

 • O plimbare prin sat

  Faceți o plimbare prin Muzeul Satului. Colibele renovate din zona Bucovinei adăpostesc nu doar ustensile domestice din străvechi timpuri, ci și reprezentații ale unor situații de viață: priveghiul mortului.

De ce merită să vizitezi Suceava?

În secolele XV-XVI Suceava a fost capitala Moldovei, iar astăzi este unul dintre cele mai bogate centre urbane prin clădirile sale istorice. Un aspect interesant este faptul că săpături arheologice au dovedit existența așezărilor umane în regiune încă din timpuri străvechi. În oraș există câteva sanctuare ce aparțin unui grup de biserici ortodoxe pictate din nordul Moldovei, care aparțin Patrimoniului UNESCO. Cea mai interesantă și frumos conservată mănăstire datând din secolul XVI este mănăstirea Sfântului Ioan cel Nou, cu fresce la exterior originale din anul 1534. Cele mai importante obiective turistice trebuie vizitate împreună cu un ghid. În Suceava există, astfel, câteva companii ce vă pot oferi un asemenea serviciu. Cea mai bună ofertă este cea a companiei Hello Bucovina Day Tours – puteți alege o rută deja prestabilită sau o puteți ajusta conform preferințelor. Pentru când vi se face foame Suceava va avea multe de oferit. Pentru o porție de cotlet de miel sau rață marinată în anason poposiți la restaurantul Mosaik, aflat pe Strada Sofia Vicoveanca. În restaurantul Centru Vechi aflat pe strada Bumbac Vasile veți încerca delicioșii cârnați picanți românești și coaste la grătar. Pentru un desert dulce faceți o vizită la Maison Delice, de pe Strada Curtea Domnească, unde veți putea servi prăjituri în atmosfera unei cafenele cochete. În căutarea de suveniruri vizitați Marginea Ceramix, un magazin de pe malul sudic al râului, în apropiere de Universitatea Ștefan cel Mare.

Arată mai mult

Aeroporturi în Suceava

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Suceava

Orarul zborurilor: Suceava

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Suceava!

Alegeți hotel în Suceava