Meniu

Căutați zboruri din Londra spre Craiova

Arată filtrele

Craiova

 • Informații generale

  Limba oficială Română
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leu (RON)

 • Fântâna muzicală

  În parcul din apropierea clădirii prefecturii vă veți bucura de spectacolul oferit de Fântâna Muzicală. În serile calde de vară atrage sute de oameni – cu siguranță nu trebuie ratat!

 • Orașul câinilor

  În Craiova s-ar putea să întâlniți mulți câini hoinari pe străzile orașului. Este, într-adevăr o priveliște neobișnuită turiștilor, însă aveți grijă să îi evitați pe cât se poate.

 • Simbol al dragostei

  Dacă vreți să vă mărturisiți sentimentele față de persoana iubită, puteți amplasa aici un lacăt al dragostei cu numele vostru inscripționat. Îl puteți atașa pe balustrada podului din Grădina Botanică a Craiovei.

De ce merită să vizitați Craiova?

Ridicat de către daci și mai apoi cucerit de romani, acest oraș a atins apogeul dezvoltării sale abia în secolul 19, mai apoi fiind puternic afectat de nenumăratele epidemii. Astăzi, însă, mulțumită celor două universități ale sale, Craiova a crescut ca centru academic, devenind capitala culturală a regiunii. Cu alte cuvinte, un oraș numai bun pentru un city break.
Atracțiile arhitecturale ale locului sunt reprezentate de bisericile medievale ortodoxe: Biserica Madona Dudu, Catedrala Sfântul Dumitru sau Biserica Mănăstirii Coșuna, din afara orașului. Craiova mai găzduiește și una dintre cele mai frumoase clădiri-prefectură din România (Prefectura Județului Dolj). Dacă vreți să aflați mai multe despre folclorul românesc, vizitați Muzeul Regional al Olteniei din Casa Băniei. Un alt punct turistic îl constituie Palatul Jean Mihail, construit în stil neo-baroc, care este gazdă a Muzeului de Artă și a câtorva lucrări marcante ale lui Constantin Brâncuși, renumitul artist român.
Pentru cei care se află pentru prima dată în oraș: trebuie neapărat să vizitați Parcul Nicolae Romanescu - este unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din estul Europei. De neratat în city break! În centrul istoric veți descoperi restaurante precum Casa Ghincea, unde atât mâncarea, muzica ambientală cât și decorul vă vor ajuta să descoperiți spiritul românesc. Localnicii vă vor recomanda deopotrivă Carul din Stele, unde veți avea ocazia să gustați din tochitura ardelenească.

Aeroporturi

Londra Craiova

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Londra - Craiova

Londra Craiova a devenit una dintre cele mai populare rute românești în ultimii ani, mai ales datorită creșterii traficului de muncă România Marea Britanie, dar și datorită apariției companiilor aeriene low cost (Wizz Air, Ryanair, Blue Air etc) care oferă zboruri ieftine. Ruta Londra Craiova este intens circulată întrucât tot mai mulți români care lucrează în Marea Britanie caută bilete de avion ieftine pentru a se întoarce acasă în concedii sau de sărbători. Dacă sunteți în căutare de bilete de avion Londra Craiova, puteți accesa pagina dedicată de oferte eSky. Aici veți găsi tarife avantajoase – nu uitați, cu cât veți rezerva mai din timp, cu atât mai bun va fi prețul.

Orarul zborurilor:

Londra Craiova

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Craiova!

Alegeți hotel în Craiova