Meniu

Turkish Airlines

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Turkish Airlines pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Arată filtrele
Advertisement

✔️ Unde operează Turkish Airlines zboruri?

Orarul de zbor al Turkish Airlines acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Turkish Airlines?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Turkish Airlines cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Turkish Airlines. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Turkish Airlines?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines este compania aeriană națională a Turciei având ca aeroport principal Aeroportul Istanbul Airport. Compania a fost înființată în 1933 și din 2008 este membră a celei mai mari alianțe aviatice – Star Alliance. Compania aeriană a câștigat premiul Skytrax de "Cea mai bună companie aeriană europeană" de două ori – în 2011 și 2012.
Turkish Airlines are cea mai mare rețea de rute de zbor, plecând dintr-un singur aeroport – Istanbul Airport. Aeroporturile secundare ale companiei sunt Sabiha Gokcen în Istanbul și Ankara Esenboğa Airport. Compania are zboruri către 260 de destinații pe toate continentele.

Clase tarifare

Pasagerii Turkish Airlines pot să rezerve bilete la Clasa Economică, Confort și Business. 
Clasa economică are spațiu de 78 cm între scaune. Spătarele se pot lăsa pe spate până la 15 cm. Fiecare scaun are încărcătoare pentru laptopuri și alte dispozitive electronice, porturi USB și internet.  
Clasa Confort are scaune cu o lățime de 49 de cm, iar între acestea este o distanță de 116 cm. Distanța maximă până la care se poate apleca scaunul este de 22 de cm. Fiecare scaun dispune de loc pentru sprijinirea picioarelor. Monitoarele personale de 10.6” includ și conexiunile la consola centrală pentru transfer media de pe dispozitive precum Ipod-ul sau IPad-ul.
Clasa Business oferă locuri ce se extind până la 188 cm când sunt complet lăsate, fiind utile pentru dormit. Acestea dețin și o funcție de masaj, lumină pentru citit, loc pentru sprijinirea brațelor ce are și rol de creare a unui spațiu personal pe lângă alte funcții ce au rolul de a face zborul cât mai confortabil. 
Limita bagajului de mână: până la 8 kg, 55 x 40 x 23 – 1 piesă pentru Clasa Economică și pentru Clasa Confort, 2 piese pentru Clasa Business 
Limita bagajului înregistrat: 1 piesă până la 20 kg la Clasa Economică și Clasa Confort, 1 piesă de până la 30 kg pentru Clasa Business. Limitele de bagaj pentru zborurile locale și transatlantice sunt diferite și trebuie verificate separat în funcție de destinație.

Check-in online

Pasagerii pot să efectueze check-in-ul online și să își selecteze locul cu cel mult 24 de ore și cel puțin 90 de minute înainte de decolare.  Check-in-ul online nu este disponibil pentru zborurile Code share care nu sunt operate de Turkish Airlines. Pasagerii care au primul segment operat de Turkish Airlines și au un zbor de conexiune cu o companie ce are un acord cu aceasta, poate realiza check-in-ul la destinație. 
Procesul de check-in poate fi realizat la punctul de verificare a bagajelor de cală sau la birourile de ”check-in” online. Birourile se închid cu 60 de minute înainte de decolare în cazul zborurilor internaționale și cu 45 de minute înainte în cazul celor naționale.

Flotă

Flota Turkish Airlines constă în 262 de aeronave:
Airbus A319-100 – 14 aeronave
A320-200 – 33 aeronave
A321-200 – 43 aeronave
A330-200 – 16 aeronave
A330-300 – 18 aeronave
A340-300 – 5 aeronave
A310 CARGO – 3 aeronave
A330-200F CARGO – 6 aeronave
Boeing 737-700 – 10 aeronave
Boeing 737-800 – 88 aeronave
Boeing 737-900ER – 10 aeronave
Boeing 777-300ER – 16 aeronave

Aeroportul Istanbul

Principalul aeroport din Istanbul este situat pe partea europeană, la 35 de km nord-vest de centrul orașului. Construit între anii 2015-2018, în luna aprilie a anului 2019 a preluat rolul de aeroport principal al orașului după fostul aeroport Istanbul-Atatürk, odinioară unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.

Aeroportul Istanbul este format dintr-un terminal, fiind cea mai mare construcție de acest tip din lume. Terminalul a fost proiectat pentru o capacitate anuală de 90 de milioane de pasageri. Planul de extindere al aeroportului presupune construcția altor terminale care vor conduce până în anul 2030, la o capacitate anuală a aeroportului de 200 de milioane de pasageri.

Mese

Mesele servite la bordul Clasei Economice includ băuturi calde/reci, mic dejun sau mese principale, în funcție de ora de decolare și de durata zborului. Aceasta este selectată cu grijă din bucătăria turcească și cea globală. În cazul zborurilor de lungă durată pasagerii se pot bucura de sandwich-uri și prăjituri. Satisfacerea preferințelor culinare speciale este disponibilă și pentru toate zborurile internaționale.
Un meniu special a fost creat pentru pasagerii clasei Confort. Acesta include ingrediente proaspete precum salata și legume verzi, mese calde, servite în farfurii de porțelan, deserturi, dar și fructe și selecții de brânză. Înaintea aterizării, pasagerilor li se oferă o a doua masă caldă sau rece. Aceștia sunt, de asemenea, întâmpinați la bordul avionului cu o băutură.  
Mesele servite la Clasa Business pot să varieze în funcție de tipul zborului. Pe cursele lungi pasagerii pot să se bucure de cel puțin 2 mese și să beneficieze și de servirea unor gustări pe unele rute. La Clasa Business mesele sunt servite în vase de porțelan. Selecția bogată de aperitive și supe este doar începutul unei apetisante călatorii cu Turkish Airlines care se va încheia cu o cafea turcească și dulciuri locale.

Stopover in Istanbul

Stopover in Istanbul este un program prin care pasagerii Turkish Airlines care zboară pe Aeroportul Istanbul au posibilitatea de a explora orașul. Călătorii care au o escală de cel puțin 20 de ore se pot bucura de cazare gratuită în hotelurile partenere și pot explora bogăția istorică și culturală a Istanbulului.

Pentru a face acest lucru, pasagerii trebuie să depună o cerere cu cel puțin 72 de ore înainte de primul zbor, furnizând detaliile lor, numerele de rezervare și de bilet, precum și datele și tipul de cameră alese. În cadrul programului, pasagerii de la clasa economică pot petrece o noapte la un hotel de 4 stele, iar cei de la clasa business pot petrece două nopți la un hotel de 5 stele, fără costuri suplimentare.

Cazarea gratuită este disponibilă pentru pasagerii care dețin un bilet emis de Turkish Airlines care începe cu 235, iar condiția pentru a utiliza serviciul este să pornească dintr-o țară menționată în program și să călătorească până la unul dintre punctele de sosire specificate.

Touristanbul

Acesta este un serviciu de turism gratuit oferit pasagerilor Turkish Airlines pe zborurile internaționale de legătură. Pasagerii care au un zbor de legătură la Istanbul și un timp de așteptare cuprins între 6 și 24 de ore pot folosi Touristanbul și pot începe să exploreze orașul.

Serviciul este disponibil doar pentru pasagerii cu un număr de bilet care începe cu 235, inclusiv pentru zborurile cu cod partajat.

Acesta le permite pasagerilor să descopere Istanbulul luând parte la unul dintre cele opt tururi disponibile, adaptate la programul de sosire și de plecare. Participanții pot vizita cele mai importante obiective turistice ale orașului și pot degusta preparate din bucătăria turcească autentică. Înscrierea la Touristanbul are loc la sosirea în Istanbul, pe aeroport, la Hotel Desk-ul din terminalul pentru sosiri internaționale sau la biroul Touristanbul, la ghișeul de transfer.

În cazul în care un participant la tur își pierde zborul din motive imputabile operatorului turistic, acesta va fi transferat la următorul zbor pentru a ajunge la destinație fără probleme.

Servicii opționale

Pasagerii unor zboruri se pot bucura de un sistem video la cerere care include selecții de muzică, audio, cărți, știri, jocuri și divertisment pentru copii.
Pasagerii au și posibilitatea de a comunica pe parcursul zborului, trimițând SMS-uri și e-mail-uri la prețul de 1,6 dolari.