Meniu

Lufthansa

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Lufthansa pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Lufthansa zboruri?

Orarul de zbor al Lufthansa acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Lufthansa?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Lufthansa cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Lufthansa. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Lufthansa?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Lufthansa

Lufthansa

Lufthansa este linia aeriană națională a Germaniei, cel mai mare transportator aerian din Europa si pe locul IV în lume, din punctul de vedere al pasagerilor deserviți.
Lufthansa este unul dintre fondatorii celei mai mari uniuni aviatice – Star Alliance. Grupul Lufthansa include LH Regional, LH Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss și alte companii deținute parțial de gigantul german, cu a doua cea mai mare flotă din lume.
Numele companiei datează din 1926, când s-a lansat în Berlin Deutsche Luft Hansa  - o companie aeriană germană, ce servea drept linia aeriană a țării în ultimii ani ai Republicii de la Weimar și de-a lungul celui de-al Treilea Reich. Astăzi, birouri Lufthansa sunt situate în Cologne, dar hub-ul principal se află la Aeroportul Internațional din Frankf
urt. Din anul 2001, Aeroportul din Munchen servește tot drept hub pentru Lufthansa, împreună cu alte aeroporturi precum Dusseldorf, Hamburg, Stuttgart și Berlin Tegel. 
Compania Lufthansa operează zboruri spre 19 destinații din Germania și 202 destinații internaționale, iar  grupul Lufthansa servește 400 de destinații pe 5 continente.

Bagaje

Bagajul de mână trebuie să cântărească maxim 8 kg și să aibă dimensiunile 55 х 40 х 23 cm. Clasele Economy și Premium Economy permit 1 piesă/pasager adusă în cabină, în timp ce clasa Business permite 2 piese.
Bagajul de cală trebuie să fie de maxim 23 kg la clasele Economy și Premium Economy, iar la Business și clasa Întâi – 32 kg. Clasa Economy permite 1 piesă/pasager, clasele Premium și Business permit 2 piese, iar clasa Întâi 3 piese.

Clase tarifare

Pasagerii care aleg Lufthansa pot rezerva bilete de avion la clasele Întâi, Business, Economy și noua Premium Economy – pe zboruri lungi.
În clasa Economy pe rute scurte și medii, pasagerii se pot bucura de mai mult spațiu. Construcția îngustă a scaunelor oferă mai mult spațiu pentru picioare și întinderea lor. Pe rutele lungi, scaunele au o lățime de 40 cm și sunt prevăzute cu tetiere pentru un confort sporit.
Avantajele de pe clasa Premium Economy pe rutele lungi sunt mai permisive în ceea ce privește politica de bagaj, oferind mai mult spațiu și sistem de divertisment, dar și mese și alte servicii.
Pe unele aeroporturi, clasa Întâi și Business permit utilizarea de zone lounge speciale ce oferă servicii variate și de tip business. Clasa întâi oferită de Lufthansa a primit cel mai bun rating în clasamentul celebru Skytrax, care evaluează calitatea liniilor aeriene.

Check-in online

Acest serviciu poate fi efectuat cu până la 23 ore înainte de zbor, cu posibilitate de selectare a locurilor și imprimare a cărților de îmbarcare. 

Check-in-ul online este disponibil pentru:
Lufthansa pentru toate zborurile
Linia Austrian între Germania și Austria
Linia SWISS, cu plecări din Frankfurt, Munchen, Belgrad, Tokyo, Viena și Catania
Linia LOT (excepție Hamburg și Stuttgart), între Germania și Polonia
Linia TAP, doar pentru plecări din Dusseldorf și Londra Heathrow
Liniile Adria și Croatia Airlines, pentru plecări din Germania
Linia SAS, pentru plecări din Germania (excepție Dusseldorf, Hamburg, Berlin Tegel), Dubai și Zagreb.

Flotă

Împreună cu liniile partenere, grupul Lufthansa deține a doua, cea mai mare flotă aeriană din lume. Aceasta deține 300 aeronave de aprope toate dimensiunile posibile:
• Airbus (A380-800; A340-600; A340-300; A330-300) și Boeing (747-8; 747-400; BBJ 737-800 IGW) pe rute lungi
• Airbus (A321-100/200; A320-200; A319-100) și Boeing (737-500; 737-300) pe rute medii
• Embraer ERJ-195, ERJ-190 și Bombardier CRJ900; CRJ700 pe zboruri scurte

Hub

Aeroportul Internațional din Frankfurt este cel mai aglomerat din Germania și al 3-lea din Europa, după Heathrow și Charles de Gaulle și al 9-lea  din lume. Aeroportul este situat la 12 km sud-vest de centrul orașului Frankfurt. De asemenea, servește drept hub principal și pentru Lufhansa.
Aeroportul a fost fondat în 1936 și deține 2 terminaluri, servind 58 milioane de pasageri pe an. 
Terminalul 1 este divizat în 4 zone A, B, C și Z și deservește Lufthansa și Star Alliance. Există, de asemenea un terminal separat pentru pasagerii din Clasa I Lufthansa.

Mese

La Clasa Economică, pentru toate rutele se poate alege dintr-o băutură caldă sau rece, plus o gustare sau masă caldă, în funcție de rută. Mâncarea de la clasa Economică este servită în seturi de porțelan, iar pasagerii sunt întâmpinați la bord cu o băutură și o sticlă de apă extra. 
La clasa Business, pasagerii se pot bucura de o nouă versiune de meniuri, în funcție de durata zborului și destinația aleasă. La Clasa Întâi meniurile sunt pregătite de către chefi celebri, spre deliciul pasagerilor îmbarcați pe curse lungi.

Servicii opționale

Divertisment
Pe zborurile lungi pasagerii din toate clasele se pot bucura de programe sport live, datorită canalelor Sports 24. Fotbal din Bundesliga și Premier League, Formula 1, Moto GP, golf și turnee de tenis pot fi vizionate la bord.
Internet
Peste 90% din toate aeronavele Lufthansa sunt dotate cu serviciul FlyNet – cel mai performant sistem de broadband la bord.