Meniu

Ryanair

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Ryanair pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Ryanair

Compania aeriană Ryanair, cu sediul în Dublin, a fost înființată în anul 1985 de către familia Ryan. Este singurul transportator aerian ultra low cost din Europa. Aceasta operează peste 1,600 de zboruri zilnic din 72 de baze aeriene și transportă mai mulți pasageri decât orice altă companie. Compania este prezentă în 30 de țări din care realizează conexiuni cu 189 de destinații. 
Compania deține un record de siguranță de 30 de ani, asigurat de o echipă de peste 9,500 de profesioniști în aviație.

Bagaje

Fiecare pasager poate avea 2 bagaje -  1 cu dimensiunea de 55cm x 40cm x 20cm și greutatea de până în 10 kg, la care se poate adauga o geantă cu dimensiuni de până la 35 x 20 x 20 cm. În cazul în care acestea nu îndeplinesc aceste cerințe, o taxă de £50/€50 va fi aplicată și bagajul va fi plasat la cală. Fiecare pasager poate înregistra maxim 2 bagaje de cală odată cu rezervarea inițială, însă taxa plătită diferă în funcție de greutatea aleasă (15 sau 20 kg).

Pasagerii care au achiziționat biletele de zbor după 1 Septembrie 2018 sau mai devreme, dar al căror zbor este programat pentru 1 Noiembrie 2018 vor putea lua la bord un singur bagaj mic, care să nu depășească dimensiunile maxim admise de 40 x 20 x 25 cm, inclus în preț. Pentru a putea lua un bagaj de mână mai mare este necesară plata unei taxe suplimentare pentru zbor (cu excepția celor care au cumpărat opțiunea de Priority Boarding.

Clase tarifare

Ryanair oferă doar două clase de servicii - Clasa Economică și Clasa Business Plus care a fost introdusă începând cu 2014. Între beneficiile aduse de clasa Business Plus, se numără check-in-ul gratuit, un bagaj de cală de 20 kg, locuri premium și prioritate la îmbarcare, rapiditatea controlului de securitate în unele aeroporturi și primirea detaliilor zborului prin SMS. Serviciile dorite trebuie specificate odată cu rezervarea pentru a fi oferite in mod gratuit.  
Locurile premium se află pe rândurile 1, 2-5, 16-17, oferind loc suplimentar pentru picioare sau fiind cele mai apropiate de ieșire.

Check-in online

Toți pasagerii trebuie să efectueze check-in-ul online, să printeze sau să descarce cartea de călătorie, cu excepția pasagerilor Business Plus care beneficiază de check-in gratuit.
Check-in-ul online se poate realiza cu 30 de zile înaintea zborului programat, în cazul în care se dorește rezervarea unui loc specific, contra-cost. Pentru distribuirea unui loc gratuit, check-in-ul online se poate efectua între 4 zile - 2 ore înaintea orei programate de zbor.
În cazul nerealizării check-in-ului online, se percepe o taxă suplimentară la aeroport.

Flotă

Flota Ryanair cuprinde peste 400 de aparate Boeing 737-800 la o vechime medie de 5,5 ani, care va scădea odată cu noile achiziții ce se doresc a ajunge la 500 de aparate pâna în 2019. Aparatele au 189 de locuri disponibile.

Hub

Aeroportul din Dublin s-a deschis în 1940 și în prezent este cel mai aglomerat aeroport din Irlanda, și printre primele 10 din Europa. El este localizat la 5.4 km nord de capital Irlandei, în regiunea Fingal. Acesta are peste 600 de zboruri pe zi, primind aproximativ 60,000 de pasageri pe zi, în sezonul de vârf numărul acestora ajungând până la 80,000. 
Aeroportul deține 2 terminale, Terminalul 1 găzduind toate zborurile Ryanair, cel de-al doilea fiind dat în folosință abia în anul 2010.

Mese

Ryanair oferă în timpul oricărui tip de zbor o gamă variată de gustări la bord, precum și o selecție de băuturi calde și reci, dar și diverse tipuri de bere, vin și băuturi spirtoase. Acestea sunt detaliate în revista prezentă la bord și se pot cumpăra de la însoțitorii de zbor pe toată perioada călătoriei.

Servicii opționale

Printre serviciile suplimentare oferite de Ryanair se numără posibilitatea achiziționării de până la 2 bagaje, asigurarea parcării, transferul de la/la aeroport pentru 7 €, închirierea de echipamente sportive, muzicale sau pentru bebeluși și adăugarea unor noi bagaje cu dimensiunile potrivite direct de la compania aeriană.