Meniu

Ryanair

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Ryanair pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Ryanair zboruri?

Orarul de zbor al Ryanair acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Ryanair?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Ryanair cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Ryanair. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Ryanair?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Ryanair

Ryanair

Ryanair este un operator de transport aerian low – cost, înființat în anul 1984 ca Danren Enterprises. Însă, a fost redenumit la scurt timp Ryanair după numele unuia dintre fondatorii săi, Tony Ryan. Alături de Ryanair UK, Ryanair Sun și Lauda aparține companiei Ryanair Holdings. Este prima companie aeriană din lume după numărul de rute deservite și a cincea din punctul de vedere al numărului de pasageri transportați. Ryanair este prezentă în 37 de țări, operează peste 2000 de zboruri pe zi și transportă peste 130 de milioane de clienți anual. În anul 2017, a devenit prima companie aeriană europenă care a transportat peste 1 miliard de pasageri. Are o companie aeriană soră, denumită Ryanair Sun, care are sediul la Varșovia, în Polonia. Inițial a deservit zboruri charter, dar după o perioadă scurtă de timp a început să opereze zboruri regulate în numele companiei Ryanair.

Bagaj de mână

Transportatorul oferă mai multe opțiuni pentru bagajul de mână în vederea satisfacerii nevoilor tuturor. Toți clienți Ryanair pot avea la bord numai un bagaj mic personal, ca de exemplu o geantă de laptop, o geantă sau un rucsac mic. Dimensiunile nu pot fi mai mari de 40cm x 20cm x 25cm și trebuie ca acesta să intre sub scaunul din față. Clienții serviciilor Prioritate și 2 bagaje de mână, Family Plus și Flexi Plus sau pasagerii care au un zbor de legătură le este permis încă un bagaj de mână suplimentar, cu greutatea de până la 10 kg, acesta fiind depozitat în spațiul destinat bagajelor din interiorul bordului. Însă, acestea nu pot depăși dimensiunile de 55cm x 40cm x 20cm. Pachetele achiziționate din duty free sunt permise la bord împreună cu bagajele de mână. Clienții care nu beneficiază de facilitatea îmbarcare prioritară, care transportă un bagaj mai mare, trebuie să lase bagajul la poarta de îmbarcare pentru a fi pus în cala avionului. Articole medicale pot fi transportate gratuit, fără taxe suplimentare, la bord, dacă primesc autorizație din partea echipei speciale de asistență.

Bagaje de cală

Clienții non-prioritari, care doresc să transporte mai multe bagaje, pot să adauge un bagaj mai mare de 10 kg ce trebuie lăsat la ghișeul de check-in. Fiecare pasager poate achiziționa să transporte până la 3 bagaje de cală de 20 de kg. Este recomandat ca pasagerii să se asigure că un bagaj nu depășește limita de 20 de kg, în vederea evitării plății unei taxe pentru kilogramele în exces. Aceeași greutate de 20 de kg este aplicabilă și în cazul echipamentelor sportive și al instrumentelor muzicale. Pentru fiecare kg în plus se va achita o taxă de 11£/€ . Orice echipament sportiv sau instrument muzical care nu poate fi transportat la bord, va fi transferat în cala aeronavei. Bagajele pot fi adăugate în momentul rezervării unui zbor sau pot fi adăugate la secțiunea Rezervarea mea cu până la 2 ore înainte de ora programată pentru plecare. Achiziționarea online a serviciului de transport al bagajului la cală este mai ieftină comparativ cu rezervarea efectuată prin call center sau direct la aeroport. Cu toate acestea, taxele pot fi mai mari în perioadele de vârf pe anumite rute selectate. Atunci când mai mulți pasageri călătoresc în baza unei rezervări comune, aceștia pot uni sau împărți bagajele. Astfel, dacă rezervarea conține două bagaje de cală, de câte 20 de kg (în total 40 de kg), unul dintre bagaje poate cântări 27 de kg, iar celălalt 13 kg. Cu toate acestea, articolele care depășesc 32 de kg sau dimeniunile de 81cm x 119cm x 119cm nu vor fi acceptate de Ryanair.

Check-in online

Toți pasagerii trebuie să efectueze check-in-ul online, să printeze sau să descarce cartea de călătorie, cu excepția pasagerilor Business Plus care beneficiază de check-in gratuit.
Check-in-ul online se poate realiza cu 30 de zile înaintea zborului programat, în cazul în care se dorește rezervarea unui loc specific, contra-cost. Pentru distribuirea unui loc gratuit, check-in-ul online se poate efectua între 4 zile - 2 ore înaintea orei programate de zbor.
În cazul nerealizării check-in-ului online, se percepe o taxă suplimentară la aeroport.

Clase de călătorie Ryanair

Atunci când zboară cu Ryanair, călătorii pot alege unul dintre cele trei variante disponibile de tarif: Ryanair Regular, Family Plus și Flexi Plus. Ryanair Regular este un tarif standard care include zborul cu posibilitatea de a adăuga servicii asociate de călătorie. Este cea mai ieftină opțiune și este recomandată celor care doresc să călătorească la un preț scăzut. Pasagerii care optează pentru tariful Family Plus, pot să aducă două bagaje de cală de 20 de kg, două bagaje de mână și beneficiază de prioritate la îmbarcarea în avion. Ryanair oferă părinților care călătoresc împreună cu copiii avantajul de a transporta gratuit încă două bucăți de echipamente pentru copii, precum și un bagaj pentru copii de până la 5 kg. Flexi Plus este un tarif care se adresează celor care s-ar putea să aibă nevoie de flexibilitate în ceea ce privește schimbarea biletelor, de exemplu pentru călătoriile în scop de afaceri. La acest tarif pe lângă biletul de avion sunt incluse gratuit următoarele facilități: check-in gratuit la aeroport, două bagaje de cabină, trecerea rapidă de controlul de securitate, îmbarcare prioritară și rezervarea unui loc în avion.

Flotă

Flota Ryanair este considerabilă, fiind formată din peste 450 de aeronave relativ noi, modelele Boeing 737-800, făcând din acest transportator cel mai mare operator aerian din lume Boeing 737-800. Vârsta medie a flotei este de 5 ani și 6 luni. Aeronavele Boeing 737-800 pot transporta până la 189 de pasageri, dispunând de trei rânduri de scaune cu spațiu suplimentar pentru picioare și trei toalete. În plus, a fost făcută o comandă pentru 135 de aeronave noi Boeing 737 MAX 200 și o altă comandă de 75 de aeronave noi Boeing 737 MAX 200s, compania luând în considerare ca acestea să înlocuiească avioanele mai vechi. Ryanair intenționează să aibă 585 de aeronave în funcțiune până în anul 2024 pentru a putea transporta 160 de milioane de pasageri anual.

Aeroport Dublin

Aeroportul Dublin, situat la 10 km nord de Dublin, este al 13 – lea cel mai aglomerat aeroport din Europa, cu peste 31.5 milioane de pasageri deserviți în anul 2018. De la aeroportul Dublin, călătorii pot ajunge în 180 de destinații. Companii aeriene, precum Ryanair, Aer Lingus, Stobart Air, ASL Airlines Ireland, CityJet și Norwegian Air International, au sediul la aeroportul din Dublin. Înainte de începerea zborului, pasagerii pot cumpăra produse de primă necesitate pentru vacanță și cadouri, vizitând zona de cumpărături, unde fiecare poate să găsească de la electronice, accesorii de modă, cosmetice și cărți, la bijuterii. În majoritatatea cazurilor sunt aplicate reduceri de aeroport foarte atractive. În ambele terminale sunt situate locuri unde călătorii pot să ia masa sau să se relaxeze la o cafea. Acestea includ restaurante, prin altele, fast-food-uri, bucătărie thailandeză, sandvișuri, dar și cafenele și baruri destinate servirii de sucuri naturale. În aeroport, sunt oferite următoarele facilități: acces gratuit la internet prin WiFi de-a lungul terminalelor, posibilități pentru schimbarea copiilor, o farmacie, o cameră de rugăciuni destinată mai multor religii și o biserică catolică. Aeroportul Dublin este deservit de o rețea extinsă de rute de autobuze și autocare care îl leagă de capitală și multe alte orașe din Irlanda. Serviciile de taxi sunt disponibile în spațiile special amenajate din apropierea terminalelor.

Gustări

În timpul zborului cu Ryanair nu sunt servite în mod gratuit gustările, cu toate acestea, pasagerii pot alege dintr-o gama variată de snacks-uri și băuturi. Acestea sunt disponibile pentru cumpărare la barul de la bord. Clienții Ryanair își pot aduce la bord propria hrană, cu excepția băuturilor calde. Mesele pot fi precomandate atunci când se realizează check-in-ul pentru un zbor pe Ryanair.com, mai devreme de 48 de ore înainte de ora programată pentru plecare pentru zborurile din Aeroportul Dublin, astfel înainte de ora 7 a.m. și ora 8 a.m. pentru zborurile care plecă de pe aeroporturile din Birmingham, Bournemouth, East Midlands, Glasgow Prestwick, Leeds Bradford, Manchester, Londra Stansted, Cork, Shannon, Belfast, Porto, Faro, Malaga, Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife South și toate bazele germane, exceptând Frankfurt Hahn și Nuremberg: acestea includ Baden-Baden, Berlin Schönefeld, Bremen, Cologne, Dortmund, Dusseldorf Weeze, Frankfurt International, Hamburg, Leipzig, Memmingen, Stuttgart, chiar dacă rezervarea se face prin intermediul unui agenții de turism. Opțiunea de masă 7 a.m. pentru zborurile care pleacă din Dublin înainte de ora 7 a.m. este micul – dejun irlandez. Disponibilitatea micului – dejun este limitată, astfel este recomandat să faceți o precomandă cât mai curând posibil. Meniul include o varietate de rețete, cum ar fi lasagna vegană, ratatouille, panini, pui tikka, masala sau paste bolognese. De asemenea, există opțiuni pentru copii, printre care nuggets de pui sau pizza.

Servicii suplimentare

Ryanair deține propriul magazin la bord aeronavelor, Runway Retail Boutique, care vinde produse de îngrijire a pielii, produse cosmetice, produse de primă necesitate pentru vacanță, asigurându-se un preț mult mai ieftin față de cel practicat în mod obișnuit. Oferta include branduri precum Clinique, Sosu, Kiehls sau Elizabeth Arden.

De asemenea, Ryanair oferă aeronava Boeing 737-700 ca charter privat. Aeronava dispune de un interior spațios și luxos, cu facilități precum scaune din piele pentru 60 de pasageri, dar și mese elegante și servicii de catering personalizat. Avionul poate fi închiriat în scopuri de călătorie privată corporate, de echipă sau de grup.