Meniu

Zboruri Ryanair din Bristol spre Wroclaw

Arată filtrele

Wroclaw

 • Informații generale

  Limba oficială Poloneză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Zlot (PLN)

 • Moștenire din Cehia și Germania

  Cehii au preluat orașul la jumătatea sec.14 și a fost sub conducerea lor timp de 200 de ani. Apoi a trecut pe mâna austriecilor, apoi a germanilor, astfel că la începutul sec.20, Wroclaw era unul dintre cele mai mari orașe ale Germaniei. 

 • Clădirea Centenară

  Este o construcție imensă destinată sporturilor și activităților de agrement, inclusă pe lista UNESCO. În sec 21, i-a fost adăugată și o fântână spectaculoasă, care pe timp de vară este loc de spectacol cu apă, muzică și lumini. 

 • Piață agitată

  Piața Medievală a fost dintotdeauna un loc care a atras nu numai turiști, dar și localnici. Cafenele, cluburi, restaurante – aceasta este plină de viață de dimineață până târziu în noapte! 

Ce trebuie să știți despre Wroclaw

Cel mai mare oraș din Silesia a trecut de-a lungul istoriei prin mâna cehilor, austriecilor, prușilor, polonezilor și germanilor – chiar și astăzi, dacă vă plimbați prin Wroclaw, veți simți atmosfera de oraș de graniță. 
Orașul este cunoscut pentru Centrul său Vechi, care, împreună cu fosta insulă Odra - Ostrow Tumski, au format pe vremuri nucelul unui oraș medieval. Astăzi, puteți să vedeți acest lucru dacă explorați Piața Centrală și străzile din apropiere (fiți atenți la ștrumfii de piatră!). Merită, de asemenea, să stați puțin și pe la primărie ca să admirați casele de închiriat în stil renascentist. Cu toate acestea, majoritatea clădirilor din centrul istoric au un aspect medieval târziu. Cea mai mare atracție turistică din apropierea Ostrów Tumski este arhicatedrala gotică. Apoi, chiar lângă râul Oder, sunt înșirate mai multe insule conectate prin poduri. 
Wroclaw are totuși și lucruri mai noi care s-au dezvoltat în timpuri mai recente – cum sunt Clădirea Centenară cu Pavilionul celor Patru Domuri, Pergola și Spire, Grădina Japoneză, dar și cea mai frumoasă Grădină Zoologică din Polonia, care a fost schimbată radical de curând. 
Iubitorii de artă trebuie să meargă la Rotunda – aici veți găsi o lucrare ambițioasă de pictură istorică poloneză, Racławice Panorama. Aceasta este o pictură panormaică ce ilustrează o bătălie importantă pentru polonezi la Racławice.

Aeroporturi

Bristol Wroclaw

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bristol - Wroclaw