Meniu

Zboruri LOT din București spre Gdansk

Arată filtrele

Gdansk

 • Informații generale

  Limba oficială Poloneză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Zlot (PLN)

 • Gdansk de la înălțime

  Cel mai bine veți putea admira panorama și Golful Gdansk de pe vârful muntelui Gradowa (Góra Gradowa), dar și din turnurile Bisericii Sfânta Maria sau din primăria din Orașul Principal.

 • Nu le încurcați!

  Gdansk are 2 cartiere principale cu două primării. Orașul vechi istoric cu atracțiile turistice importante (precum fântâna lui Neptun) este Orașul Principal (Główne Miasto). Al doilea cartier este Orașul Vechi (Stare Miasto), situat lângă gară. 

 • Oraș la puterea a treia

  Gdansk împreună cu alte două orașe învecinate formează o aglomerare urbană numită Trójmiasto. Urcați în faimosul tren de viteză SKM și mergeți să vizitați digul Sopot sau plajele calme din Gdynia.

   

De ce merită să vizitați Gdansk/Danzig?

Gdansk, cu cele două fețe ale sale – orașul principal cu clădiri istorice pe de-o parte, iar pe cealaltă cu arhitectura modernă, arta contemporană și pub-urile cu hipsteri. Puteți explora Gdansk într-un city break în fiecare anotimp. Vara, vremea e perfectă pentru plajă. Primăvara și toamna, în timpul furtunilor, vă puteți plimba pe străzile încărcate de istorie și pe malul mării, iar iarna puteți vizita muzee sau vă puteți încălzi într-una dintre cafenelele relaxante. 
Atracția principală este orașul vechi, Orașul Principal. Intrarea către cea mai populară stradă, Długa, se face prin Poarta de Aur (Złota Brama), complex decorată. Aici are loc Târgul lui Dominik în luna august (Jarmark Dominikański), cel mai mare eveniment în aer liber din Polonia. Nu ratați Piața Lungă (Długi Targ), un loc unic în Europa, cu fântâna lui Neptune, Curtea lui Artus, a sa Casă De Aur Tenement (Złota Kamienica) și primăria impresionantă; de asemenea, trebuie să treceți pe la Biserica Sfânta Maria (Bazylika Mariacka), cel mai mare astfel edificiu clădit din cărămidă în Europa.
City break-ul nu va fi complet dacă nu gustați din peștele fript atunci când vă aflați pe coasta Baltică. Pe râul Moltawa veți găsi cele mai bune restaurante, unde se servesc hering, cod sau macrou. Pentru amatorii bucătăriei slow-food recomandăm străzile Wajdelota (cartierul Wrzeszcz) și Straganiarska (centrul orașului). Pentru o cină romantică – unul dintre restaurantele din casele vechi de chiriași de pe strada Mariacka.

Aeroporturi

București Gdansk

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Gdansk