Meniu

Zboruri Ryanair din Bristol spre Poznan

Arată filtrele

Poznan

 • Informații generale

  Limba oficială Poloneză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Zlot (PLN)

 • Orașul conducătorilor

  În Catedrala Basilica Sfinții Petru și Pavel puteți vizita mormintele primilor conducători ai Poloniei: prințul Mieszko I și regele Bolesław I Bravul.

 • Târg medieval

  În Evul Mediu, în locul caselor de locuit din piața orașului, puteați găsi standuri colorate cu pește sărat sau afumat, lumânări și alte lucruri trebuincioase de uz casnic.

 • Muzeul Croissantelor

  Un loc unde poți învăța un dialect din Poznan, să vezi cum se coc cornurile Saint Martin (Rogale, în poloneză) și să faci cunoștință cu istoria locului. Un loc distractiv pentru mici și mari, deopotrivă. 

   

De ce merită să vizitați Poznan?

Dacă alegeți să explorați orașul într-un city break, vă recomandăm să treceți mai întâi pe la primărie – în turn, este amplasat un simbol al orașului datând din 1551, reprezentat de două capre luptându-se în fiecare zi la amiază! O altă particularitate a orașului o reprezintă casele viu colorate, ici și colo decorate cu schițe pictate.
În Poznan veți întâlni și cel mai recent castel al Europei – Castelul Cezarian, ridicat în 1910 pentru regele Prusiei. Adolf Hitler însuși l-a vrut pentru el, iar în anul 1939 mai multe camere au fost renovate, funcționalitatea lor fiind redefinită. Palatul Gorkow (cu celebra sa terasă – un veritabil iaz cu pești), reședință renascentistă altădată, este astăzi Muzeu Arheologic.
Vă puteți lua câteva ore de respiro în Parcul Citadelei, unde veți găsi și ziduri de fortărețe, un monument ridicat soldaților care au luptat în 1945 și Muzeul Armatei (ridicat pe ruinele Fortului Winiary – secolul XIX).
Așadar, Poznan are destule atracții ce așteaptă să fie descoperite, motiv pentru care vă și recomandăm un city break de câteva zile pentru a-l explora.
Pentru un city break perfect, încercați restaurantul Wiejskie Jadło. Găluștele poloneze, borșul acru cu pâine de secară, varza cu carne sau rața cu mere sunt delicioase! Descoperiți și cafeneaua Proletaryat, comunistă de la stilul în care a fost construită și până la meniu (hering, castraveți murați, slănină de porc sau pâinea cu untură).

 

Aeroporturi

Bristol Poznan

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bristol - Poznan