Meniu

Căutați zboruri spre Doncaster

Arată filtrele

Doncaster

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Donny

  Numele Doncaster pare prea lung și neprietenos? Așa s-au gândit și localnicii orașului din moment ce zeci de ani l-au alintat denumidu-l “Donny”.

 • Mergi la moori

  Yorkshire este considerată cea mai frumoasă regiune a Angliei. Și asta nu în mod gratuit – porniți într-o drumeție prin pădurile din apropiere sau pe traseele de pajiști moori și vă veți convinge singuri.

 • O fermă pentru cei mici

  Dacă vă aflați în concediu cu copiii atunci trebuie să vizitați ferma Maize Maze ce se întinde la est de Doncaster. Mielușei, rațe și capre, toate trăiesc aici și îți vor căuta mângâierea chiar și când sunt hrănite.

De ce merită să vizitezi Doncaster?

Un oraș care amintește de măreția romanilor, situat în partea centrală a Regatului Unit al Marii Britanii, pe o colină din valea Don. În acest loc s-a născut cel mai faimos bărbat în colanți – Robin Hood. Dintr-o baladă datând din anul 1500 aflăm că eroul nostru trăia în Barnsdales, un cartier din nordul regiunii Doncaster. În secolul XVI, orașul devenise faimos pentru diligențele cu profil comercial. Nu este de mirare atunci, că în oraș au apărut multe ferme de armăsari, ceea ce a rezultat popularizarea curselor de cai. Chiar și în prezent orașul este renumit pentru acest sport – începând cu anul 1776 s-au desfășurat aici pariurile St. Leger (stakes), o veche întrecere de cai de rasă renumită în întreaga lume. În Catedrala Norman Doncaster Minsiter (secolul XII), încă mai observăm rămășițe ale zidului cetății romane. Suveniruri din vremea romanilor veți întâlni și la muzeul Doncaster – monede, un altar și scuturi ale soldaților, printre altele. Doncaster are două – Castelul Tickhill, astăzi o locuință privată și castelul Conisbrough cu al său turn îți oferă o panoramă incredibilă a orașului. Dacă vreți să aveți parte de cele mai bune produse din Anglia faceți o oprire la piața de pește aflată pe High Street. Localnicii orașului cumpără de aici pește proaspăt, însă tot din acest loc îți poți procura și pește afumat sau prăjit gata de mâncat, bineînțeles împreună cu cartofii prăjiți. Pentru o cină copioasă îndreaptați-vă către hanul King William din Scaftworth.

Arată mai mult

Aeroporturi în Doncaster

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Doncaster

Orarul zborurilor: Doncaster

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Doncaster!

Alegeți hotel în Doncaster