Meniu

Căutați bilete de avion spre Glasgow

Arată filtrele

Glasgow

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Jargonul Glasgow

  Cetățenii orașului, dar și cei din zonele din împrejurimi folosesc un dialect (jargon) aparte, unul specific zonei Glasgow. Este atât de diferit față de limba engleză vorbită în mod comun, încât turiștii întâmpină uneori dificultăți în a-l înțelege. 

 • Orașul pe care merită să îl vizitați

  Glasgow se află în top 10 orașe pe care merită să le vizitați, conform “Lonely Planet”, o publicație turistică și de călătorii. 

 • Prima pelerină de ploaie (rezistentă la apă)

  Vremea scoțiană este departe de a fi o încântare. Nu este de mirare, atunci, că unul dintre cetățenii ploiosului Glasgow – Charles Mackintosh – a creat prima jachetă (pelerină) rezistentă la apă, cunoscută acum chiar sub acest nume: mackintosh.

   

Către ce aeroporturi puteți zbura în Glasgow?

În orașul scoțian funcționează două aeroporturi: Aeroportul Internațional Glasgow, care este poarta principală către Scoția, și aeroportul secundar, Glasgow-Prestwick.

Aeroportul Internațional Glasgow a deservit aproape 10 milioane de călători în 2018, călătorind spre sau dinspre orașe din Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu. Acesta a fost deschis oficial pentru zboruri comerciale ăn 1966, fiindu-i atribuit codul IATA GLA. Glasgow este oraș focus sau hub pentru companii precum British Airways, easyJet și Loganair.

Aeroportul Glasgow-Prestwick este folosit de Ryanair ca bază operațională, operând curse regulate către șase destinații și curse sezoniere către alte nouă orașe din Europa. Pe acest aeroport nu sunt operate zboruri directe către orașe din România.

Rutele din România în Glasgow sunt operate de Blue Air de pe aeroportul București-Otopeni, cu o frecvență de două, trei sau patru zboruri pe săptămână, în funcție de sezon.

Care este prețul unui bilet de avion spre Glasgow?

Pentru a profita de cele mai bune prețuri la biletele de avion către Glasgow este important să efectuați rezervarea cu cel puțin patru săptămâni înaintea călătoriei. Prețul acestora pornește de la 190 de lei, sau chiar de la 150 de lei, dacă sunt rezervate cu opt săptămâni în avans. Totuși, prețul mediu variază între 300 și 700 de lei, în funcție de timpul rămas până la călătorie.

Pentru biletele de avion cumpărate în ultimele zile, prețul depășește 1700 de lei pe ruta București-Otopeni – Glasgow.

Dacă doriți să călătoriți în Glasgow dintr-un alt aeroport european, prețul biletelor va fi influențat de compania aeriană cu care doriți să călătoriți, de perioada în care are loc călătoria și de interesul călătorilor față de cursa selectată de dumneavoastră.

Cum ajungeți din aeroport în Glasgow?

Dacă zborul dumneavoastră este programat să aterizeze pe Aeroportul Internațional Glasgow, puteți ajunge în oraș foarte rapid. Linia express Glasgow Shuttle Bus 500 efectuează curse la fiecare 10 minute, cu program non-stop (excepție făcând ziua de Crăciun). Călătoria durează aproximativ 15 minute până în centrul orașului, iar costul unui bilet este de 8 lire sau 12 lire, pentru biletul dus-întors.

De asemenea, puteți comanda un taxi din aeroport sau îl puteți rezerva online din timp. Dacă alegeți să îl rezervați online veți primi un voucher de reducere de 20% pentru călătoria înapoi către aeroport. Acesta este emis la finalul cursei de către șoferul de taxi. Contravaloarea cursei poate fi plătită atât în cash, cât și cu cardul.

În aeroport veți găsi și sediile unor companii rent-a-car precum Alamo, Dollar Thrifty, Europcar sau National.

Pentru zborurile programate pe Aeroportul Glasgow-Prestwick, opțiunile de transport către oraș sunt la fel de variate, durata călătoriei fiind mai mare. Aeroportul Prestwick este singurul din Scoția care deține propria gară, accesibilă printr-un pasaj suprateran. Trenurile către Gara Centrală Glasgow pleacă la fiecare 15 minute, cu excepția zilelor de duminică (două curse pe oră), iar călătoria durează 45 de minute. De asemenea, serviciul express Stagecoach Western X77 asigură legătura între Aeroportul Glasgow-Prestwick și autogara din Glasgow.

În ceea ce privește serviciile de taximetrie și de închiriere a mașinilor, companiile recomandate de către aeroport sunt Streamline Taxis, respectiv Avis. Ambele sunt disponibile în zona Terminalului Sosiri.

Cum comparați ofertele de zbor spre Glasgow?

Dacă găsirea și rezervarea ofertei ideale este cea mai dificilă parte din planificarea călătoriei, atunci motorul de căutare de zboruri eSky este ajutorul de care aveți nevoie. Spre deosebire de compararea individuală a ofertelor de zbor puse la dispoziție de companiile aeriene, motorul de căutare de zboruri face acest lucru automat, în numai câteva secunde. Economisiți timp și bani navigând numai printre ofertele de care sunteți interesat.

Pentru a folosi motorul de căutare de zboruri este necesar să introduceți aeroportul de plecare și pe cel de sosire, apoi să selectați datele de călătorie. Sistemul va analiza și compara ofertele a peste 950 de companii aeriene, atât de linie, cât și low-cost și de tip charter, și va afișa numai ofertele cele mai potrivite. Mai departe, puteți filtra aceste rezultate în funcție de numărul de escale dorit, de companiile aeriene cu care preferați să călătoriți sau de ora la care este programat zborul pentru aterizare sau decolare.

Motorul de căutare de zboruri eSky poate fi accesat și de pe tablete sau smartphone-uri, dar și de pe desktop, calitatea rezultatelor fiind întotdeauna aceeași.

Când ar trebui să cumpărați biletele de avion spre Glasgow pentru cel mai bun preț?

Primul lucru pe care merită să îl luați în considerare înainte de a rezerva biletele de avion este perioada în care doriți să călătoriți. De obicei, zborurile programate în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie și în luna ianuarie vor avea cele mai mari tarife. În cazul în care călătoria dumneavoastră nu poate fi amânată în afara acestui sezon, cele mai bune prețuri vor fi disponibile cu cel puțin șase luni în avans.

Un alt lucru de care este util să țineți cont sunt condițiile de călătorie. Uneori, zborurile cu escală sunt mai convenabile ca preț, deși acest lucru implică un timp total de călătorie mai mare. Dacă optați pentru această variantă, puteți alege un zbor cu escală lungă, pentru a avea suficient timp pentru a vizita orașul de legătură.

Să stabiliți care sunt condițiile de călătorie vă poate ajuta și să alegeți mai ușor oferta de zbor ideală. De exemplu, bagajul de cală este inclus în preț pentru majoritatea companiilor de linie și nu va necesita o taxă suplimentară. În funcție de aeronava cu care călătoriți este posibil să aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru picioare, care implică anumite costuri adiționale. Puteți reduce aceste costuri comparând toate ofertele de zbor și condițiile de călătorie incluse.

Ce companii aeriene operează pe aeroporturile din Glasgow?

Aeroportul Internațional Glasgow este unul dintre cele mai importante din regiune, aici operând multiple companii aeriene tradiționale și low-cost. Zborurile lungi către America de Nord sunt operate de WestJet, Virgin Atlantic, United Airlines, Delta Air Lines și Air Canada Rouge, printre altele. Printre cele mai cunoscute companii low-cost care oferă curse către Glasgow se află easyJet, Jet2.com și Flybe.

De asemenea, companii precum Emirates, KLM sau Lufthansa oferă legături din Dubai, Amsterdam și Frankfurt către Glasgow.

Aeroportul secundar Glasgow-Prestwick este folosit momentan numai de compania aeriană low-cost Ryanair, care oferă legături din mai multe orașe sau insule spaniole, din Portugalia și Italia.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Glasgow pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Glasgow pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Glasgow, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Glasgow?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Glasgow atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Glasgow

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Glasgow

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Glasgow!

Alegeți hotel în Glasgow