Meniu

Zboruri Wizz Air din Wroclaw spre Doncaster

Arată filtrele

Doncaster

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Call Me Donny

  Numele Doncaster vi se pare prea lung și neprietenos? Așa s-au gândit și localnicii orașului din moment ce zeci de ani l-au alintat, denumindu-l “Donny”. 

 • Mergi la moors

  Yorkshire este considerată cea mai frumoasă regiune a Angliei și asta nu în mod gratuit – porniți într-o drumeție prin pădurile din apropiere sau pe traseele de pajiști moors și vă veți convinge singur!

 • O fermă pentru cei mici

  O vacanță cu copiii merită să includă o vizită la ferma Maize Maze care se întinde la est de Doncaster. Mielușei, rațe și capre, toate trăiesc aici și vă vor căuta mângâierea chiar și când sunt hrănite.

   

Doncaster, legenda lui Robin Hood și cursele de cai

Un oraș care amintește de măreția romanilor, situat în centrul Regatului Unit al Marii Britanii, Doncaster este renumit pentru legenda lui Robin Hood. Dintr-o baladă datând din anul 1500 aflăm că eroul nostru trăia în Barnsdales, un cartier din nordul regiunii Doncaster. Aeroportul chiar a fost denumit în trecut Robin Hood Airport Doncaster Sheffield. 

Un alt punct pe lista unei vacanțe în orașul faimosului bandit sunt cursele de cai. În trecut orașul a devenit faimos pentru diligențele cu profil comercial, ceea ce a dus la apariția fermelor de armăsari și la popularizarea curselor de cai. Chiar și în prezent orașul este renumit pentru acest sport – începând cu anul 1776 se desfășoară aici pariurile St. Leger, o cursă de cai de rasă, celebră în întreaga lume

Pentru un city break plin de istorie vă recomandăm vizitarea catedralei Norman Doncaster Minster, unde încă se mai pot observa rămășițe ale zidului cetății romane. Suveniruri din vremea romanilor veți întâlni și la muzeul Doncaster – monede, un altar și scuturi ale soldaților. Vă tentează o vizită la castel? Doncaster are două – Castelul Tickhill, astăzi o locuință privată, și castelul Conisbrough, în turnul căruia vă puteți bucura de o panoramă incredibilă a orașului. 

Pentru cele mai bune produse din Anglia, opriți-vă la piața de pește aflată pe High Street. Localnicii orașului cumpără de aici pește proaspăt, dar și tradiționala gustare englezească – fish & chips. Hanul King William este ideal pentru o cină copioasă!

Aeroporturi

Wroclaw Doncaster

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Wroclaw - Doncaster