Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Heraklion

Arată filtrele

Heraklion

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • La plimbare cu scuterul

  Ca toate orașele vechi, Heraklion este împânzit cu străduțe înguste, întortocheate. Pentru evitarea ambuteiajele și a găsirii unui loc de parcare, vă sfătuim să închiriați un scuter și să vă deplasați asemenea cretanilor: pe două roți.

 • Rătăciți-vă în voie

  Nu există mod mai propice de a simți adevăratul puls al orașului decât aruncând harta turistică deoparte și descoperind labirintul străduțelor înguste. Nu ezitați să faceți asta, în așa fel veți ajunge să cunoașteti fascinantul centru urban.

 • Rezervați în avans

  Câteva companii locale de turism sunt specializate în organizarea excursiilor în zonă. Veți vizita situri arheologice, locuri pitorești din mijlocul naturii, dar și localuri unde veți face cunoștință cu tradițiile, bucătăria și cultura locală.

   

Heraklion, bijuteria Cretei

Capitala insulei Creta, Heraklion (în greacă Iraklion), este orașul cu o istorie bogată, înfrățit cu Constanța. A fost întemeiat în 824 în apropierea Palatului din Knossos, relicva civilizației minotice, asociată cu mitul grecesc al temutului Minotaur. Trecutul tumultuos al orașului implică dominația bizantină, venețiană, turcească, iar într-un final, cea grecească.

O vacanță fără suveniruri pentru cei dragi nu are farmec! Vă recomandăm măslinele și uleiul obținut din plantațiile de fructe din regiune, care nu au seamăn în lume. Urmează băutura tradițională ouzo, care se vinde în recipiente speciale de toate mărimile și formele, iar la final, dulciurile, care vă vor trezi toate simțurile la viață! Pe toate și nu numai le veți întâlni pe târgurile stradale de pe Odos Dedalou și Odos 1866.

Grecia este renumită pentru bucătăria savuroasă ridicată la rang de artă. Gazdele vă vor trata chiar ca la mama acasă - în restaurante, baruri și taverne porțiile sunt impresionante, iar alcoolul curge fără încetare!

Visați la un city break de vară ideal, cu nopți pline de distracție? Perfect, pentru că centrul vechi al Heraklionului prinde viață odată cu lăsarea serii. Veți fi serviți cu băuturi îmbietoare la DrinkEasy, aflat pe Strada Sapoutie, lângă Muzeul Arheologic; veți asista la reprezentații de muzică live la barul Jailhouse de pe Agiostefaniton nr. 19a, iar dacă pur și simplu vă tentează atmosfera relaxantă a unui local, atunci recomandarea noastră este Guernica, pe Andreou Crete.

Aeroporturi

Budapesta Heraklion

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Heraklion