Meniu

București Thira - Căutați bilete de avion

Thira

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Drumul către port

  Portul Skala Thira se află pe o stâncă, la 300 de metri sub nivelul orașului. Pentru a ajunge aici, va trebui fie să coborâți cele 580 de trepte de piatră, fie să încercați o călătorie cu măgărușul!

 • Apusul în Oia

  Oia este locul cel mai fotografiat de către turiștii aflați în vacanță în Santorini. Momentul cel mai însuflețit al zilei este apusul, când mulțimile de oameni se adună de peste tot pentru a imortaliza frumusețea naturii. 

 • În explorarea frumuseții grecești

  Dacă vă doriți să descoperiți cât mai multe zone grecești în timpul vacanței, vă recomandăm cu drag insula Creta – din Thira puteți ajunge acolo ușor cu feribotul sau catamaranul.

De ce merită să vizitați Thira?

Thira este capitala insulei Santorini, așezată în zona vulcanului care a devastat regiunea în jurul anului 1600 (î.e.n.). Frumosul oraș atrage în fiecare an zeci de mii de turiști care vor să vadă priveliștea caselor tradiționale albe ce contrastează cu fundalul negru al cenușei vulcanice. 
Aceeași amprentă vulcanică se întâlnește și în două dintre stațiunile din oraș, Kamari și Perissa, unde nisipul este negricios. În afară de plajele fascinante și apele limpezi, Thira vă va captiva prin străzile înguste, pline de taverne și buticuri cu suveniruri. 
Trecutul încărcat al regiunii îl puteți cunoaște printr-o vizită la Catedrala Catolică Sfântul Ioan Botezătorul sau la situl arheologic de la Akrotiri. Dacă doriți să explorați împrejurimile, pe insula Nea Kameni veți găsi craterul vulcanului și izvoare termale în care vă puteți relaxa. Un alt punct de interes este vechiul orăsel Oia, cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ.
Pentru că aproape toate insulele arhipelagului prezintă soluri fertile, cultivarea viței de vie face parte din cultura grecească. Asta înseamnă că în timpul unui city break în Thira veți avea ocazia să savurați cele mai aromate soiuri de vin. Vysado și Nikteri sunt cea mai bună alegere pentru iubitorii de vin dulce, iar Santorini pentru cei care preferă vinul sec.
Dacă doriți să le degustați, vă recomandăm restaurantele Anemoloos și Taverna Parea, unde puteți servi și fructe de mare, caracatiță cu fistic sau tradiționala salată grecească.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din București spre Thira pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din București spre Thira pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din București spre Thira, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din București spre Thira?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din București spre Thira atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

București Thira

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Thira!

Alegeți hotel în Thira