Meniu

București Atena - Căutați bilete de avion

Atena

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Istorie

  Datând încă din jurul anului 3.000 Î.C., civilizația greacă este una dintre cele mai vechi din Europa. Cel mai cunsocut obiectiv turistic e Acropolis, dar veți găsi sute de temple, poduri și monumente care atestă istoria acestui teritoriu.

 • Cultură

  Fiind locul de naștere al teatrului, aici veți găsi mai multe scene decât în orice alt oraș din lume, mai ales că anual au loc foarte și multe evenimente și festivaluri, fie de muzică, fie de teatru.  

 • Viață de noapte

  Atena este denumită și "Orașul din Balcani care nu doarme niciodată." Oamenii ies în oraș în fiecare seară și se distrează de la apus până la răsărit. Fie că savurați o bere sau un ouzo, bogăția vieții de noapte din Atena nu are cum să vă scape. 

Bilete de avion din București în Atena

Atena este una dintre destinațiile cele mai preferate de turiști din toată lumea, fiind unul dintre leagănele civilizației. Deseori aglomerat de călători curioși, orașul continuă să atragă oameni pasionați de istorie, arhitectură sau, pur și simplu, de civilizația greacă.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Atena este între lunile martie și mai, când orașul încă nu este foarte aglomerat, iar localnicii încă nu au părăsit orașul în favoarea sătucurilor de pe coasta Mediteranei. În acest interval, temperaturile nu sunt deloc potrivite pentru plajă, ci, mai degrabă, pentru descoperirea la pas a locurilor. De asemenea, și perioada septembrie – noiembrie este potrivită pentru a vizita orașul în tihnă, dar și pentru a vă bucura de soare și plajă.

Către ce aeroporturi puteți zbura din București în Atena?

În capitala greacă funcționează un singur aeroport pentru traficul aerian comercial, Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos (cod IATA: ATH). Acesta a fost deschis oficial în 2001 și a primit numele unui fost prim-ministru grec care a contribuit considerabil la dezvoltarea aviației.

Acesta a înlocuit fostul aeroport Ellinikon, care depășișe capacitatea de procesare a pasagerilor. În 2018, pe aeroportul Eleftherios Venizelos au fost înregistrați mai mult de 24 de milioane de pasageri, fiind astfel aeroportul principal din regiune. De aici au loc curse către orașe europene, dar și către destinații din America de Nord, Africa de Nord, Orientul Mijlociu sau Asia.

Bilete ieftine de avion din București în Atena

Contrar credinței populare, biletele ieftine de avion către Atena nu sunt oferite numai de companiile low-cost. Puteți găsi bilete de avion la preț avantajos și de la companiile de linie, însă acest lucru implică răbdare și verificarea constantă a ofertelor. O modalitate simplă de a fi la curent cu cele mai bune prețuri pentru zborurile pe ruta București Atena este newsletter-ul personalizat, care vă înștiințează atunci când biletele de avion sunt disponibile la prețul dorit de dumneavoastră.

Pentru a vă înscrie trebuie să completați aeroporturile de plecare și sosire – în acest caz, București și Atena – și să stabiliți prețul pe care doriți să îl plătiți pentru acestea. Atunci când ofertele coincid cu pragul setat de dumneavoastră, sistemul vă va înștiința printr-un e-mail. Deoarece e-mailul nu garantează menținerea ofertei pe termen nelimitat și nici nu înlocuiește rezervarea dumneavoastră, este important să profitați de promoție în cel mai scurt timp de la primirea mesajului.

Pentru a rezerva cele mai bune oferte de zbor, vă recomandăm să planificați călătoria cel puțin cu opt săptămâni înainte. Biletele cumpărate cu câteva zile sau chiar săptămâni înainte de efectuarea zborului sunt mai scumpe decât cele cumpărate în avans, iar dacă vacanța este programată în timpul sezonului turistic, prețurile pot depăși 700 de lei. În plus, dacă doriți să economisiți bani la biletele de avion, puteți căuta zboruri programate în intervale neobișnuite, precum între 3 și 5 AM. Deoarece interesul călătorilor față de aceste curse este redus, prețurile vor fi mai accesibile comparativ cu zborurile efectuate în timpul zilei.

Comparați ofertele de zbor și rezervați oferta potrivită cu motorul de căutare de zboruri

Motorul de căutare de zboruri eSky este una dintre cele mai bune soluții de planificare a călătoriei, care vă poate ajuta să economisiți timp și bani. Deoarece baza de date a motorului conțințe ofertele a peste 950 de companii aeriene low-cost, charter și tradiționale, șansele de a găsi bilete de avion ieftine din București în Atena sunt cu mult mai mari decât dacă ați compara fiecare ofertă individual.

Pentru a folosi motorul de căutare de zboruri aveți nevoie de un dispozitiv mobil sau desktop. După ce ați accesat pagina de căutare, introduceți locurile de plecare și sosire dorite, selectați perioada de călătorie și tipul de bilete dorit. În numai câteva secunde, pe pagină vor fi afișate cele mai relevante rezultate pentru căutarea dumneavoastră. Ofertele prezentate sunt sortate în funcție de preț, astfel încât să puteți alege cu ușurință biletele de avion.

Dacă doriți o sortare și mai bună a rezultatelor, în funcție de criterii precum compania aeriană preferată sau orele programate pentru decolare și aterizare, puteți face acest lucru aplicând filtrele disponibile pe pagină.

Unde găsiți bilete de avion din București în Atena la preț promoțional?

Dacă încă nu ați găsit bilete de avion la prețul dorit, puteți accesa meniul Oferte de pe website-ul eSky. Aici veți găsi o mulțime de promoții la zborurile către Atena sau către alte destinații pe care doriți să le vizitați, dar și pentru servicii conexe, cum ar fi cazarea la destinație. Această variantă poate fi un real ajutor în special pentru călătorii care nu au datele vacanței stabilite deja, deoarece unele oferte pot fi condiționate de anumite date de călătorie.

De bilete de avion la preț promoțional puteți profita și descărcând aplicația mobilă eSky. Indiferent că doriți să călătoriți în Atena, Londra sau Toronto, cu aplicația gratuită eSky aveți promoțiile întotdeauna la numai un click distanță.

De la aeroport în centrul orașului

Aeroportul este conectat la rețeaua de metrou a capitalei prin linia 3, stația de metrou aflându-se în imediata apropiere a terminalului și fiind accesibilă printr-un pasaj suprateran. De asemenea, la ieșirile 3 și 4 sunt disponibile taxiuri, respectiv limuzine pe care le puteți închiria pe durata șederii în Atena. Dacă preferați să închiriați o mașină, serviciile de acest tip disponibile în incinta aeroportului sunt oferite de companii precum Budget, AutoUnion, Avis sau AACR Car Rentals.

O altă metodă rapidă de a ajunge oriunde doriți în oraș sau în zona metropolitană sunt autobuzele din flota de transport în comun de pe liniile X93, X95, X96 și X97.

Cu ce companii aeriene puteți zbura din București în Atena?

Cursele directe din București în Atena durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Dacă doriți să rezervați bilete de avion pe această rută, puteți alege între biletele oferite de Aegean Airlines, Ryanair și TAROM. Vă recomandăm să verificați toate ofertele înainte de a efectua rezervarea, inclusiv cele ale companiilor de linie, deoarece acestea pot fi mai avantajoase în funcție de bagajele cu care călătoriți sau de alte servicii pe care le doriți incluse în pachetul dumneavoastră.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din București spre Atena pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din București spre Atena pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din București spre Atena, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din București spre Atena?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din București spre Atena atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

București Atena

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Atena

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Atena!

Alegeți hotel în Atena