Meniu

Bilete avion Salonic - Căutați bilete de avion spre Salonic

Salonic

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Macedonia elenă

  Salonic se află în regiunea Macedonia și a fost întemeiat de Casandru, regele Macedoniei. Numele orașului provine de la soția conducătorului, Thessalonica, sora lui Alexandru cel Mare.

 • Un cartier animat

  Pentru o atmosferă electrizantă, mergeți în cartierul Ladadika, cartierul vechiului port evreiesc. Veți regăsi aici o sumedenie de restaurante și localuri cu o energie aparte. 

 • Sfatul călătorului

  V-ați rătăcit în timpul plimbărilor prin oraș? Nu vă faceți griji! Tot ce trebuie să faceți este să urmați cărarea până în vale și cu siguranță veți ajunge pe malul mării, iar de acolo porniți în oricare altă parte a orașului. 

Salonic, capitala culturală a Greciei

Salonic (Thessaloniki în greacă) este al doilea cel mai mare oraș din Grecia, situat în nordul țării, în Golful Thessalonian din Marea Egee. Un oraș vibrant, care respiră istorie, Salonic a fost întemeiat de însuși regele Macedoniei, Casandru, și a fost considerat temelia civilizației elene.

Vă puteți începe vacanța în oraș cu o vizită în Piața Aristotelous, care vă va impresiona prin arhitectura unică. Aici începe o promenadă până în apropierea Rotonda, cunoscută drept Biserica Agios Giorgios. În 1997, Salonic a fost Capitala Europeană a Culturii și, pentru a marca acest lucru, umbrele multicolore au fost agățate de-a lungul promenadei ca decorațiuni temporare.  Au devenit atât de populare printre localnicii și turiști, încât au rămas acolo până în prezent – ideea a fost preluată și în România, pasajul Victoria din București fiind decorat de mai mulți ani cu astfel de umbrele multicolore, care sunt deliciul fotografiilor turiștilor.

Un city break fără culoarea locală nu se poate! Avântați-vă într-o plimbare pe străzile înguste pentru a simți energia orașului și neapărat vizitați piețele orașului. De aici puteți cumpăra orice, de la suveniruri și haine până la condimente sau produse tradiționale proaspete.

Nu puteți reveni din vacanța în Salonic fără să gustați cele mai alese bunătăți din bucătăria mediteraneană, preparate în varianta grecească. Vă recomandăm restaurantul Bazagiazi (Vassileos Irakliou nr. 35), localul Tougi (Karipi nr. 28) sau Sempriko (Fragkon nr.2).

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Salonic pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Salonic pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Salonic, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Salonic?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Salonic atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Salonic

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Salonic

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Salonic!

Alegeți hotel în Salonic