Meniu

Antakya - spre Antakya

Arată filtrele

Antakya

  • Informații generale

    Limba oficială Turcă
    Ora locală: UTC +3
    Valută: Lira turcească (TRY)

  • O experiență spirituală

    Pe 29 iunie, biserica îi celebrează pe Sfinții Petru și Pavel. Merită să asistați la slujba solemnă ținută în fiecare an în Grota Sfântului Petru pentru a simți cu adevărat binecuvântarea serbării. 

  • Magazinele stradale

    Săpunul din ulei de măsline și mătasea sunt două dintre produsele care au facut Antakya faimoasă pe plan internațional. Le puteți cumpăra din cartierul-bazar (çarşı), aflat în apropierea Marii Moschei. 

  • Verificați înainte de vizitare

    Muzeul de Arheologie este închis în zilele de luni și până la amiază în primele zile ale sărbătorilor religioase. Găzduieste turiștii între orele 09.00 și 18.30 în vârf de sezon, și între 08.00 și 16.30 în extra-sezon. 

     

De ce merită să vizitați Antakya?

Orașul Antakya (situat la 22 km de Marea Mediterană) – numit de turci Hatay – emană o atmosferă mai degrabă arabă decât turcă. O destinație eclectică, ce merită explorată într-un city break.
În vremea romanilor, Antakya era al treilea cel mai mare oraș al lumii. Mai puteți admira din acea perioadă doar unul dintre cele cinci poduri de peste râul Orontes și câteva mozaicuri extraordinare (datând din secolele 2 – 4). 
Pe lista lucrurilor de vizitat în city break trebuie neapărat să adăugați: Biserica-Peșteră a Sfântului Petru (Aziz Petros Kilisesi) - conform legendei, Sfântul Petru (urmat de Sfântul Pavel) au predicat despre creștinism chiar în acest loc. Interesant este că grota – datând din vremuri bizantine – a fost reconstruită în secolul XI de către cruciați. Aceștia i-au dat peșterii o fațadă gotică așa că astăzi, în loc de o grotă, putem admira o biserică sculptată în piatră. 
Datorită învecinării la graniță cu Siria, este ușor de observat influența arabă în cultura, arhitectura sau bucătăria locală a Antakyei. Pentru a pătrunde această atmosferă, descoperiți moscheele orașului – Marea Moschee (Ulu Camii) și Habib-i Neccar Camii. Dacă vă place bucătăria Orientului, veți putea degusta specialități aromatizate cu mentă proaspătă sau pe bază de năut (hummus), precum și brânza herbed, supe pe bază de iaurt și kebabi. La desert, încercați neapărat kunefe!

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Antakya pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Antakya pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Antakya, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Antakya?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Antakya atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Antakya

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Antakya

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Antakya!

Alegeți hotel în Antakya