Meniu

Londra Istanbul - Căutați bilete de avion

Arată filtrele

Istanbul

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Ce să savurați în Istanbul?

  Noi am încercat și ne-au plăcut: pâine de pește la Eminönü, ceai și budincă la Çengelköy, cafeaua de la Pier Loti, dar și ciocolata Beyoğlu. Încercați și narghileaua în Tophane, un pahar de boza în Vefa și o porție de kumpir în Ortaköy.

 • Insule

  Insulele sunt situate în zona de nord-est a Mării Marmara – 9 la număr, au alături și două stânci aproape de țărm. Pe 5 dintre acestea, pot fi găsite și așezări (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kinaliada și Sedefada) care formează o provincie.

 • Transportul public

  Transportul public este asigurat prin autobuze și metrou, sistemul feroviar și vehicule marine. Aeroportul Atatürk, Stația de Autobuz Bayrampaşa, Taksim, părți importante din penisnula istorică – toate pot fi acesate cu trenul. 

Ce trebuie să știți despre Istanbul

Istanbul, cel mai mare oraș al Europei, a fost capitală pentru multe state puternice de-a lungul istoriei, cum ar fi Imperiul Bizantin și Imperiul Otoman. Orașul este și un punct geopolitic pentru că adăpostește Bosforul, acesta conectând Marea Neagră cu Marea Marmara și separând Asia de Europa. Istanbul are două aeroporturi, Atatürk și Sabiha Gökçen. Cel de-al treilea urmează să fie dat către folosință la finalul anului 2017.
Ce nu trebuie să ratați în Istanbul?
În primul rând, cumpărăturile la Bazarul Mare, bineînțeles! Puteți face apoi și un tur al Bosforului cu feribotul – acesta pleacă din Üsküdar. Vă mai recomandăm să treceți și pe strada Istiklal - aceasta este cea mai aglomerată stradă a Istanbulului și are numeroase magazine din care puteți face cumpărături. 
Aquariumul subacvatic vă oferă șansa de a explora viața sălbatică – trebuie văzut neapărat! 
Piața Sultanahmet este punctul care atrage cei mai mulți turiști. Obeliscul din piață și moscheea albastră, Cisterna Yerebatan Cistern și moscheea Hagia Sophia sunt alte locuri la fel de interesante care trebuie vizitate.
Palatul Topkapi, unde au domnit membrii dinastiei din Imperiul Otoman, este una dintre cele mai importante comori istorice, adăpostind o serie de monumente și relicve sacre. 
Turnul Galata, situat în Eyup Sultan, este primul zbor al lui Ahmed Çelebi înregistrat istoric de Hezrah. Galata Mevlevihane este, de asemenea, o structură arhitecturală cu o moștenire istorică deosebită din era otomană. 

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Londra spre Istanbul pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Londra spre Istanbul pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Londra spre Istanbul, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Londra spre Istanbul?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Londra spre Istanbul atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

Londra Istanbul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Londra - Istanbul

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Istanbul!

Alegeți hotel în Istanbul