Meniu

București Istanbul - Căutați bilete de avion

Istanbul

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Ce să savurați în Istanbul?

  Noi am încercat și ne-au plăcut: pâine de pește la Eminönü, ceai și budincă la Çengelköy, cafeaua de la Pier Loti, dar și ciocolata Beyoğlu. Încercați și narghileaua în Tophane, un pahar de boza în Vefa și o porție de kumpir în Ortaköy.

 • Insule

  Insulele sunt situate în zona de nord-est a Mării Marmara – 9 la număr, au alături și două stânci aproape de țărm. Pe 5 dintre acestea, pot fi găsite și așezări (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kinaliada și Sedefada) care formează o provincie.

 • Transportul public

  Transportul public este asigurat prin autobuze și metrou, sistemul feroviar și vehicule marine. Aeroportul Atatürk, Stația de Autobuz Bayrampaşa, Taksim, părți importante din penisnula istorică – toate pot fi acesate cu trenul. 

Bilete de avion din București în Istanbul

Bilete de avion din București în Istanbul la preț promoțional

Faptul că prețul biletelor de avion se poate modifica de la o oră la alta poate fi descurajant pentru mulți călători, însă dacă aveți în vedere câteva aspecte, puteți găsi cele mai avantajoase oferte de zbor din București în Istanbul.

În primul rând, cel mai mare impact asupra costului final îl are perioada în care doriți să călătoriți. De obicei, perioadele cele mai aglomerate sunt între sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii ianuarie, apoi de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii martie. În aceste intervale, prețul mediu pentru o călătorie dus din București în Istanbul este de 570 de lei. De asemenea, un bilet cumpărat pentru zborul efectuat în aceeași zi costă 1200 de lei. În restul anului, prețurile pentru o călătorie dus încep de la 424 de lei.

Apoi, momentul în care efectuați rezervarea poate să afecteze prețul pe care îl plătiți pentru călătoria cu avionul. Mai exact, dacă alegeți să comparați oferte atunci când majoritatea călătorilor fac același lucru, prețul afișat va fi ușor crescut datorită numărului mare de căutări pentru biletele de avion. Pentru a găsi oferte la cele mai avantajoase tarife, vă recomandăm să planificați călătoria dimineața devreme luni sau miercuri. Deoarece în aceste perioade este cel mai puțin probabil ca un număr mare de călători să navigheze în căutare de oferte, prețurile afișate vor fi mai avantajoase.

Găsiți oferta ideală de zbor din București în Istanbul

Dacă ofertele de zbor direct nu sunt pe placul dumneavoastră, puteți alege unul dintre zborurile cu escală. Pentru aceeași sumă sau chiar o sumă mai mică aveți oportunitatea de a vizita încă un oraș nou.

Totuși, să găsiți cele mai bune bilete de avion poate fi cu mult mai rapid decât vă imaginați. Motorul de căutare de zboruri eSky vă vine în ajutor, simplificând întreg procesul. Spre deosebire de compararea ofertelor de zbor de la fiecare companie aeriană în parte, unde este necesar să navigați între website-urile acestora, un motor de căutare agregă toate biletele de zbor disponibile și le afișează pe cele care se potrivesc cel mai bine căutării dumneavoastră.

Pentru a folosi acest motor de căutare trebuie numai să completați București pentru aeroportul de plecare și Istanbul pentru aeroportul de sosire, și să setați perioada pentru care doriți să rezervați biletele. În numai câteva secunde, motorul caută printre ofertele a sute de companii aeriene tradiționale, charter și low-cost. Rezultatele sunt afișate în funcție de preț, începând cu cele mai accesibile, însă puteți să le filtrați mai departe în funcție de companiile aeriene cu care preferați să călătoriți, de numărul de escale, dar și alte criterii.

Motorul de căutare de zboruri eSky poate fi folosit pe desktop, pe smartphone sau pe tabletă, astfel încât cele mai bune oferte de zbor să fie întotdeauna la îndemâna dumneavoastră.

Ce aeroporturi sunt în Istanbul?

Până în aprilie 2019 aeroportul principal din Istanbul a fost Aeroportul Atatürk, unul dintre cele mai aglomerate din întreaga lume. Din aprilie, însă, tot traficul aerian comercial a fost transferat pe noul aeroport Istanbul, care a preluat și codul IATA IST.

Noul aeroport este încă în construcție, finalizarea acestuia fiind programată pentru anul 2030. Acesta este proiectat să gestioneze, la capacitate maximă, 200 de milioane de pasageri anual. Aeroportul Istanbul se întinde pe o suprafață de peste 7000 de hectare și se află la o distanță de aproximativ 47 de kilometri de capitala Turciei.

Dacă doriți să rezervați o cursă directă din București către Istanbul, acestea sunt oferite de companiile aeriene de linie TAROM și Turkish Airlines.

Odată ajunși pe aeroport, următoarea preocupare va fi transferul către oraș. Deoarece aeroportul este nou construit, opțiunile de transport către oraș încă nu sunt extrem de diversificate. Totuși, accesul către Istanbul, dar și către alte orașe din regiune este acoperit de companiile de transport public Havaist și IETT. Puteți alege și serviciile de închiriere de mașini pentru a nu duce grija transportului cât timp sunteți în Istanbul, iar acestea sunt disponibile chiar în aeroport. Puteți alege dintre peste 15 companii, printre care Carneed, Avis, Cizgi sau Castle Rent-a-Car.

Economisiți bani cumpărând cele mai avantajoase bilete de avion din București în Istanbul

Dacă încă nu ați stabilit perioada în care vreți să călătoriți în Istanbul, este destul de simplu să găsiți bilete de avion la prețuri accesibile. Cele mai actuale oferte de zbor sunt disponibile pe pagina Oferte de pe website-ul nostru, unde veți găsi bilete de avion la cel mai bun preț pentru destinații din toată lumea. Deoarece unele oferte sunt în număr limitat sau sunt condiționate de timp, vă recomandăm să nu amânați rezervarea biletelor de avion.

Dacă datele de zbor sunt deja fixate și nu le puteți modifica, puteți căuta zboruri cu escală, care pot fi mai avantajoase decât cele directe. De asemenea, vă recomandăm ca pentru zborurile care nu pot fi mutate să rezervați biletele cât mai devreme posibil.

Când sunt biletele de avion spre Istanbul disponibile la cel mai bun preț?

Prețurile biletelor de avion pe ruta București Istanbul nu fluctuează considerabil de-a lungul anului. Totuși, există anumite perioade în care tariful se poate dubla de la o zi la alta, cum ar fi perioada sărbătorilor de iarnă sau perioada februarie – martie. În aceste luni, Istanbul este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor români datorită temperaturilor mai îngăduitoare. Dacă doriți să organizați vacanța în aceste perioade, vă sugerăm să alocați un buget de călătorie mai mare și să efectuați rezervările imediat ce ați stabilit datele de călătorie.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Istanbul?

Dacă doriți să vă bucurați de vreme numai bună pentru explorarea orașului, dar și de prețuri avantajoase la biletele de avion, cea mai bună perioadă în care puteți programa o vacanță în Istanbul este septembrie – noiembrie. Comparativ cu lunile martie – mai, vremea este deja caldă și nu va trebui să vă aduceți decât o pelerină de ploaie.

În schimb, dacă alegeți să rezervați o vacanță între lunile iunie și august, veți găsi un oraș aglomerat, în care temperaturile nu sunt extrem de ridicate, dar în care umiditatea vă poate provoca un disconfort semnificativ. În plus, în aceste luni, biletele de avion și cazarea sunt cele mai costisitoare din tot anul.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din București spre Istanbul pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din București spre Istanbul pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din București spre Istanbul, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din București spre Istanbul?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din București spre Istanbul atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

București Istanbul

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Istanbul

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Istanbul!

Alegeți hotel în Istanbul