Meniu

Zboruri Ryanair din Bruxelles spre Porto

Arată filtrele

Porto

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Vinul – savoarea unui tratat

  În secolul 17 englezii au descoperit aroma portugheză. Le-a plăcut atât de mult încât ratele taxelor de import al vinului au devenit subiectul principal al tratatului comercial încheiat între Anglia și Portugalia.

 • O ceașcă cu ceai... aparte

  În city-break-ul în Porto veți avea ocazia să vă bucurați de grădinile Palatului de Cristal. Într-un decor șarmant cu păuni plimbându-se agale, veți avea plăcerea de a savura un excelent ceai la Ceainăria Rota do Cha.

 • Mercado do Bolhao

  Pentru o experiență autentică a orașului Porto luați la pas străzile din jurul pieței, dar și însăși piața Mercado do Bolhao aflată pe Rua Formosa. Aceasta este populară printre localnici și vă pune la dispoziție o varietate de produse tradiționale.

De ce merită să vizitați Porto?

Un city-break în orașul portughez al doilea cel mai mare din țară poate începe cu o plimbare de-a lungul Podului Dom Luis I, denumit astfel după Regele Luis I al Portugaliei, astăzi punte între cele două maluri ale pitorescului râu Douro. Nu mai puțin atractiv va fi un tur cu tramvaiul istoric. Vă recomandăm să alegeți ruta numărul 1, de altfel și cea mai lungă, care pornește din stația Infante către Passeio Alegre de-a lungul estuarului Râului Douro. La pas pe promenada întinsă de-a lungului râului veți face cunoștință cu localuri unde este produs faimosul vin portughez. Este imposibil să le ratați datorită panourilor cu înscrisuri albe de-o șchioapă de pe acoperișurile clădirilor. Nu numai că veți putea degusta și cumpăra vinul preferat, dar veți avea ocazia să faceți și un tur al cramelor ticsite cu butoaie. Dacă sunteți un împătimit al băuturii lui Bachus lista cu atracții ar trebui să vă includă faimosul Bar Vinologia - Portologia Porto ori La Maison des Porto, aflat pe Rua de Sao Joao. De reținut că deși prețurile lor sunt puțin piperate aceste vinuri provin de la producătorii locali și nu se mai regăsesc nicăieri în altă parte. Nu vă puteți încheia city-break-ul în Porto fără a încerca fructele și legumele de la producătorii regionali. Vă veți îndrăgosti cu siguranță de gustul perelor și al citricelor de aici! Pentru o cină autentică portugheză îndreptați-vă către unul dintre restaurantele Tapabento Trindade sau O Paparico.

Aeroporturi

Bruxelles Porto

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bruxelles - Porto