Meniu

Bilete avion Lisabona - Căutați bilete de avion spre Lisabona

Lisabona

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Oceanarium

  În Lisabona veți găsi cel mai mare aquarium din Europa, adăpost pentru o varietate imensă de specii marine – de la penguini și rechini până la moluște, corali și amfibieni – respectiv 16.000 de exemplare din peste 450 de specii. 

 • Poduri

  Cele două poduri care trec peste râul Tajo sunt în același timp și simbolurile Lisabonei. Cel mai popular este podul “25 Aprilie”, însă cel mai lung din Europa este “Vasco da Gama”

 • Fado

  Muzica tradițională portugheză (Fado) a luat naștere la începutul sec. 19 și joacă un rol important în identitatea națională. Puteți să vă bucurați de spiritul portughez ascultând fado într-un tabernaclu (tasca). 

Cum puteți ajunge din România în Lisabona?

Un city-break în orașul-port la Oceanul Atlantic este o experiență pe care orice călător împătimit trebuie să o bifeze. Lisabona este cunoscută nu numai pentru arhitectura deosebită, dar și pentru tramvaiele sale sau bucătăria delicioasă. Un alt motiv pentru care merită să rezervați bilete de avion spre Lisabona este climatul temperat, care permite vizitarea orașului pe tot parcursul anului.

După un zbor de aproape cinci ore, puteți explora în voie atmosfera unei capitale cosmopolite. Din România, conexiunile directe spre Lisabona sunt operate numai de pe Aeroportul București-Otopeni. Cu o escală în Munchen sau Frankfurt puteți ajunge și din Cluj-Napoca în Lisabona.

Ce aeroporturi sunt în Lisabona?

Orașul este deservit de un singur aeroport internațional, Aeroportul Humberto Delgado, al cărui cod IATA este LIS. Acesta este cel mai mare din Portugalia și unul dintre cele mai importante aeroporturi din Europa de Vest. Aeroportul are două terminale și o capacitate de peste 22 de milioane de pasageri anual, aici operând 52 de linii aeriene, atât pe curse locale, cât și internaționale. Terminalul 1 este rezervat pentru companiile tradiționale, în timp ce Terminalul 2 este folosit mai mult de operatorii low-cost.

Aeroportul Humberto Delgado este situat la șapte kilometri distanță de centrul Lisabonei, în districtul Portel. Legătura dintre aeroport și oraș este asigurată de taxiuri, metrou și linia de transport în comun (inclusiv linia de noapte 208). De asemenea, serviciul Aerobus transportă călătorii în cele mai importante puncte de transfer din oraș (inclusiv Gara Centrală). Tot în aeroport veți găsi și serviciul de închirieri mașini.

Ce companii aeriene zboară către Lisabona?

Zborurile directe din România în Lisabona sunt oferite de două companii aeriene low-cost, Blue Air și Wizz Air. Ambele operează curse numai de pe Aeroportul Internațional București-Otopeni.

În cazul în care preferați city-break-urile prelungite, puteți alege un zbor cu escală, fie din București-Otopeni, fie din alt aeroport românesc. Acestea sunt operate de companii de linie, precum Lufthansa, KLM sau TAP Air Portugal.

O alternativă și mai avantajoasă din punct de vedere al tarifelor este să rezervați un bilet de avion low-cost către un aeroport mai mic din Europa și încă unul din aeroportul respectiv în Lisabona.

Cât costă biletele de avion spre Lisabona?

Dacă alegeți să călătoriți cu Wizz Air, prețul unui bilet de avion spre Lisabona pornește de la 200 de lei și poate urca până la 1400 de lei, în funcție de momentul în care faceți rezervarea. Pentru cursele operate de Blue Air, prețurile pornesc de la 250 de lei, iar media prețurilor este de 700 de lei per zbor.

Când planificați călătoria, este important să luați în considerare și serviciile adiționale de care vreți să beneficiați. De exemplu, dacă doriți să înregistrați un bagaj de cală, prețul final va fi mai mare. De aceea, vă recomandăm să verificați toate ofertele, inclusiv pe cele cu escală, întrucât este posibil să beneficiați de aceste servicii la un preț mult mai mic decât dacă le-ați rezerva separat.

Când puteți cumpăra cele mai avantajoase bilete de avion spre Lisabona?

Perioada pentru care faceți rezervarea are un impact destul de mare asupra costului final de călătorie. Cele mai ieftine bilete de avion spre Lisabona sunt disponibile în luna ianuarie, când puteți economisi 60% din prețul plătit în lunile de vară. De asemenea, puteți plăti mai muțin pentru zborurile spre Lisabona și în noiembrie sau în celelalte luni de iarnă.

Datorită climei prietenoase, aceste luni sunt o perioadă foarte bună de a vizita Portugalia și de a cunoaște cultura locală. Deși temperaturile vor fi prea scăzute pentru a vă bucura de plajă, vremea va fi mai plăcută decât în România. Dacă preferați vremea călduroasă, vă puteți rezerva bilete de avion pentru lunile mai și iunie, când sezonul turistic încă nu a început.

Cele mai scumpe bilete de avion spre Lisabona sunt cele din iulie, august și prima jumătate a lunii septembrie. De asemenea, veți plăti mai mult pe biletele de avion și în luna aprilie, când interesul pentru city-break-uri începe să crească. Companiile aeriene pot crește prețurile și la sfârșitul lunii decembrie, în perioada Crăciunului și a Anului Nou, când călătorii își rezervă bilete pentru a petrece timp cu familia.

Dacă vreți să rezervați un bilet de avion spre Lisabona la cel mai bun preț, este important să faceți rezervările cu aproximativ două luni înainte de călătorie. În această perioadă, locurile disponibile sunt oferite în oferte last-minute.

Un alt aspect de care vă recomandăm să țineți cont este perioada din zi și săptămână în care faceți rezervarea. De exemplu, cele mai atractive prețuri la zborurile spre Lisabona sunt disponibile în mijlocul săptămânii, marțea, miercurea și joia, în jurul prânzului.

Cum puteți reduce prețurile la zborurile spre Lisabona?

Există mai multe metode prin care puteți reduce costul final al biletului de avion spre Lisabona. Cel mai efficient mod este să folosiți un motor de căutare de zboruri, cum este eSky. Pe website-ul de comparare a ofertelor de zbor eSky trebuie să introduceți datele de călătorie, aeroportul de plecare și destinație și să personalizați preferințele de călătorie. După câteva secunde, sistemul afișează toate conexiunile disponibile din România spre Lisabona. Mai mult, puteți filtra aceste rezultate în funcție de preț, de numărul de escale sau de ora programată pentru decolare/aterizare. Spre deosebire de verificarea individuală a ofertelor pentru fiecare companie aeriană, acest motor de căutare vă economisește timp și bani.

Un alt mod de a reduce prețul este să profitați de ofertele last-minute. Acestea se pot desfășura și cu două luni înainte de zborul programat, însă există riscul ca pentru anumite zboruri să nu mai rămână niciun loc disponibil pentru a fi inclus în ofertă.

Zborurile la preț atractiv spre Lisabona – sau orice altă destinație din Portugalia – pot fi găsite și cu ajutorul aplicației gratuite eSky. Dacă doriți să fiți primii care află despre aceste oferte, vă recomandăm să vă abonați la newsletter-ul personalizat eSky. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți ruta de care sunteți interesat și prețul pe care doriți să îl plătiți. Când oferta pe care ați creat-o va deveni disponibilă, sistemul vă va transmite un mesaj. Totuși, aceste oferte nu sunt disponibile pe termen nelimitat, așa că vă recomandăm să faceți rezervarea într-un timp cât mai scurt de la primirea email-ului.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Lisabona pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Lisabona pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Lisabona, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Lisabona?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Lisabona atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Lisabona

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Lisabona

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Lisabona!

Alegeți hotel în Lisabona