Meniu

Oslo - spre Oslo

Arată filtrele

Oslo

  • Informații generale

    Limba oficială Norvegiană
    Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
    Valută: Coroana norvegiană (NOK)

  • Parcul Vigeland

    G. Vigeland a fost desemnat în 1907 să creeze o fântână în parcul Frognerparken. Un proiect mic ce apoi a luat amploare – atât de mare, încât era încă în construcție la moartea sa, în 1943. A terminat prin a avea 121 de sculpturi cu 600 de personaje.

  • Muzeu pentru o singură navă

    Ne referim aici la Muzeul navei Fram - aceasta a fost construită pentru Fridtjof Nansen și a supraviețuit primei sale expediții prin Oceanul Arctic. Câțiva ani mai târziu, l-a transformat pe Roald Amundsen în primul om care a ajuns la Polul Sud!

  • Țipătul din Oslo

    Una dintre cele mai cunoscute picturi din lume - "Țipătul" lui Edvard Munch – este expusă la Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design din Oslo. Capodopera nu pare să aibă noroc – a fost furată de două ori până acum (recuperată în 2006). 

Oslo

Câte aeroporturi sunt în Oslo?

În capitala Norvegiei există trei aeroporturi, dintre care două sunt deschise traficului aviatic comercial. Aeroportul Oslo-Gardermoen este cel mai important din regiune. Acesta a fost deschis în 1998, primind codul IATA OSL și oferă curse directe către peste 170 de destinații din întreaga lume.

Cel de-al doilea aeroport, Sandefjord Torp, se află la 110 kilometri distanță de Oslo și este folosit ca aeroport secundar. În principal, companiile aeriene care operează curse pe acest aeroport sunt regionale sau low-cost, excepție făcând KLM.

Dacă doriți să zburați către Oslo din România, singurul aeroport care oferă curse directe este București-Otopeni. Zborurile sunt efectuate de companiile aeriene Blue Air, către Aeroportul Oslo-Gardermoen, și Wizz Air, către Sandefjord.

Aeroportul Oslo-Moss, situat la 60 de kilometri distanță, a fost închis pentru cursele comerciale în 2016.

Cum ajungeți din aeroport în oraș?

Legătura dintre aeroport și Oslo este asigurată de trenul Flytoget Airport Express, iar călătoria durează aproximativ 20 de minute. De asemenea, autobuzele TIMEkspressen oferă curse către oraș în mod regulat. Dacă preferați să comandați un taxi pentru a ajunge la destinație, puteți afla toate detaliile privind companiile recomandate în cardul biroului de informații din aeroport.

Deși aeroportul Sandefjord Torp se află la o distanță considerabilă față de oraș, transportul este asigurat de companiile Torp-Ekspressen și TIMEkspressen, iar durata unei călătorii cu autobuzul este de o oră și jumătate. De asemenea, taxiurile sunt disponibile în afara terminalului, inclusiv pentru curse către Oslo. Totuși, merită să luați în considerare faptul că prețul călătoriei depășește 1500 de coroane norvegiene, iar cursa durează aproximativ 80 de minute.

O alternativă mai convenabilă poate fi închirierea unei mașini din Aeroportul Sandefjord Torp. În incinta aeroportului veți găsi birouri de la companiilor Avis, Budget, Europcar, Hertz și Sixt. Astfel, costurile pot fi mai reduse, iar transportul vă este asigurat pe durata întregii șederi în Oslo.

Când ar trebui să rezervați biletele de avion către Oslo?

Pentru a găsi bilete de avion către Oslo la preț avantajos este necesar să faceți rezervările cu cel puțin câteva săptămâni sau chiar luni în avans. Ținând cont de faptul că sezonul turistic în Oslo este martie – mai, zborurile programate în acest interval vor costa mai mult decât cele din extra-sezon. De asemenea, biletele de avion pentru zborurile efectuate în decembrie și ianuarie vor avea tarife mai mari decât în mod normal, datorită traficului crescut de pasageri.

În cazul în care călătoria dumneavoastră este programată în oricare dintre aceste intervale și nu suportă amânare, este indicat să rezervați oferta de zbor cu șase luni înaintea efectuării călătoriei. Prețurile pentru aceste bilete sunt extrem de dinamice, existând posibilitatea să plătiți și de trei ori valoarea biletului. Pentru zborurile efectuate în extra-sezon, rezervările ar trebui efectuate cu aproximativ opt săptămâni în avans.

Cele mai bune oferte de zbor pot fi rezervate fără efort, în câteva minute, direct din aplicația mobilă gratuită eSky. Ofertele prezentate în aplicație variază în funcție de perioada în care alegeți să călătoriți, dar și de timpul rămas până la călătorie, așa că merită să rezervați biletele de avion dorite.

Care este prețul mediu pentru biletele de avion către Oslo?

Prețul unei curse pe ruta București – Oslo variază în funcție de compania aeriană cu care călătoriți, de tipul zborului – direct sau cu escală – dar și de alți factori, precum alte servicii pe care le doriți incluse în pachetul de călătorie.

Dacă alegeți un zbor direct din București în Oslo, prețurile pot varia între 150 și 850 de lei, în funcție de timpul rămas până la efectuarea zborului. Deoarece aceste curse sunt operate de companii aeriene low-cost, prețurile sunt, în general, avantajoase. Totuși, dacă doriți să beneficiați de servicii adiționale, precum spațiu suplimentar pentru picioare sau bagaj de cală, merită să comparați ofertele cu cele ale companiilor aeriene de linie care oferă curse cu escală către Oslo.

Dacă zborul dumneavoastră este programat în perioada decembrie – ianuarie sau martie – mai, costurile pentru un bilet pot depăși 1000 de lei pentru un singur zbor către Oslo, rezervat cu trei luni în avans.

Pentru a vă asigura că rezervați biletele de avion către Oslo la cel mai avantajos tarif puteți seta o alertă de preț pentru ruta de care sunteți interesat. Astfel, veți primi periodic pe adresa de e-mail notificări privind prețul biletelor de avion, ceea ce vă permite să fiți la curent cu toate promoțiile și să rezervați mai simplu oferta dorită.

Unde rezervați cea mai bună ofertă de zbor către Oslo?

Dacă planificarea călătoriei necesită prea mult timp și nu aveți garanția rezervării celei mai bune oferte, cea mai simplă metodă de a rezerva biletele de avion este motorul de căutare de zboruri eSky. Cu o bază de date care depășește 950 de companii aeriene, acest instrument online de planificare a călătoriei analizează și compară automat toate ofertele disponibile, apoi afișează, în câteva secunde, rezultatele cele mai relevante pentru căutarea dumneavoastră.

Atât pe desktop, cât și pe dispozitivele mobile, motorul de căutare de zboruri este la fel de simplu de folosit: selectați aeroportul de plecare și Oslo ca aeroport de sosire, setați perioada în care doriți să efectuați călătoria și confirmați tipul și numărul de bilete. Puteți naviga printre rezultate în funcție de prețul acestora sau de timpul total al călătoriei, însă puteți adăuga și filtre suplimentare, cum ar fi aeroportul de transfer sau ora programată pentru decolare și aterizare.

Când ar trebui să vizitați Oslo?

City-break-urile în Oslo sunt cele mai plăcute primăvara, când vremea este suficient de plăcută încât să puteți explora în voie orașul. Totuși, aceasta este și perioada cea mai aglomerată din punct de vedere turistic, ceea ce înseamnă că nu numai prețul biletelor de avion va fi mai mare, dar și punctele de atracție turistică vor fi mai aglomerate.

Lunile considerate extra-sezon în Oslo sunt septembrie, octombrie și noiembrie, când temperaturile scad, iar șansele de ploaie și zăpadă sunt destul de mari. Din acest motiv, zborurile programate în aceste luni sunt cele mai accesibile. Deși orașul este golit de turiști și în perioada decembrie – ianuarie, vacanța în Oslo în aceste luni nu este recomandată datorită prețurilor crescute și a vremii neprielnice.

Dacă doriți să rezervați bilete de avion la prețuri promoționale, puteți accesa meniul Oferte de pe website-ul nostru. Aici sunt afișate și actualizate cele mai atractive oferte de zbor, atât către Oslo, cât și către alte destinații, prețurile începând chiar și de la 30 de euro sau mai puțin.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Oslo pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Oslo pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Oslo, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Oslo?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Oslo atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Oslo

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Oslo

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Oslo!

Alegeți hotel în Oslo