Meniu

Căutați bilete de avion din Haugesund

Haugesund

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Festivalul vikingilor

  În fiecare an, în luna iunie, are loc Festivalul Vikingilor. Aici vă puteți bucura de reprezentații ale traiului de zi cu zi și ale luptelor purtate de vikingi. Tot aici veți găsi cele mai bune suveniruri - arme sau bijuterii din perioada medievală. 

 • Norvegia medievală din Muzeul Dokken

  Dokken este unul dintre vechile districte ale orașului. Muzeul care îi poartă numele este organizat în aer liber, pe străduțele districtului, astfel încât veți retrăi pentru câteva ore viața din timpurile medievale. 

 • Festivalurile lunii august

  În afară de istoria încărcată de lupte ale vikingilor, în Haugesund veți găsi arta la ea acasă. În fiecare august, aici se desfășoară Festivalul de Film Norvegian și Slida Jazz Festival, două evenimente cu tradiție din anii 1970, respectiv 1980.

De ce merită să vizitați Haugesund?

Haugesund este un oraș-port fermecător din sud-vestul Norvegiei, fosta reședință a primului rege al Norvegiei și cel mai important conducător viking, Harald Fairhair. Orașul a primit atestarea în anul 1855 și cinstește și astăzi memoria vikingilor. 
Primul lucru care vă va fascina odată ajunși în Haugesund este arhitectura locului. Clădirea primăriei din Piața Centrală a fost construită în anul 1931 în stilul neo-clasic și este unul dintre cele mai frumoase edificii.
Dacă vă rezervați un city break în Haugesund, nu ratați vizita în Avaldsnes, un sătuc din apropiere, care adăpostește Biserica Sfântului Olav. Templul a fost construit în 1250, din piatră, iar interiorul ei vă va transpune în vremurile Norvegiei medievale. Tot în Avaldsnes veți găsi o replică a unei ferme din vremea vikingilor, unde veți putea descoperi îndeletnicirile localnicilor de pe vremuri – pescuitul, agricultura sau forjarea uneltelor.
Bucătăria norvegiană este un alt aspect pentru care veți îndrăgi Haugesund. Vă recomandăm supa fierbinte de pește, preparatele pe bază de somon sau fructele de mare proaspete, la oricare dintre localurile cu specific tradițional. Iar dacă sunteți în căutare de o gustare pe fugă, încercați unul dintre sandvișurile delicioase sau produsele de patiserie de la Naturbakst, o brutărie de familie aflată pe Haraldsgata.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Haugesund pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Haugesund pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Haugesund, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Haugesund?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Haugesund atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Haugesund

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Haugesund