Meniu

București Bologna - Căutați bilete de avion

Arată filtrele

Bologna

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Arcade impresionante

  Nu există alt loc în lume care să aibă mai multe arcade decât Bologna – sunt peste 38 km numai în centrul orașului! Descoperiți-le frumusețea într-o plimbare pe jos – veți înțelege de ce sunt candidate ca World Heritage Site la UNESCO!

 • Bulevardele devin străzi pietonale

  În weekend, zona centrală devine o mare stradă pietonală – de fapt, trei străzi majore sunt închise de vineri noapte până duminică la 12 noaptea. Atenție însă dacă trebuie să ajungeți la aeroport - va fi destul de dificil cu transportul în comun!

 • Mâncare delicioasă

  Ce ne-a plăcut cel mai mult: restaurantul Cesarina (pastele sunt delicioase!). Mergeți însă și la American Graffiti – veți gusta cei mai buni burgeri din lume într-un decor specific Americii din anii ‘50!

Unde găsiți oferte avantajoase de zbor din București în Bologna?

Cea mai bună ofertă de zbor va fi diferită de la călător la călător. Din acest motiv, este foarte important să știți care sunt condițiile de călătorie pe care le doriți, încă dinainte să efectuați rezervarea biletelor de avion.

Cel mai simplu mod de a găsi oferta potrivită pentru călătoria dumneavoastră este motorul de căutare de zboruri oferit de eSky. Indiferent de destinația aleasă, veți economisi timp și bani în rezervarea ofertei ideale. Puteți folosi motorul de căutare de zboruri de pe dispozitive mobile, cât și de pe desktop. Tot ce trebuie să faceți este să selectați ruta de care sunteți interesat – București – Bologna – și să selectați datele de călătorie. Apoi, sistemul va căuta printre ofertele a peste 950 de linii aeriene și le va afișa, în câteva secunde, pe cele mai potrivite pentru căutarea dumneavoastră.

Rezultatele sunt afișate în funcție de preț, începând cu cele mai avantajoase oferte. În plus, puteți filtra rezultatele după companiile aeriene cu care preferați să călătoriți, orele la care este mai convenabil să decolați sau să aterizați, respectiv după numărul de escale.

Care este prețul unui bilet de avion către Bologna?

Costul unui bilet de avion din București în Bologna – sau către orice altă destinație – variază în funcție de mai mulți factori. De exemplu, biletele cumpărate cu câteva zile până la două săptămâni înainte de călătorie pot depăși 800 RON pentru un singur zbor, prețul mediu în acest interval fiind de 600 RON. În schimb, biletele cumpărate cu aproximativ opt săptămâni în avans pornesc de la 40 RON.

Un alt factor care influențează prețul biletelor de avion este perioada în care este efectuată călătoria. Primăvara este anotimpul preferat pentru turiștii care vin în Bologna, ceea ce înseamnă că și prețul biletelor de avion va fi mai crescut în aceste luni. De asemenea, un cost mai mare îl vor avea și biletele de avion pentru cursele efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă, când majoritatea călătorilor aleg să petreacă timp cu familia.

Dacă doriți să rezervați bilete de avion din București în Bologna la prețuri avantajoase, accesați aplicația mobilă gratuită eSky. Aici veți găsi disponibile oferte de neratat către Bologna, dar și către alte destinații din întreaga lume.

Cum puteți reduce costurile de călătorie?

Dacă încă nu ați stabilit datele fixe de călătorie, o modalitate de a reduce costurile este să verificați prețul biletelor din zilele adiacente celor pe care vi le-ați propus. Puteți face acest lucru chiar în pagina de rezultate ale motorului de căutare de zboruri, folosind funcția „Calendar +/- 3 zile”, care vă afișează cele mai avantajoase prețuri din fiecare zi.

O altă modalitate de a plăti un preț avantajos pentru biletele de avion este să creați o alertă de preț. Astfel, în momentul în care biletele pe care le căutați sunt disponibile la prețul dorit, sistemul vă va trimite un e-mail de înștiințare. Pentru a crea o alertă de preț trebuie să intrați pe pagina Oferte de pe website-ul eSky și să selectați destinația – în acest caz, Bologna. Mai jos veți găsi opțiunea de creare alertă, unde trebuie să introduceți tariful maxim pe care sunteți dispus să îl plătiți și  adresa de e-mail pe care să primiți notificarea.

Către ce aeroporturi puteți zbura din București în Bologna?

Orașul italian este deservit de Aeroportul Bologna Guglielmo Marconi (cod IATA: BLQ), situat la aproximativ șase kilometri distanță de oraș. Acesta a înregistrat în 2018 un trafic de peste 8,5 milioane de pasageri, fiind unul dintre cele mai aglomerate din Italia.

Aeroportul oferă legături cu orașe din întreaga Europă, dar și din Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Asia apropiată, cele mai solicitate destinații fiind Barcelona, Frankfurt și Paris.

Cum puteți ajunge din aeroport în oraș?

Transferul dintre aeroport și oraș este foarte facil, datorită distanței reduse de numai șase kilometri. Serviciul de transport Aerobus operează curse din aeroport către Gara Centrală Bologna, durata unei călătorii fiind de numai 20 de minute.

Dacă preferați să închiriați o mașină, în aeroport există această posibilitate, dar și cea de a închiria o mașină cu șofer. Printre companiile care oferă aceste servicii în Aeroportul Bologna se numără Locauto Rent, Maggiore, Goldcar sau Interrent (fără șofer) și Amne, Cosepuri și Saca, dacă aveți nevoie și de un șofer. Tot din aeroport puteți solicita și un taxi, companiile recomandate fiind Cotabo și Cat.

De asemenea, monoraiul Marconi Express care leagă aeroportul de Gara Centrală urmează a fi pus în funcțiune. Acesta are o capacitate de transport de 50 de oameni, iar durata călătoriei de cinci kilometri va fi de numai șapte minute.

Ce companii aeriene oferă curse către Bologna?

Cursele directe din București în Bologna sunt operate de două companii aeriene low-cost, Ryanair și Wizz Air, cu o frecvență de cinci, respectiv șapte zboruri săptămânale. Unii călători preferă aceste curse datorită timpului redus de călătorie, însă cursele cu escală pot fi o variantă mai atractivă din mai multe motive.

De exemplu, nu este exclus ca un zbor cu escală să coste mai puțin decât unul direct. Deși timpul petrecut în călătorie este mai extins, aceasta este o opțiune potrivită dacă doriți să economisiți bani la biletele de avion. De asemenea, dacă alegeți unul din zborurile cu escală mai lungă vă puteți bucura de timpul dintre conexiuni pentru a descoperi orașul de tranzit.

Când ar trebui să rezervați biletele de avion către Bologna?

Dacă încă nu ați stabilit datele fixe de zbor, este important să consultați graficul de prețuri pentru perioada în care doriți să călătoriți. Pentru zborurile efectuate în timpul sezoanelor turistice (primăvara și în a doua jumătate a lunii decembrie, respectiv prima jumătate a lunii ianuarie), cu cât efectuați rezervările mai devreme, cu atât mai mici sunt prețurile. Astfel, cele mai avantajoase tarife vor fi disponibile cu cel puțin patru sau șase luni în avans.

În ceea ce privește cursele din extra-sezon, este suficient să planificați și să efectuați rezervarea cu aproximativ șase sau opt săptămâni în avans. Dacă datele de călătorie sunt deja fixate și depășesc acest interval, iar prețurile sunt convenabile, este de preferat să efectuați rezervarea pentru a evita modificările ulterioare de preț. 

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din București spre Bologna pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din București spre Bologna pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din București spre Bologna, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din București spre Bologna?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din București spre Bologna atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

București Bologna

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Bologna

Cele mai accesibile tarife la biletele de avion pe ruta București Bologna sunt disponibile în intervalul ianuarie – martie, când interesul față de rută este cel mai scăzut. Zborurile directe sunt operate de companiile aeriene low-cost Wizz Air și Ryanair, care oferă cele mai ieftine bilete de avion spre Bologna. De asemenea, companiile aeriene de linie precum Alitalia, Turkish Airlines sau British Airways operează zboruri combinate din București în Bologna. În cazul în care călătoriți cu bagaj de cală, vă recomandăm să comparați ofertele companiilor de linie cu cele ale companiilor low-cost, întrucât este posibil să beneficiați de bagaj de cală inclus în prețul biletului de avion.

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Bologna!

Alegeți hotel în Bologna