Meniu

Bilete avion Bologna - Căutați bilete de avion spre Bologna

Bologna

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Arcade impresionante

  Nu există alt loc în lume care să aibă mai multe arcade decât Bologna – sunt peste 38 km numai în centrul orașului! Descoperiți-le frumusețea într-o plimbare pe jos – veți înțelege de ce sunt candidate ca World Heritage Site la UNESCO!

 • Bulevardele devin străzi pietonale

  În weekend, zona centrală devine o mare stradă pietonală – de fapt, trei străzi majore sunt închise de vineri noapte până duminică la 12 noaptea. Atenție însă dacă trebuie să ajungeți la aeroport - va fi destul de dificil cu transportul în comun!

 • Mâncare delicioasă

  Ce ne-a plăcut cel mai mult: restaurantul Cesarina (pastele sunt delicioase!). Mergeți însă și la American Graffiti – veți gusta cei mai buni burgeri din lume într-un decor specific Americii din anii ‘50!

Zborurile din România în Bologna

Zborurile din România în Bologna sunt printre cele mai solicitate rute în traficul aerian român. Deoarece timpul de călătorie este relativ redus (între 1 oră și 40 de minute, pentru plecarea din Timișoara, și 2 ore și 20 de minute, pentru plecarea din Iași), din ce în ce mai mulți turiști sunt în căutare de un city break rapid, în care să descopere cultura sau bucătăria delicioasă a regiunii.

Din ce orașe românești puteți vizita Bologna? Conexiunile directe la preț redus sunt oferite din București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Suceava și Timișoara. Dacă preferați să zburați din alte aeroporturi românești, precum Baia Mare, Satu Mare, Sibiu sau Târgu Mureș, luați în considerare cel puțin o escală în București sau în altă capitală europeană.

Către ce aeroporturi puteți zbura în Bologna?

Orașul este deservit de un singur aeroport, Aeroportul Bologna Guglielmo Marconi (cod IATA: BLQ). Acesta este situat la aproximativ 6 kilometri distanță de centrul orașului și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Italia.

Deoarece se află la o distanță atât de mică de centrul orașului, transferul la sau de la aeroport se poate face foarte ușor. Aveți de ales între autobuzele expres (care fac legătura între aeroport și gara centrală din Bologna), serviciul de închiriere de mașini și, începând cu luna martie 2019, serviciul Marconi Express (monoraiul care asigură legătura între aeroport și gară în 7 minute).

Ce companii aeriene oferă conexiuni directe spre Bologna?

Zboruri directe între orașele din România și Bologna sunt oferite în mod regulat de către Ryanair, Blue Air și Wizz Air. Dintre acestea, cele mai avantajoase oferte le veți găsi la compania aeriană Wizz Air, care oferă legături din cele mai multe orașe.

Companiile aeriene Ryanair și Blue Air operează curse directe numai pe rutele București – Bologna, respectiv Bacău – Bologna. Pentru alte zboruri din București sau de pe aeroporturile Cluj-Napoca, Iași, Suceava și Timișoara, cursele directe sunt efectuate numai de către Wizz Air.

Care e prețul unui bilet de avion spre Bologna?

Biletele de avion din România spre Bologna sunt oferite de companii aeriene low-cost, ceea ce înseamnă că prețurile sunt destul de accesibile pe tot parcursul anului. Totuși, în cazul în care știți exact care este perioada în care vreți să călătoriți, vă recomandăm să vă faceți rezervările din vreme. Astfel, puteți economisi sume impresionante la transportul aerian. De exemplu, un bilet de avion pe ruta București Bologna cumpărat cu șase săptămâni înainte de călătorie începe de la 8 euro (Wizz Air) sau 10 euro (Ryanair).

Dacă planificați o călătorie din Cluj-Napoca, prețurile încep de la 15 euro per zbor, însă prețul mediu pentru o călătorie planficată cu aproximativ șase săptămâni în avans este de 42 de euro per zbor.

Pentru biletele cumpărate cu câteva zile înainte de călătorie (sau în ziua călătoriei), acestea pot varia între 100 și 130 de euro, în funcție de aeroportul de decolare. De asemenea, dacă alegeți să călătoriți în timpul sezoanelor turistice (vara sau în apropierea sărbătorilor de iarnă, de exemplu), prețurile vor fi mai crescute.

Altfel spus, prețul final depinde de perioada în care călătoriți, linia aeriană pentru care optați, dar și serviciile suplimentare pe care le preferați (bagaj de cală, îmbarcare prioritară, alegerea locului în avion, etc.).

Cum puteți reduce prețul unui bilet de avion spre Bologna?

Dacă doriți să cheltuiți mai puțini bani pe biletul de avion spre Bologna, aveți mai multe opțiuni. Prima, și cea mai la îndemână, este să reprogramați călătoria în afara sezoanelor intens circulate spre Bologna. Perioada ideală în care vă puteți bucura și de bilete la tarife avantajoase, dar și de vreme plăcută, este martie-aprilie. De altfel, de cele mai mici prețuri la biletele de avion spre Bologna puteți profita în ianuarie și februarie.

O altă posibilitate este să comparați ofertele pe câteva zile, întrucât prețurile pot fi semnificativ mai mici de la o zi la alta. Această variantă este ideală atunci când aveți flexibilitatea datelor de călătorie. O astfel de comparație vă este pusă la dispoziție pe site-ul eSky, în meniul „+/- 3 zile”, unde este afișat calendarul celor mai bune prețuri pentru zilele adiacente datelor de călătorie selectate.

În cazul în care datele de călătorie sunt inflexibile, cea mai bună variantă este să cumpărați biletele cu câteva luni înainte. Astfel, puteți reduce până la 50% din prețul pe care l-ați plăti cu numai câteva săptămâni înainte. Cel mai bun moment în care să vă planificați călătoria spre Bologna este în timpul săptămânii (marți, miercuri și joi), în timpul dimineții. În acest interval veți găsi cele mai convenabile tarife pentru biletele de avion, întrucât companiile aeriene tind să crească prețurile în timpul serii și în perioada weekendului.

Care este perioada ideală pentru zboruri la preț avantajos?

Prețurile biletelor de avion spre Bologna fluctuează în funcție de perioadele de vacanță sau weekend prelungit și în funcție de sărbători. Din acest motiv, cele mai ieftine bilete de avion sunt disponibile în ianuarie și februarie. Datorită faptului că operatorii aerieni care asigură curse directe sunt companii low-cost, prețurile sunt accesibile pe tot parcursul anului.

De prețuri reduse, dar și de vreme plăcută vă puteți bucura în perioada martie – aprilie. Începând cu luna mai, tarifele cresc progresiv până în august, apoi încep să scadă.

O altă variantă este să faceți rezervarea de bilete de avion cu cât mai mult timp înainte de călătoria propriu-zisă. Periodic, companiile aeriene oferă discounturi semnificative la biletele de avion și merită să profitați de acestea. Dacă vreți să vă asigurați că nu ratați cele mai actuale promoții, abonați-vă la newsletter-ul personalizat, unde veți primi ofertele care vă interesează. Tot ce trebuie să faceți este să selectați ruta pentru care vreți să faceți rezervarea și suma maximă pe care sunteți dispuși să o plătiți. Când ofertele disponibile se vor potrivi cererii dumneavoastră, veți primi un mesaj.

Unde puteți găsi zboruri ieftine spre Bologna?

Aveți mai multe opțiuni pentru a găsi oferta ideală de zbor din România spre Bologna. Prima variantă este să navigați pe website-urile companiilor aeriene care operează curse pe ruta care vă interesează, și să comparați ofertele fiecărei companii în parte. În cazul în care este o călătorie de grup sau aveți preferințe privind serviciile suplimentare, compararea manuală a ofertelor de zbor poate necesita destul de mult timp.

O variantă mult mai eficientă este să vă folosiți de motoarele de căutare de zboruri. eSky Travel Search, motorul nostru de căutare deține cea mai mare de bază de date de companii aeriene și afișează în același loc ofertele companiilor de linie și cele ale companiilor low-cost. În plus, puteți să sortați rezultatele în funcție de preț, de timpul total de călătorie sau în funcție de aeroport.

A treia opțiune este ideală dacă nu aveți timp sau răbdare să verificați constant ofertele pentru cele mai ieftine bilete de avion spre Bologna. A treia opțiune este să primiți notificări privind cele mai recente promoții și oferte, fie prin intermediul aplicațiilor mobile (precum eSky), fie prin intermediul grupurilor de social media dedicate călătorilor.

Cum puteți folosi eSky Travel Search?

Motorul de căutare de zboruri eSky este cea mai mare bază de date de linii aeriene, cu peste 3000 de aeroporturi și peste 860 de companii locale și internaționale. Mulțumită acestui fapt, este cea mai de încredere sursă când vine vorba de găsirea celor mai bune oferte de zbor către Bologna.

Tot ce aveți de făcut este să introduceți aeroporturile de plecare și destinație, să selectați tipul zborului (dus sau dus-întors), datele în care doriți să efectuați călătoria și numărul de pasageri. Mai departe, puteți selecta și clasa tarifară la care doriți să călătoriți. Rezultatele care vor fi afișate pot fi sortate în funcție de numărul de escale, ora de aterizare sau compania aeriană, printre altele.

 

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Bologna pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Bologna pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Bologna, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Bologna?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Bologna atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Bologna

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Bologna

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Bologna!

Alegeți hotel în Bologna