Nu avem destule informații pentru a vă putea oferi un grafic sigur referitor la această rută și la cel mai bun moment pentru a face rezervarea.
Ca notă generală însă, cu cât se apropie data plecării, cu atât vor fi mai scumpe biletele.
Nu există niciun zbor direct pe ruta din București spre Abuja
Cele mai scurte zboruri cu escală durează aproximativ 16h 58min.
Limba oficială Engleză
Ora locală: UTC +1
Valută: Naira (NGN)
Unul dintre cele mai interesante puncte din oraș este muzeul în aer liber, unde se regăsesc replici fidele ale bijuteriilor arhitecturale din Nigeria, precum Palatul Katasina sau Moscheea Ilorin.
Fotbalul este sportul național al Nigeriei, iar stadioanele sunt la loc de cinste. De exemplu, pentru stadionul din Abuja s-au alocat fonduri de peste 360 de milioane de dolari.
Situată în nordul orașului, stânca Zuma are o înălțime de 725 de metri și atrage toate privirile. Turiștii o consideră un loc supranatural, iar pentru nigerieni are o însemnătate aparte, fiind imprimată pe bancnota de 100 de naira a țării.
Una dintre cele mai tinere capitale din lume, Abuja a fost ridicată din temelii în anii ’80, cu scopul de a transmuta fosta capitală din Lagos, ce devenise supraaglomerată. Astfel, Abuja este un oraș verde, al arhitecturii futuriste, iar parcurile sale rămân, de departe, principala atracție. Regina Elisabeta a II-a însăși a asistat la inaugurarea unuia dintre ele în anul 2003, Parcul Millenium, proiectat de către Manfredi Nicoletti.
Dincolo de înfățișarea ciudată a edificiului impunător, ridicat sub forma unei nave maritime din centrul orașului, Abuja se mai laudă cu spații dedicate exclusiv petrecerii timpului liber. Un astfel de spațiu este Domul, locul preferat al turiștilor într-o vacanță, dar și al localnicilor, unde veți găsi săli de bowling și biliard sau casino-uri.
Pentru cei îndrăgostiți de drumeții și sporturi, vă provocăm să escaladați Aso Rock, un monolit cu o înălțime de 400 de metri, ce se înalță chiar în centrul orașului. Totuși, vă recomandăm să nu mergeți neînsoțiți și să nu vă aventurați pe cărările abrupte, unde pereții pot deveni atât de netezi încât escalada devine imposibilă.
Din punct de vedere al bucătăriei, turiștii recomandă localurile tradiționale, pe care le denumesc afectuos „baruri-boschet”. Mâncarea este ieftină și gustoasă, și nu necesită timp îndelung de preparare.