Zborurile directe durează aproximativ 1h 0min.
Zboruri directe disponibile 2 zile pe săptămână - Jo, Dum.
Zboruri directe: Blue Air (0B), Hahn Air Systems (H1).
Limba oficială Română
Ora locală: UTC+3
(vara),
UTC+2
(iarna)
Valută: Leu (RON)
Vă place să descoperiți locuri ascunse? Plaja Vadu este locul ideal - un singur restaurant, câteva bărci de pescuit și… o fabrică de uraniu abandonată.
În fiecare an, în Constanța au loc cele mai mari două festivaluri de muzică electronică și tehno din România – Sunwaves și Neversea, așadar dacă vreți să dublați doza de distracție, rezervați bilete în perioada festivalurilor.
Vara este anotimpul perfect pentru scăldat în soare la plajă în Constanța. Este de asemenea frumos și primăvara. Dar dacă nu vă place anotimpul umed, evitați vizitele în noiembrie, când plouă cel mai des.
România este adeseori asociată cu priveliști muntoase, Transfăgărășanul sau cu tărâmul lui Dracula, Transilvania. La est, însă, unde se învecinează cu Marea Neagră, veți găsi orașul Constanța – perfect pentru un city break.
Constanța este cel mai mare port comercial din întregul bazin al Mării Negre. Aici veți găsi atât monumente antice marcate de secole de istorie cât și stațiuni cu plaje minunate și străduțe înguste.
Indiferent dacă veniți doar în city break sau vă faceți vacanța aici, nu trebuie să ratați: Fortăreața Tomis; zidurile cetății de-a lungul bulevardului Ferdinand; Edificiul Roman cu Mozaic decorat cu figuri geometrice mozaicate; Piața lui Ovidiu, Catedrala Ortodoxă Sfinții Petru și Pavel și Cazinoul în stil art-nouveau de pe malul mării.
Puteți ajunge în doar 15 minute cu microbuzul la plaja Mamaia – cea mai mare stațiune a Mării Negre, înțesată de oameni veseli și cluburi de noapte. Cazarea și mâncarea sunt destul de scumpe, așa că cel mai indicat ar fi să vă rezumați la distracție. În afara orașului veți găsi stațiuni cu nisip fin și plaje întinse, mult mai liniștite – Corbu fiind un astfel de exemplu.
City break-ul nu va complet dacă nu descoperiți și mâncarea tipic românească, cum ar fi ciorba de burtă (supă de măruntaie dreasă cu smântână), sarmalele (în frunze de varză sau viță de vie), mămăliga (turtă de făină de porumb), mititei (chifteluțe fripte înfipte pe scobitori) și plăcintă (produse de patiserie umplute cu varză, brânză sau cartofi).
Cluj-Napoca Constanța