Zborurile directe durează aproximativ 2h 50min.
Zboruri directe disponibile 4 zile pe săptămână - Lu, Mi, Vi, Dum.
Zboruri directe: Wizz Air (W6).
Limba oficială Franceză
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Parisul a fost numit “Orașul luminilor”, dar nu datorită electricității. Denumirea vine încă din Iluminism, când Parisul era un important centru al educației, artei și filozofiei. Odată cu modernizarea orașului, numele a devenit cu adevărat adecvat.
În mod normal, intrarea costă 17,50 €, însă accesul la colecțiile permanente ale muzeului este gratuit în prima zi de duminică a fiecărei luni. Mai mult, în fiecare vineri, de la 18:00 la 21:45, tinerii sub 26 de ani pot vizita muzeul gratis.
Striptease-ul a luat naștere la Paris în 1894? Totul a început dintr-o întâmplare: o femeie a urcat pe scenă și în timpul dansului și-a dat seama ca avea pe haine un purice, iar în încercarea de a-l prinde și-a scos toate hainele.
Încărcat de istorie, Parisul este genul de oraș în care nu aveți cum să vă plictisiți. Cu siguranță veți avea nevoie de cel puțin o săptămână doar ca să vizitați obiectivele turistice ultracunoscute: Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Palatul Versailles, Bazilica Sacre-Coeur sau Catedrala Notre Dame. Apoi, puteți găsi o multitudine de locuri la care aveți acces în mod gratuit – iată ce vă recomandăm noi:
Situat pe Rue Botzaris, nr 1, este unul dintre cele mai romantice parcuri ale Parisului. Aici, veți găsi multe specii de păsări și puteți admira în același timp cascade, poduri, peșteri, bâlciuri sau locuri de joacă pentru copii. Asigurați-vă că nu ratați nici panorama peste oraș de la Temple de la Sybille – priveliștea este absolut superbă!
Situat pe Avenue Daumesnil, zona Gare de Lyon – Bercy, La Promenade este un loc de plimbare și relaxare, construit în 1993 peste o fostă șină de tren. E faimos pentru spațiile verzi și copacii care creează o adevărată oază de relaxare în mijlocul orașului. De-a lungul celor 4,5 km ai săi, puteți admira galerii întregi de artă, dar și clădiri cu arhitectură atipică.
Situate în Cartierul Latin, arenele sunt o dovadă a moștenirii romane a Parisului. Datează din secolul 1 d.Hr. și se crede că e cel mai lung amfiteatru roman construit vreodată. Mergeți într-o după amiază și bucurați-vă de o partidă de pétanque.
Craiova Paris