Meniu

Eilat Riga - Căutați bilete de avion

Arată filtrele

Riga

  • Informații generale

    Limba oficială Letonă
    Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
    Valută: Euro (EUR)

  • Locuitorii din Riga

    Poate cel mai interesant lucru legat de Riga este că letonii reprezintă puțin peste jumătate din locuitorii orașului. A doua cea mai numeroasă naționalitate este cea rusă – 40% din locuitori provin din această țară.

  • Cea mai înaltă clădire

    Riga este gazda celei mai înalte clădiri din Letonia, dar și din Uniunea Europeană. Este vorba despre un turn de emisie TV-radio, cu o înălțime de 368,5 metri.

  • Orașul verde

    Deși Riga nu este cel mai întins oraș, aici veți găsi 22 de parcuri, acoperind împreună o suprafață de 7000 de hectare. Cel mai popular este Mezapark, care este o mică parte dintr-o pădure de conifere.

De ce merită să vizitați Riga

Riga este capitala și cel mai mare oraș al Letoniei, care cu siguranță merită vizitat. Centrul vechi al Rigăi a fost listat în Patrimoniul Mondial UNESCO, și reprezintă destinația ideală pentru un city break.

În capitala Letoniei veți găsi una dintre cele mai mari concentrații de clădiri construite în stil secesionist din Europa, numărând peste 800 de clădiri. Cele mai multe exemple le veți găsi pe Strada Elisabeta și Strada Albert. Totuși, cele mai interesante sunt Casa Pisicilor, situată pe 10 Meistaru și Casa Frăției Blackhead, pe Ratslaukums 7.

Pe acoperișul Casei Pisicilor veți găsi două basoreliefuri ale acestor animale, în aparent dezacord cu decizia tagmei comercianților de a nu accepta proprietarul casei în breasla lor. Mai departe, veți vedea aceste simboluri peste tot prin Riga – spre exemplu, în centrul vechi există o mulțime de căsuțe din lemn construite special pentru pisici.

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune și mai proaspete produse, vă sfătuim să faceți o vizită la Piața Centrală, din inima orașului. Istoria acesteia începe din 1930, la acel moment fiind cea mai mare din Europa. Astăzi numără peste 3000 de standuri la care se vând în special produse alimentare, dar și obiecte lucrate de mână.

Elementele centrale ale bucătăriei letone sunt fâșiile cartofi și peștele afumat. Dacă vreți să le încercați, rezervați o masă la Milda, pe Kungu Iela 8 sau la Riits, pe Dzirnavu Iela 72.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Eilat spre Riga pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Eilat spre Riga pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Eilat spre Riga, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Eilat spre Riga?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Eilat spre Riga atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

Eilat Riga

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Riga!

Alegeți hotel în Riga