Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Samsun-Carsamba Airport

Samsun-Carsamba Airport

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Amazoanele

  Originile orașului sunt asociate adeseori cu triburile de amazoane. Erau recunoscute pentru curajul lor și pentru măiestria dovedită atunci când se luptau. Legenda spune că își înlăturau unul dintre sâni pentru a reuși să tragă cu arcul direct la țintă. 

 • Puțină istorie

  Cele mai vechi urme ale așezărilor umane din această regiune datează din era Paleolitică. Acestea au fost descoperite în peșterile aflate la 15 kilometri distanță de Samsun, în satul Tekkeköy. Puteți ajunge acolo cu autobuzul, taxiul sau cu mașina.

 • Fiordurile turcești

  La două ore depărtare de Samsun veți găsi Sahinkaya Kanyonu, unul dintre cele mai frumoase locuri din regiune. Rocile răsărite din apele Râului Roșu amintesc de fiordurile norvegiene.

De ce merită să vizitați Samsun?

Orașul al cărui nume modern derivă din grecescul “Amisos” este astăzi unul dintre cele mai mari porturi aflate la Marea Neagră, motiv pentru care vă și recomandăm să-l explorați în următorul city break. Aici, marea nu face parte doar din peisaj – ea influențează și clima regiunii, aceasta fiind caldă și umedă. 
Deși orașul are o istorie impresionantă, puține monumente au reușit să supraviețuiască în timp. Merită, însă, să menționăm Moscheea Pazar din secolul 13, Muzeul Atatürk cu statuia sa, amândouă comemorând începutul Războiului Turcesc de Independență, dar și Sarayi Kultur, unde are loc o serie întreagă de concerte. Dacă sunteți fan al istoriei antice, faceți o vizită la Muzeul de Arheologie – aici puteți descoperi mozaicuri romane, cranii antice și bijuterii din aur de pe vremea Regatului lui Pontus.
Cea mai frumoasă panoramă a orașului și a mării poate fi admirată din vârful Dealului Amisos (Aisos Tepesti) – de neratat în city break! Puteți ajunge acolo la pas sau cu telecabina din stația Batipark, aflată pe strada Baruthane Mahallesi. 
Când vine vorba de mâncare, noi vă recomandăm pide (pizza coaptă în cuptor, în formă de bărcuță cu un ou prăjit deasupra) hamsi pilay (pilaf de orez amestecat cu alune și ierburi, servit cu anșoa) și kuymak (fondue preparat din renumita brânză peynir cu unt și porumb, servit cu pâine crocantă). Toate aceste minunății culinare le vei regăsi la restaurante precum: Pamuk Kardesler sau Samsun Pidecisi. 

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri Samsun-Carsamba Airport pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri Samsun-Carsamba Airport pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri Samsun-Carsamba Airport, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri Samsun-Carsamba Airport?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri Samsun-Carsamba Airport atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Samsun-Carsamba Airport