Zborurile directe durează aproximativ 1h 44min.
Zboruri directe disponibile 7 zile pe săptămână -
Zboruri directe: Pegasus (PC), Turkish Airlines (TK), SunExpress (XQ).
Limba oficială Turcă
Ora locală: UTC +3
Valută: Lira turcească (TRY)
Pentru că orașul este înconjurat de un lanț muntos, în Erzurum vă puteți bucura de zăpadă din noiembrie până în aprilie. Cel mai bun resort de ski din țară, Palandoken, este situat la doar câțiva kilometri distanță.
Suvenirul traditional dintr-o vacanță în Erzurum constă în bijuteriile cu chihlimbar negru. Această piatră nobilă este minată numai în regiunile Oltu și Erzurum.
Kebabul tradițional din regiune are o rețetă aparte. Este preparat pe un grătar orizontal și servit ca frigăruie, nu în chiflă.
Situat la poalele Munților Pontici, Erzurum este o destinație de vacanță ideală pentru iubitorii de sporturi de iarnă. Dincolo de oferta atractivă a pârtiilor, orașul este potrivit și pentru cei pasionați de istorie, ținând cont de trecutul regiunii.
Este capitala provinciei turcești cu același nume, iar începuturile orașului datează din primul secol al erei noastre. Inițial, teritoriul aparținea Regatului Armeniei, iar Erzurum era cunoscut drept Karin. După secole de dominație romană, selgiucă și otomană, orașul a revenit Turciei în urma tratatului din 1918. Trecutul învolburat poate fi citit în arhitectura orașului. Monumentele cele mai însemnate sunt mausoleele, medresele și moscheile, unde veți putea observa influențele romane, bizantine, otomane și armene. Le puteți admira pe toate de la punctul de observație ce aparține citadelei impresionante de secol 5 e.n.
De asemenea, medresa Cifte Minareli, de secol 13, este una dintre bijuteriile rare în lume, pe care cu siguranță veți vrea să o admirați într-un city break aici. Alte monumente care povestesc despre trecut sunt moscheea Ulu Cami, ridicată în secolul 12, și medresa Yakutiye, ce adăpostește manuscrise otomane.
Bucătăria locală vă va încânta cu cig kofte, bucăți de carne proaspătă cu bulgur și condimente iuți. Un astfel de ospăț merită asezonat cu rachatłukum, un desert de jeleu dulce din suc de fructe. Cele mai bune restaurante în care să degustați deliciile turcești sunt Erzurum Evleri și Kadayifci Muammer Usta.