Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul

Siirt Airport

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Tillo

  Aflați în Siirt pentru un city-break inedit, vă sfătuim să nu ratați o vizită într-unul dintre cartierele Provinciei Siirt, Tillo (numit Aydınlar de către kurzi). Acesta găzduiește morminte și mausolee originare din secolul 16.

 • Topografia uimitoare a locului

  În Siirt veți avea surpriza să descoperiți tot ce are mai frumos natura acestor meleaguri. Către nord-vest veți regăsi păduri dense și munți maiestuoși, în timp ce mai la sud, stepele vor cuceri încet orizontul.

 • Clima

  Anotimpul călduros este între mai-septembrie (între 24-30 de grade Celsius), iar între decembrie-martie temperaturile ajung la valori negative. Recordurile absolute ale regiunii Siirt sunt 42 grade Celsius, maxima și -15 grade Celsius, minima.

De ce merită să vizitați Siirt?

Oraș ridicat în secolul 10, cunoscut mai degrabă pentru arhitectura sa specială, Siirt se laudă cu una dintre cele mai frumoase moschei turcești – Ulu Cami. O curiozitate a locului v-ar putea face să vă hotărâți (printre alte atracții turistice) să alegeți Siirt ca destinație pentru un city-break. Ei, bine, aflați că într-un sat din apropiere, Eruh, locuitorii urcă la sfârșit de lună august pe munte, în căutare de... zăpadă. Acest lucru vă poate părea neobișnuit, însă întreprinzătorii rurali vând... neaua magazinelor. Și mai intrigant este faptul că există cumpărători pentru ea! Și nu puțini. Zăpada este folosită în regiune pentru a prepara tradiționala yemeği – înghețata din melasă de struguri. Nu-i așa că vă doriți deja să gustați din curiosul desert? Îl veți regăsi aici în această perioadă a anului – se comercializează peste tot! Printre suvernirurile cu care îi puteți încânta pe cei dragi la întoarcerea din city-break-ul în zonă se numără battaniyesi – paturile confecționate manual și kilims – covoarele și carpetele din lână de capră toarsă manual la războaiele de țesut. Mai puteți procura din Siirt săpunuri artizanale, ideale pentru cadouri, cu un parfum încântător și proprietăți hidratante. Unde să vă îndreptați dacă vi se face foame? Una dintre recomandările noastre este Gozde Ocak Basi, aflat pe Hastane Cad. Pe lângă preparate delicioase, aici vă puteți relaxa în voie admirând peste drum ruinele unui străvechi hammam (baie turcească).

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri , pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri ?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri din

Orarul zborurilor: Siirt