Meniu

Bilete avion Palermo - Căutați bilete de avion spre Palermo

Arată filtrele

Palermo

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Vinul dulce mult aduce

  Băutura tradițională siciliană este Zibibbo, un vin dulceag ce împletește un buchet de arome. Îl puteți degusta seara, în barurile pline de localnici, unde prețurile sunt extrem de accesibile (1 euro/pahar). 

 • Adevăratul spirit sicilian

  Dacă vă doriți cu adevărat să pătrundeți spiritul vieții siciliene, trebuie să pășiți într-una dintre piețele orașului: Capo, Vucciria sau Ballaro. De aici veți putea procura fructe și legume proaspete, vinuri, dar și gustări delicioase.

 • Un fel de carnaval continuu

  Cartierul artistic Kalsa este cunoscut drept „cartierul distracției”. În fiecare final de săptămână, tinerii adunați de peste tot se reunesc aici pentru a se distra la party-urile în aer liber organizate de barurile și localurile palermitane. 

Către ce aeroporturi puteți zbura în Palermo?

Deși pe insula siciliană există mai multe aeroporturi, unul singur este deschis traficului comercial de pasageri. Aeroportul Falcone Borsellino (cod IATA: PMO) a fost deschis în 1985 pentru a înlocui vechiul aeroport, Palermo-Boccadifalco. Deși majoritatea curselor sunt operate în regim sezonier, peste 6,6 milioane de călători au ales aeroportul Palermo drept destinație sau punct de plecare pentru călătoriile lor.

Dintre companiile care oferă curse în mod regulat înspre și dinspre Palermo se numără și Alitalia, Danish Air Transport, Ryanair și Volotea, aeroportul fiind unul dintre orașele-focus pentru fiecare dintre acestea.

Zborurile directe din România către Palermo sunt operate de compania aeriană low-cost Ryanair, cu o frecvență de două zboruri săptămânale, pe ruta București-Otopeni – Palermo. Dacă alegeți să zburați dintr-un alt aeroport, cursele sunt disponibile numai cu transfer, iar costurile asociate pot fi mai mari sau mai reduse, în funcție de aeroportul de conexiune, dar și de alți factori.

Care este prețul unui bilet de avion spre Palermo?

În general, costurile unui bilet de avion sunt influențate de mai mulți factori, precum politica de prețuri a companiei care operează cursa, timpul rămas din momentul rezervării până la data programată a călătoriei sau dimensiunea aeroportului de pe care călătoriți, printre altele. De asemenea, dacă alegeți o cursă cu escală, prețurile pot diferi considerabil.

În medie, prețul unui bilet de avion pe un singur segment de zbor (din București-Otopeni către Palermo) variază între 95 și 135 de lei, în funcție de ziua în care este programat zborul și de timpul rămas până la călătorie. Totuși, pentru un bilet cumpărat cu două zile înainte de zbor, puteți plăti până la 380 de lei sau chiar mai mult. Pentru un zbor dus-întors, costul mediu este de aproximativ 230 de lei.

Cu cât timp înainte ar trebui să rezervați biletele de avion pentru cel mai bun preț?

Deși în mod normal este recomandat să rezervați biletele de avion cât mai devreme posibil pentru a beneficia de cel mai bun preț, acest principiu nu se aplică în cazul unor rute. De exemplu, pentru zborurile din București în Palermo, cele mai avantajoase prețuri sunt afișate cu aproximativ cinci sau șase săptămâni înaintea zborului. Biletele rezervate în afara acestei ferestre, fie prea devreme, fie prea târziu, pot costa de două sau chiar de trei ori mai mult.

De asemenea, este important să țineți cont și de perioada în care călătoriți. Dacă doriți să rezervați un bilet de avion spre Palermo pentru o perioadă aglomerată din punct de vedere turistic, cum ar fi sărbătorile de iarnă sau intervalul iulie – august, prețurile vor fi mai crescute decât în mod normal. Pentru aceste intervale este recomandat să rezervați biletele de avion cu cel puțin cinci luni în avans.

Cum rezervați oferta ideală de zbor spre Palermo?

Uneori poate fi dificil să găsiți cea mai bună ofertă de zbor, însă planificarea unei călătorii nu trebuie să fie complicată. Folosind motorul de căutare de zboruri eSky puteți economisi și timp, și bani, deoarece vă permite să rezervați biletele de avion dorite în numai câteva minute. Acest motor de căutare de zboruri poate fi folosit pe desktop, tabletă sau smartphone, afișând de fiecare dată cele mai relevante rezultate pentru căutarea dumneavoastră.

Cum folosiți motorul de căutare de zboruri? Întâi selectați aeroportul de plecare, apoi Palermo ca aeroport de sosire, introduceți perioada de călătorie și selectați numărul și tipul biletelor. În câteva secunde, sistemul va compara ofertele a peste 950 de companii aeriene și va afișa rezultatele potrivite pentru căutarea dumneavoastră. Acestea sunt ordonate în funcție de cel mai bun preț, însă le puteți sorta și după cel mai bun timp de călătorie sau după cel mai bun raport între preț și timp.

De asemenea, filtrele situate în stânga paginii simplifică și mai mult procesul de rezervare. Puteți selecta numai zborurile programate într-un anumit interval orar, cele operate de companiile aeriene preferate sau puteți alege numărul de escale acceptat și aeroporturile disponibile.

Pentru a găsi cea mai bună ofertă, însă, vă recomandăm să stabiliți în prealabil care sunt serviciile de care doriți să beneficiați, precum bagajul de cală. Nu este exclus ca unele oferte, în special de la companiile aeriene de linie, să includă acest serviciu în prețul biletului de avion, iar costul acestuia să fie mai avantajos decât dacă ați achiziționa separat cele două servicii de la o companie low-cost.

Cum ajungeți din aeroport în oraș?

Situat la 35 de kilometri distanță de Palermo, aeroportul este conectat de acesta prin linia ferată și prin autobuzele private Prestia e Comande. Costul unui bilet cu autobuzul sau a unei călătorii cu Trinacria Express este de 6 euro, iar durata transferului este de aproximativ 55 de minute.

O altă opțiune de transport o reprezintă taxiurile, situate în afara terminalului Sosiri. Călătoria costă aproximativ 35 de euro și durează 45 de minute. Totuși, majoritatea călătorilor preferă să închirieze o mașină pe durata șederii în Palermo, pentru a se putea deplasa cu ușurință pe întreaga insulă. Companiile care oferă aceste servicii și sunt prezente în aeroport sunt Avis, Autoeuropa, Europcar și Hertz, care oferă și posibilitatea de a preînchiria o mașină completând un formular online.

Unde găsiți cele mai bune oferte de zbor spre Palermo?

Dacă prețul biletelor de avion din România spre Palermo depășește bugetul pe care sunteți dispus să îl alocați, puteți consulta secțiunea „Oferte” de pe website-ul eSky. În funcție de aeroportul de plecare, dar și de perioada de călătorie, tarifele pot începe de la 15 euro pentru un zbor dus-întors.

Totuși, pentru a vă asigura că rezervați biletele de avion în cele mai avantajoase condiții puteți seta o alertă de preț pe website-ul eSky. Aceasta poate fi setată din pagina de rezultate a motorului de căutare, în dreapta rezultatelor, și este o modalitate de a fi la curent cu fluctuațiile de preț pentru biletele disponibile pe ruta selectată. Prima dată selectați data de plecare, apoi perioada călătoriei, și introduceți adresa de e-mail la care doriți să primiți mesajele. Deoarece e-mail-urile au un rol strict informativ, este recomandat să efectuați rezervarea în cel mai scurt timp pentru a evita epuizarea ofertelor disponibile sau expirarea acesteia.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Palermo pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Palermo pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Palermo, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Palermo?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Palermo atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Palermo

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Palermo

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Palermo!

Alegeți hotel în Palermo