Meniu

Bilete avion Alicante - Căutați bilete de avion spre Alicante

Alicante

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Cartierul Santa Cruz

  Cartierul Santa Cruz este un loc minunat pentru o plimbare romantică pe înserat. Lăsați-vă pierduți prin labirintul de străzi înguste și scări. Închisă traficului, zona este plăcută și liniștită.

 • Hei, tramvai!

  Cea mai la îndemână și mai ieftină modalitate de a vă deplasa prin oraș sau împrejurimi este cu tramvaiul. În Alicante, stațiile tramvaielor sunt subterane, ceea ce duce cu gândul la stațiile de metrou.

 • Plutiți deasupra orașului

  Vreți o porție de adrenalină? Atunci trebuie să priviți Alicante de sus. Grupul autointitulat “Vrei” (Do You Wanna) organizează ședințe de zbor cu parapanta și sărituri cu parașuta. Începătorii vor fi însoțiți de un instructor.

Prețul biletelor de avion către Alicante

Costul unui bilet de avion din România în Alicante poate să varieze în funcție de aeroportul din care doriți să călătoriți, de compania aeriană pe care o alegeți, dar și de alți factori precum perioada în care are loc zborul.

O cursă directă pe ruta București-Otopeni – Alicante poate să varieze între 139 de lei și 739 de lei. Totuși, prețul mediu pentru un astfel de bilet este de 300 de lei.

Dacă alegeți un zbor programat de pe aeroportul din Cluj-Napoca, prețurile variază între 89 de lei și 879 de lei, pentru zborurile programate în perioada sărbătorilor de iarnă. Costul mediu al unui bilet de avion din Cluj-Napoca spre Alicante este de aproximativ 350 de lei.

Bilete ieftine de avion spre Alicante

Alicante este o destinație vizitată de turiști pe tot parcursul anului, așadar rezervarea unor bilete ieftine de avion poate fi o provocare. Totuși, puteți găsi ofertele dorite de zbor dacă țineți cont de câteva aspecte precum care este cea mai aglomerată perioadă din punct de vedere turistic, rezervarea biletelor cu câteva săptămâni în avans sau rezervarea unor oferte cu date de călătorie flexibile.

De asemenea, prețul unui bilet de avion poate să fie influențat și de momentul în care efectuați rezervarea. Ofertele afișate în timpul week-end-ului sau seara sunt mai costisitoare, deoarece și traficul de căutări pentru bilete de avion este mai crescut. Pentru a găsi bilete la prețul dorit este recomandat să efectuați rezervarea când traficul de căutări este redus, în intervalul orar 04:00-06:00.

Ce companii aeriene oferă curse din România către Alicante?

Dacă doriți să rezervați un zbor din România către Alicante, singurul zbor regulat este operat de compania aeriană low-cost Wizz Air, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni. Compania aeriană de linie TAROM operează curse pe aceeași rută, însă în regim sezonier. De asemenea, curse sezoniere pe ruta Cluj-Napoca – Alicante sunt operate de către Wizz Air.

Cum găsiți cele mai avantajoase oferte de zbor spre Alicante?

Rezervarea biletelor de avion la preț redus către Alicante – sau către orice altă destinație – este mult mai rapidă și simplă dacă accesați un motor de căutare de zboruri precum eSky. Acesta compară automat cele mai bune oferte de zbor de la peste 950 de companii aeriene de linie, low-cost sau de tip charter, economisindu-vă timp și bani în căutarea biletelor ideale de avion.

Motorul de căutare de zboruri poate fi folosit pe dispozitive mobile, precum telefon sau tabletă, sau de pe desktop, calitatea rezultatelor afișate nefiind influențată de dispozitivul de acces. Pentru a găsi biletele de avion dorite este necesar să selectați locul de plecare și Alicante ca aeroport de destinație, apoi să alegeți datele de călătorie și numărul de bilete pe care doriți să le rezervați.

În câteva secunde, sistemul va afișa o listă de rezultate care se potrivesc criteriilor dumneavoastră. Puteți sorta aceste rezultate în funcție de preț, de timpul total de călătorie sau de cea mai bună combinație între cele două. De asemenea, puteți selecta anumite filtre astfel încât să fie afișate numai zborurile programate într-un anumit interval orar pentru decolare sau aterizare, puteți alege compania aeriană cu care doriți să călătoriți sau numărul de escale acceptat.

Astfel, durează doar câteva minute pentru a găsi și a rezerva biletele de avion dorite.

Care sunt aeroporturile către care puteți zbura în Alicante?

Cel mai important aeroport care deservește întreaga regiune este Aeroportul Alicante-Elche (cod IATA: ALC), baza operațională pentru companii precum Norwegian Air International, Ryanair și Vueling, printre altele. Acesta se află la aproximativ 9 kilometri distanță de Alicante, ceea ce face transferul către oraș destul de accesibil.

Aeroportul constă într-un singur terminal, deschis în 2011, care înlocuiește cele două terminale inițiale. Noul terminal permite gestionarea unui trafic de 20 de milioane de pasageri anual, iar în 2019, acesta a fost tranzitat de peste 14 milioane de pasageri.

Dacă destinația finală este Alicante, puteți ajunge în oraș folosind transportul public. Autobuzele C6 asigură legătura dintre aeroport și oraș, și circulă la o frecvență de 20 de minute, cu program non-stop. În intervalul 00:00 – 05:00, frecvența acestora este de un autobuz pe oră. Dacă preferați să rezervați un taxi pentru călătoria dumneavoastră, este indicat să discutați prețul cu șoferul în avans. În mod normal, costul unei călătorii din aeroport până în centru este de 19 euro sau 21 de euro, dacă se aplică tariful special. Compania oficială recomandată de aeroport este Radio Taxi Elche.

Când puteți vizita Alicante la cel mai bun preț?

Alicante este unul dintre orașele pe care le puteți vizita în orice perioadă a anului, și cu o climă destul de stabilă. În timpul verii, temperaturile ajung până la 26-28°C. Din acest motiv, perioada iunie-septembrie este cel mai aglomerată. Iarna, temperaturile minime sunt de aproximativ 10°C, suficient de reduse încât să găsiți oferte de zbor, dar și de cazare, destul de avantajoase.

Perioada cea mai potrivită pentru a vă bucura și de vreme plăcută, dar și de prețuri reduse este martie-aprilie. În plus, la începutul lunii martie, în oraș se desfășoară Carnavalul Alicante, care reunește locuitorii în sărbătoare.

Cum puteți rezerva bilete ieftine de avion către Alicante?

Deoarece tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, acum nu mai e nevoie să căutați oferte de zbor în fiecare zi pentru a rezerva biletele de avion la cel mai bun tarif. Un instrument foarte util pentru a găsi bilete ieftine de avion spre Alicante este alerta de preț. Acesta este un serviciu gratuit care poate fi activat din pagina de rezultate a motorului de căutare de zboruri eSky.

Cum funcționează alertele de preț? Introduceți data plecării și durata șederii, apoi introduceți adresa de e-mail la care doriți să vă fie comunicate prețurile pentru ruta selectată. Când biletele de avion către Alicante vor fi disponibile la cel mai bun tarif, veți primi oferta de zbor prin e-mail și o veți putea rezerva în doar câteva minute.

De asemenea, newsletter-ul personalizat oferit de eSky vă aduce reduceri de până la 40% din prețul biletelor de avion, în funcție de perioada de călătorie și de destinațiile alese. O altă opțiune prin care puteți rezerva bilete ieftine de avion către Alicante, potrivită în special celor care nu au setat încă datele de călătorie, este verificarea promoțiilor din secțiunea Oferte de pe website. Aici veți găsi bilete care pot începe și de la 20 de euro pentru un zbor dus-întors.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Alicante pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Alicante pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Alicante, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Alicante?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Alicante atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Alicante

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Alicante

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Alicante!

Alegeți hotel în Alicante