Meniu

Pot vinde biletul de avion?

Pot vinde biletul de avion?

Din diferite motive precum evenimente neașteptate sau boli, pasagerii au nevoie să își anuleze călătoria în ultimul moment. Această situație este neplăcută financiar din punctul de vedere al costului biletului de avion, care poate fi nerambursabil.

În fiecare an, pasagerii pierd la nivel global aproximativ 10 miliarde $ din rezervări de hotel și 7 miliarde $ din bilete de avion neonorate.

Motivul pentru care companiile aeriene nu permit revânzarea este pentru a preveni speculatorii, dar și din motive evidente de securitate, deoarece pasagerul care se îmbarcă trebuie să fie același cu cel de pe bilet sau de pe actele prezentate. Companiile aeriene au nevoie de datele pasagerului - nume, gen, numere de telefon, carte identitate, în cazul în care acel călător poate reprezenta un pericol pentru zborul respectiv.

Datorită acestor aspecte, nu se poate revinde biletul de avion, deoarece cumpărătorul la momentul îmbarcării va fi verificat dacă i se potrivesc datele de identitate cu cele de pe bilet și îi va fi refuzată îmbarcarea. În plus, nu este legală revânzarea biletului de avion în mediul online sau într-un magazin. Doar persoanele acreditate cu licență de turism au permisiunea de a comercializa produse și servicii turistice.

În cazul în care doriți să modificați numele de pe biletul de avion, trebuie să apelați Serviciul Clienți pentru a vă asigura că biletele sunt transferabile. Dacă nu sunt, compania aeriană poate oferi câteva variante precum o rambursare, o schimbare de dată sau un voucher pentru călătorii viitoare. Pentru mai multe informații citiți Condiții de modificare a erorilor pe biletul de avion.

 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!