Meniu

Căutați bilete de avion din Salvador

Salvador

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC -3
  Valută: Real brazilian (BRL)

 • O aventură incitantă

  În Salvador are loc cel mai mare carnaval de stradă din lume. Durează șase zile și începe în săptămâna de dinainte de Miercurea Ash. În această perioadă, 19 km de stradă se umplu cu 1.5 milioane de oameni! 

 • Splendoarea colonizării

  În Biserica Igreja de São Francisco se află una dintre cele mai mari colecții de Azulejos, gresie bogat decorată, specifică poporului portughez. În plus, la decorarea acestui sanctuar baroc au mai fost folosite 100 de kilograme de aur!

 • Fundele dorințelor

  Lembrança do Senhor do Bonfim da Bahia sunt funde colorate, pe care localnicii le leagă de porțile bisericilor și la propriile încheieturi de sute de ani, cu credința că le poartă noroc. Le puteți achiziționa de la vânzătorii ambulanți.

De ce merită să vizitați Salvador?

Ridicat în secolul 16 de către portughezi, Salvador este cel mai vechi oraș brazilian. Topografia din Salvador este una specială, orașul fiind situat pe diferite trepte de altitudine, cu cel mai înalt punct al său, denumit cidade alta, iar 70 de metri mai jos, cidade baixa. Cu siguranță, Salvador este un oraș unic pe care merită să-l descoperiți într-o vacanță!
În partea superioară a orașului, veți găsi regiunea Pelourinho care face parte din Patrimoniul UNESCO. Numele se traduce prin “stâlp al infamiei” și își are originile în perioada colonizării istorice a Salvadorului. În acest loc se afla o piață de sclavi negri aduși din vestul Africii și o biserică unde aceștia au avut acces până spre sfârșitul secolului 19 - Igreja do Rosário dos Pretos. Până acum 30 de ani, cartierul era unul periculos și neglijat de toată lumea. Astăzi, însă, a devenit o zonă turistică cu restaurante, hoteluri elegante și clădiri multicolore complet renovate – locuri ce nu trebuie ratate dacă veniți aici în vacanță!
Pentru cină, puteți experimenta între restaurant (Acarajé Da Cira, Tereza Paim și Kimukeka) sau casele denumite hash - găzduite de baianas, femei de origine africană îmbrăcate popular. Cu siguranță trebuie să încercați acarajé (gogoșele prăjite din plăcintă de fasole cu vatapa și creveți), moqueca (supă-cremă din lapte și ulei de cocos, pește sau caracatiță proaspete ori uscate cu ierburi aromatice), churrasco (friptură de vită) sau carurú (creveți în sos picant din ardei iute și okra).

Aeroporturi în Salvador

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Salvador

Orarul zborurilor: Salvador