Meniu

Bilete avion Viena - Căutați bilete de avion spre Viena

Viena

 • Informații generale

  Limba oficială Germană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Cel mai bun șnițel

  Îl găsiți la Figlmueller (deschis încă din 1905) – preparat la grosimea ideală și dat prin pesmet, șnițelul este mai mare decât farfuria pe care este servit! În plus, este acompaniat de un dressing de muștar, dar și cu salată de cartofi – delicios!

 • Cele mai bune cafenele

  În capul listei este Cafe Central (este una dintre cele mai vechi și emană acel aer tipic austriac, plin de stil), dar la fel de cunoscute (și pe bună dreptate) sunt Cafe Pruckel și Cafe Sperl. 

 • Viena pass

  Cardul vă oferă acces de tip all inclusive în oraș – la peste 60 de muzee, bus tours, bilete de călătorie valabile pentru tramvai, autobuz și metrou, ghid gratuit și acces cu prioritate la atracțiile principale ale orașului.

Ce linii aeriene operează curse spre Viena?

Aeroportul principal din capitala Austriei este Aeroportul Internațional Schwechat (cod IATA : VIE). Acesta  este folosit ca bază operațională de Austrian Airlines, care operează zboruri către nenumărate destinații internaționale.

Alte companii cu o frecvență ridicată de curse săptămânale din și către Viena sunt Eurowings, Laudamotion, Level sau Wizz Air.

Din România, cursele directe către Viena sunt operate din patru aeroporturi: București-Otopeni (Austrian Airlines, Laudamotion și TAROM), Iași (Austrian Airlines), Sibiu (Austrian Airlines) și Cluj-Napoca (Wizz Air).

Mai mult, Aeroportul Internațional Schwechat este unul dintre aeroporturile principale pentru zboruri intercontinentale, de aici efectuându-se curse directe spre Beijing, Tokyo, Chicago, New York sau Toronto.

Ce aeroporturi sunt în Viena?

Aeroportul Internațional Schwechat este unul dintre cele mai importante din Europa, deservind atât Viena, cât și Bratislava. Este cel mai aglomerat aeroport din Austria, cu o rețea densă de conexiuni internaționale. În 2018, aproape 35 de milioane de călători au tranzitat aeroportul.

Deși a fost proiectat în scop militar, aeroportul a devenit aerodromul principal al țării în 1954, în urma unor operațiuni intense de modernizare. În ultimii 20 de ani, aeroportul a trecut prin transformări care să-i permită manevrarea mai multor aeronave, de dimensiuni mai mari, dar și un număr mai crescut de pasageri.

Cum ajungeți din aeroport în centrul orașului?

Pentru a ajunge din aeroport în centrul Vienei aveți mai multe posibilități. Prima, și cea mai eficientă, este călătoria cu trenul expres City Airport Train. Călătoria durează 16 minute, iar prețul este de 12 euro pentru o călătorie sau 21 de euro pentru o călătorie dus-întors. Alternativ, puteți cumpăra un bilet pentru trenurile standard, cu prețuri începând de la 4 euro.

O altă variantă este pista de bicicliști care leagă aeroportul de Fischamend și de Viena. Pista a fost construită în acest scop, iar lungimea acesteia este de 17 kilometri.

Ca opțiuni pentru transportul în comun, puteți alege între cele două rețele de autobuze cu program non-stop, Vienna Airport Lines și Postbus,  care asigură legătura între aeroport și mai multe puncte importante din oraș.

Dacă preferați să închiriați o mașină pe durata șederii în Viena, în aeroport veți găsi birouri de la peste 10 firme de rent-a-car, printre care Avis, Hertz și Sixt.

De asemenea, puteți contracta și servicii taxi sau limuzine. În cazul în care alegeți această variantă, vă recomandăm să vă informați care sunt companiile atestate pentru astfel de servicii, pentru a evita ofertele de la persoane fără autorizație în acest sens.

Care sunt cele mai bune oferte de zbor spre Viena ?

Pentru a găsi cea mai bună ofertă de zbor din România spre Viena este important să țineți cont de mai multe aspecte, precum prețul pentru biletele de avion, serviciile pe care doriți să le includeți sau numărul de escale pentru fiecare zbor. Odată ce ați stabilit criteriile de călătorie, puteți căuta atât oferte de la companiile low-cost, cât și de la companiile de linie.

Din România, cele mai ieftine bilete de avion sunt oferite de Wizz Air, pe ruta Cluj-Napoca Viena. În cazul în care călătoriți cu bagaj de cală, merită să verificați și ofertele companiilor de linie. De multe ori este posibil ca prețul final pe care îl plătiți să fie mai redus decât pentru achiziționarea separată a biletului și a bagajului de cală.

Dacă doriți să fiți la curent cu cele mai avantajoase tarife la biletele de avion spre Viena, accesați meniul Oferte de pe site. Aici veți găsi ultimele bilete disponibile la un preț redus pentru zborurile spre Viena sau alte orașe din lume. Vă rugăm să luați în considerare faptul că aceste oferte se epuizează rapid, așadar merită să le rezervați de îndată ce apar.

Cum găsiți bilete ieftine de avion spre Viena?

Cel mai simplu mod de a găsi bilete ieftine de avion spre Viena este utilizarea unui motor de căutare de zboruri. Motoarele de căutare afișează cele mai relevante rezultate, ținând cont de preferințele de călătorie setate de dumneavoastră. Astfel, puteți găsi rapid și simplu zboruri convenabile, atât spre Viena, cât și spre alte destinații internaționale.

Un astfel de motor de căutare este cel oferit de eSky, care poate fi folosit pe desktop sau pe dispozitive mobile (tabletă sau telefon mobil).  O altă opțiune pentru a fi la curent cu promoțiile actualizate ale companiilor aeriene este să descărcați aplicația gratuită eSky.

 

Cum comparați ofertele de bilete de avion spre Viena?

Găsirea ofertei ideale pentru călătoria dumneavoastră poate fi un proces dificil sau frustrant, deoarece necesită verificarea ofertelor individuale ale companiilor aeriene. Când căutați zboruri ieftine spre Viena – sau orice altă destinație, este nevoie să setați preferințele și criteriile de afișare pe website-ul fiecărei companii aeriene. Din fericire, compararea ofertelor de zbor spre Viena sau spre alte destinații poate fi mult mai simplă.

Folosind motorul de căutare de zboruri eSky, puteți naviga cu ușurință printre toate opțiunile de zboruri ieftine spre Viena, pe aceeași pagină. Sistemul afișează, într-o singură coloană de rezultate, zboruri operate de companii low-cost, de linie sau tip charter.

Mai mult, sistemul vă permite să filtrați rezultatele în funcție de linia aeriană preferată, de numărul de escale dorite sau de ora la care sunt programate zborurile.

Dacă veți compara prețurile biletelor spre Viena, veți observa că cele mai bune promoții sunt oferite de Wizz Air. Totuși, merită să comparați toate ofertele afișate, întrucât în cazul ofertelor companiilor de linie puteți beneficia de servicii suplimentare pentru costuri minime sau chiar gratuit.

Când sunt prețurile cele mai accesibile pentru biletele de avion spre Viena?

Prețul unui bilet de avion poate fluctua în funcție de mai mulți factori, precum data la care alegeți să călătoriți. De exemplu, dacă doriți să rezervați bilete de avion spre Viena în apropierea sărbătorilor de iarnă, prețul va fi mai crescut decât în mod normal, datorită sezonului turistic.

De asemenea, tariful este influențat și de interesul călătorilor față de ruta selectată. Cu cât zborul pe care l-ați ales este mai solicitat – de exemplu, din București în Viena – cu atât mai mici sunt șansele ca prețul biletelor să scadă sub un anumit prag.

Dacă datele de călătorie sunt flexibile, merită să programați călătoria în afara sezonului turistic de iarnă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, verificați ofertele de preț cu aproximativ șase luni în avans și rezervați biletele cele mai convenabile.

Pentru a fi la curent cu promoțiile la biletele de avion și la cele mai recente actualizări privind zborurile, abonați-vă la un newsletter personalizat, unde veți primi numai ofertele care vă interesează. Acest newsletter vă permite să setați un preț maxim pe care doriți să îl alocați pentru biletul de avion și să selectați ruta dorită. În momentul în care oferta căutată devine disponibilă, veți primi un mesaj. Deoarece aceste oferte sunt limitate și se epuizează rapid, vă recomandăm să nu amânați rezervarea ofertei.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Viena pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Viena pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Viena, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Viena?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Viena atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Viena

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Viena

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Viena!

Alegeți hotel în Viena