Meniu

Condusul în siguranță

Condusul în siguranță

Odihniți-vă înainte de drum
Este important să aveți o odihnă corespunzătoare înainte de a porni la drum, deoarece nu este nimic mai periculos decât un șofer adormit. Tulburările de concentrare pot provoca tragedii. Asigurați-vă că înaintea unui drum lung dormiți foarte bine, iar atunci când resimțiți somnolență în timpul condusului, să vă opriți. Puteți încerca să dormiți puțin sau să ieșiți din mașină să vă plimbați, această acțiune fiind benefică pentru oxigenarea creierului.

Mâncați și hidratați-vă foare bine
Înaintea călătoriei consumați hrană ușor de digerat. În funcție de drumul propus, preparați câteva gustări, o banana sau un măr, pentru a vă potoli foamea. Dacă drumul este mai lung, planificați o oprire la un restaurant de pe traseu.

De asemenea, este bine să vă hidratați prin băuturi carbogazoase – apă minerală de calitate sau sucuri din fructe. Dacă alegeți o călătorie iarna, alegeți un termos cu ceai fierbinte, deoarece se va dovedi de folos în cazul opririlor neplanificate. Mestecați gumă sau cumpărați-vă acadele pentru a rămâne permanent concentrați.

Luați o pauză
Este indicat să luați câte o pauză de 5-10 minute, în special dacă alegeți să călătoriți cu animale sau copii.
Ieșiți din mașină, faceți câteva exerciții de întindere ale gâtului și membrelor, genuflexiuni sau plimbări scurte. După mai multe ore petrecute conducând, acestea vor fi extrem de benefice.
În cazul în care drumul este străbătut noaptea, planificați o oprire de o noapte la hotel, sau dormiți în mașină, mai ales dacă este exact ora la care obișnuiați șă dormiți.

Acomodați-vă cu mașina aleasă
Înainte de a porni la drum verificați fiecare accesoriu al mașinii, ștergătoarele, luminile de ceață, butonul de deschidere al capotei, localizarea extinctorului sau a vestelor reflectorizante, trusa de prim ajutor. În plus, dacă veți călători cu copii, asigurați-vă că se pot încuia ușile și geamurile din spate.

De asemenea, căutați înainte de a porni la drum unde este roata de rezervă și cheile necesare, precum și nivelul de ulei al mașinii, sau funcționarea corectă a tuturor luminilor.

Faceți un prim test-drive, pentru a vă obișnui cu frânele sau comportamentul mașinii la curbe.

Purtați centura de siguranță
Aceasta este regula de bază a siguranței. De asemenea, verificați că centura se fixează bine și în spate, pentru asigurarea copilului. Animalele de companie care nu se pot transporta în cuști, pot călători cu centuri speciale, acestea protejând atât animalul, cât și pasagerii.

Concentrați-vă doar pe condus
Evitați folosirea telefonului atunci când conduceți. Nu mâncați și nu beți la volan, iar pentru menținerea concentrării mestecați gumă.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!