Meniu

Permisul de conducere internațional

Permisul de conducere internațional

În afara Uniunii Europene, permisul de conducere românesc este posibil să nu fie suficient.

Permisul Internațional de Conducere (PIC) se eliberează persoanelor care conduc autoturisme pe teritoriu străin, fiind o traducere legalizată a permisului național românesc în 7 limbi de circulație internațională.

Controalele în trafic au dovedit că un ofițer de poliție poate solicita alt document doveditor de identitate (carte de identitate sau pașaport). În unele țări, de exemplu S.U.A., permisul de conducere românesc se poate utiliza pe un termen de maxim trei luni.

Cea mai sigură metodă este de a obține o permis de conducere la nivel internațional, care este valabil 1 an de la data eliberării și în niciun caz nu depășește valabilitatea permisului național în baza căruia a fost eliberat. Pentru obținerea permisului, este necesară depunerea unei cereri la biroul care a emis permisul de conducere. 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!