Meniu

Hoteluri, moteluri, hosteluri

Hoteluri, moteluri, hosteluri

Legea română privind serviciile turistice definește următoarele structuri de primire turistică:

Hotel: este o structură de primire turistică amenajat într-o clădire sau un corp de clădire și are minim 10 camere, simple și duble. Hotelul trebui să asigure o serie de prestări servicii specifice, să dispună de recepție și de spații de alimentație în circuit.
Motel: este o unitate hotelieră situată în afara localităților sau în apropierea arterelor principale. Aceste structuri trebuie să asigure oaspeților locuri de parcare. Motelul trebuie să aibă cel puțin 10 de camere, single și duble. Aceasta trebuie să furnizeze, de asemenea, spații de alimentație în circuit.
Camping: acestea sunt păzite și oferă turiștilor posibilitatea de a se caza în corturi sau rulote. Turiștii au posibilitatea să își parcheze mijloacele de transport aici, să își pregătească masa și să beneficieze de serviciile specifice acestor tipuri de structuri.
Hotel pentru tineret: structură de primire turistică amenajat special pentru tineri, cu dotări simple. Acestea asigură servicii de cazare și masă, agrement. Hotelurile pentru tineri sunt amplasate, de obicei, în centrele universitare, stațiuni sau alte zone frecventate de turiști tineri. În plus față de structurile menționate mai sus, există multe alte tipuri de structuri de primire turiști a căror definiție nu precizează în legislația română.
Hostel: mai ieftin decât un hotel, hostelurile sunt structuri de primire turistică cu o capacitate minimă de 3 camere sau apartamente, dispuse pe un nivel sau mai multe. În hosteluri standardele sunt mai mici. Acesta sunt caracterizate, în principal, prin faptul că fiecare cameră are între 3 și 9 paturi, cu băi comune pe coridor. Oaspeții pot folosi bucătăria comună și camera de relaxare cu TV. Astăzi, multe hosteluri oferă camere single sau duble, uneori cu baie, dar tariful este mai ridicat.
Bungalow: structuri de primire turiști, de obicei din lemn sau alte materiale similare, de capacitate redusă ce se găsesc, mai ales, în țările exotice. Acestea oferă cazare turiștilor, precum și alte servicii. Acestea se află, de obicei, pe plajă sau în perimetrul campingurilor sau a caselor de vacanță. Funcționează sezonier.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!