Meniu

Brexit: Cum să călătoriți în Marea Britanie?

Brexit: Cum să călătoriți în Marea Britanie?

Brexitul s-a produs. Oficial, Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană în noaptea de 31 Ianuarie spre 1 Februarie, 2020. În ce fel vor fi afectați cetățenii din UE de faptul că Regatul Unit a părăsit structura Comunității Europene? Ce s-a schimbat și ce s-ar putea schimba cu privire la călătoriile spre Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord?

Ce se schimbă după Brexit?

Marea Britanie și-a încheiat raporturile cu toate instituțiile Uniunii Europene. Asta înseamnă că britanicii nu mai pot să influențeze acțiunile organismelor din spațiul comunitar. Totuși, este bine de știut că ieșirea Marii Britanii din Uniune nu înseamnă automat desființarea imediată a legilor europene în Marea Britanie. Pentru ca tot procesul să se întâmple într-o manieră normală, va urma o perioadă de tranziție care se va încheia doar pe 31 Decembrie, 2020. În acest timp, nu se va schimba nimic în ceea ce privește modul în care călătorim sau stăm în în Regatul Unit. În perioada de tranziție au loc negocieri între Comisia Europeană și Regatul Unit pentru soluționarea finală a relațiilor viitoare între Regatul Unit și Uniunea Europeană.

Cum să călătoriți în Anglia după Brexit?

Până în 31 Decembrie 2020, nu se va schimba nimic cu privire la modul în care călătorim în Regatul Unit. Ca să traversați granițele acestei țări, indiferent că alegeți să călătoriți cu trenul, cu bacul sau cu avionul, trebuie doar să prezentați pașaportul sau cartea de identitate pentru control. Marea Britanie nu s-a alăturat niciodată spațiului Schengen, ceea ce înseamnă că, până în prezent, chiar și cetățenii UE au fost supuși controlului la frontieră.

Ce se întâmplă după ce se încheie perioada de tranziție?

Deocamdată nu există informații confirmate în legătură cu ceea ce urmează să se întâmple după 31 Decembrie 2020. Cu siguranță, schimbările vor acoperi stabilirea și ocuparea locurilor de muncă în Regatul Unit. Ce se întâmplă cu traficul turistic? Cel mai probabil, călătoriile spre Londra, Glasgow sau Belfast nu vor necesita viză. Totul depinde de rezultatul negocierilor dintre britanici și reprezentanții Comisiei Europene.

Cum călătoriți în Regatul Unit după Brexit?

Brexitul poate afecta și alte aspecte legate de călătorit. În timpul perioadei de tranziție nu vom fi afectați. Prin urmare atât permisul de conducere, cât și cardul european de asigurare de sănătate vor fi recunoscute în condițiile existente până în 31 Decembrie 2020.

Ce se va schimba din 1 Ianuarie 2021? Nu suntem încă siguri, dar autoritățile britanice avertizează că, începând cu 2021, cardurile nu vor mai fi valide și turiștii vor fi încurajați să își facă o asigurare de sănătate suplimentară. Aceasta este una dintre problemele care vor face obiectul negocierilor dintre Comisia Europeană și reprezentanții guvernului Regatului Unit. La fel se întâmplă în ceea ce privește roamingul. Până la finalul lui 2020, în conformitate cu legislația UE, cetățenilor UE nu li se va percepe o taxă suplimentară pentru utilizarea telefoanelor în Regatul Unit. Tarifele de roaming nu vor apărea mai devreme de anul 2021.

Ce se întâmplă cu granița britanico-irlandeză?

Una dintre cele mai mari probleme care apar odată cu Brexitul este statutul viitor al graniței terestre dintre Irlanda și Marea Britanie. Din cauza trecutului dificil al acestor zone, există îngrijorări legate de faptul că reintroducerea controalelor de frontieră la trecerea dintre Republica Irlanda și Irlanda de Nord Britanică poate amenința pacea în regiune. Acesta a fost, de asemenea, principalul punct al negocierilor legate de Brexit. Ce anume știm? În perioada de tranziție nu se va schimba nimic cu privire la trecerea graniței cu Irlanda, iar situația va rămâne similară pentru patru ani începând cu 1 Ianuarie 2020. După această perioadă, Parlamentul Irlandei de Nord va putea renunța unilateral la termenii negociați sau să extindă legislația aplicabilă privind trecerea graniței și politica vamală pentru încă patru ani.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!