Meniu

Tromboza și alte afecțiuni

Tromboza și alte afecțiuni

Cheagurile de sânge localizate în membrele inferioare se pot forma la pasagerii care călătoresc pe distanțe mari și care nu fac mișcare.

Trombozele apar de regulă neînsoțite de simptome, dar uneori s-au observat umflarea și amorțeala picioarelor. Foarte rar, atunci când cheagul de sânge este mare, acesta poate ajunge la inimă provocând embolie pulmonară ce poate duce la moarte. Atenție, simptomele emboliei pot apărea și la câteva zile după zbor.  

Totuși, riscul de a dezvolta o tromboză accentuată este mic. Cei mai expuși sunt pasagerii peste 60 de ani, persoanele care au probleme cardiace sau care au mai avut embolie ori tromboză venoasă în trecut, cei care au avut infarct, persoanele obeze, femeile însărcinate, bolnavii de cancer, consumatorii de droguri, femeile care folosesc un anumit tip de contaceptive orale, fumătorii, persoanele care au suferit de curând operații, cei care suferă de afecțiuni congenitale ale coagulării sângelui, bolnavii de varice și varicoză. Persoanele din categoriile menționate trebuie să consulte medicul înainte de a se îmbarca pentru zbor!

Cum evitați tromboza în timpul zborului?

  • mișcați-vă mâinile și picioarele, nu le țineți încrucișate;
  • consumați lichide (apă, ceaiuri, sucuri naturale) și evitați alcoolul și cafeaua;
  • ​purtați îmbrăcăminte lejeră;

Alte afecțiuni:

  • persoanele care suferă de boli contagioase nu ar trebui să călătorească în avion;
  • umiditatea scăzută din avion poate cauza uscarea ochilor, gurii și a nasului – pasagerii care poartă lentile de contact sunt sfătuiți să poarte ochelari de vedere în timpul zborului, iar ca recomandare generală – să consume apă pentru a preveni deshidratarea
  • pasagerii cu pacemaker pot zbura, însă rețineți că pacemakere-le cu electrozi unipolar pot avea interferențe în timpul zborului;
  • ​cei care suferă de boli cronice trebuie să consulte medicul înainte de a se îmbarca la zbor.

Rețineți că asigurarea de călătorie acoperă riscurile medicale ce pot surveni în timpul deplasărilor în străinătate și costurile asociate tratamentelor.
Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!