Meniu

Fumatul în avion (sau în aeroport)

Fumatul în avion (sau în aeroport)

Fumatul în avion este interzis pentru pasageri de către toate companiile aeriene, datorită pericolelor la care se pot supune aeronavele sau sănătatea pasagerilor nefumători.

Fumatul a fost interzis încă din anii ’90. Conform reglementărilor FAA (Administrația Federală de Aviație), fumatul de țigări, sau orice altceva care produce fum sau flacără este strict interzis la bordul aeronavelor. În cazul aeroporturilor, fumatul este permis doar în zonele special dedicate și semnalizate.

Cu toate acestea, nu există nici o regulă oficială privind țigările electronice, această decizie fiind la nivelul fiecărei companii aeriene în parte. Ca o excepție, țigările electronice sunt interzise în cadrul tututor aeroporturilor din Marea Britanie, singurul dintre acestea care acceptă folosirea lor fiind Heathrow.

Conform declarațiilor oficiale, este permisă plasarea dispozitivelor electronice de “vapat” în bagajul de mână, cu condiția să nu arate precum obiecte suspecte (ex.: grenade, cuțite etc), însă este interzisă utilizarea lor în cadrul aeronavei.

Este recomandat să se închidă dispozitivul, să se scoată bateria, iar toate accesoriile să fie puse în bagajul de mână, alături de alte dispozitive electronice (ex.: laptop). Pasagerii nu au voie să transporte țigara electronică în bagajul de cală și nici să încarce aceste dispozitive în aeronavă.

Așadar, este indicat să verificați înainte de zbor ce servicii oferă fiecare aeroport din itinerariul ales, pentru a vă organiza excursia cu precizie, în funcție de preferințele și comoditatea dumneavoastră.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!