Meniu

Călătoria în timpul sarcinii

Călătoria în timpul sarcinii

În vacanţă
Ideal este să călătoriţi în al doilea trimestru de sarcină. Cele mai multe femei se simt bine în această perioadă a sarcinii. Nu este recomandat să faceţi călătorii în primul trimestru de sarcină sau în ultimul trimestru, când viitoarea mămică oboseşte mai repede, nu se mai poate deplasa cu uşurinţă şi există riscul unei naşteri premature.

Activităţi
Ţineţi minte că, indiferent de activităţile pe care le avea viitoarea mămică înainte de a rămâne însărcinată, în timpul celor nouă luni de sarcină sunt strict interzise sporturile care implică scufundări sau expediţii la altitudini mari - există posibilitatea ca o femeie expusă la schimbări de presiune să aibă probleme cu sarcina.

În ţările exotice
Nu călătoriţi în locuri pentru care există o obligaţie de vaccinare sau există un risc de infecţie mare - în timpul sarcinii vaccinurile împotriva febrei tifoide, poliomielitei, febrei galbene, oreionului sau rubeolei sunt strict interzise. De asemenea, nu puteţi lua medicamente antimalarice, iar boala este foarte periculoasă atât pentru femeie, cât şi pentru făt. La aceste riscuri se mai adaugă şi faptul că schimbările de climă sunt problematice pentru femeile însărcinate.

Bronzarea
In timpul sarcinii nu este recomandat să petreceţi mult timp pe plajă, sub acţiunea directă a soarelui. Pielea femeilor însărcinate este mult mai sensibilă la razele solare, iar burta nu trebuie să fie expusă la soare în mod direct. În cazul în care este acest lucru este inevitabil, utilizaţi creme cu factor de protecţie foarte puternic şi îmbrăcăminte cu care să vă acoperiţi abdomenul. 

Călătoriile în străinătate în timpul sarcinii
Înainte de a pleca în străinătate trebuie să aveţi în vedere care este nivelul de îngrijire în centrele de sănătate din ţara respectivă. Înainte de a pleca trebuie să aveţi o listă cu cele mai bune centre de îngrijire medicală şi să comunicaţi cu un medic care să fie informat cu privire la starea dumneavoastră. Deşi plecaţi în vacanţă, nu uitaţi să luaţi la toate documentele medicale referitoare la sarcină şi un certificat care să confirme grupa de sânge a mamei. 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!