Meniu

Bronzarea în siguranţă

Bronzarea în siguranţă

Toţi ne dorim să călătorim, iar pe lângă amintirile spectaculoase pe care le aducem cu noi acasă, ne dorim să ne întoarcem şi cu un bronz frumos - care este, de asemenea, şi benefic organismului dacă respectăm câteva reguli de bază.

Reguli de bază pentru un bronz sănătos:
1. Pielea trebuie obişnuită treptat cu expunerea la soare. În prima zi, expunerea la soare trebuie limitată la un interval mai scurt, de aproximativ 30 de minute, iar în zilele următoare aceasta poate fi crescută treptat.
2. Aplicaţi întotdeauna creme sau uleiuri cu filtre de protecţie solară, anti-UVA şi anti-UVB. Alegeţi crema sau uleiul de plajă în funcţie de tipul de piele şi de factorul de protecţie necesar.
3. Pe faţă, gît şi umeri utilizaţi întotdeauna creme sau uleiuri cu factori de protecţie mai mari.
4. Nu uitaţi să vă protejaţi cu cremă de protecţie solară urechile, scalpul - dacă aveţi calviţie - şi tălpile.
5. Aplicaţi crema pe piele cu 30 de minute înainte de a vă expune la soare. Dupa 3 ore de la expunerea la soare şi după fiecare baie este necesar să aplicaţi din nou cremă de protecţie, chiar dacă aceasta este rezistentă la apă.
6. În timpul expunerii la soare nu se folosesc produse cosmetice, inclusiv parfumuri, pentru că pot induce reacţii fototoxice.
7. Încercaţi să nu staţi la plajă între orele 11:00 şi 15:00, când soarele este foarte puternic.
8. Utilizaţi produsele de protecţie solară chiar şi în zilele noroase - 90% din radiaţii trec prin nori.
9. Alegeţi întotdeauna creme cu filtre de protecţie mai mare, radiaţiile sunt foarte puternice.
10. Protejaţi-vă ochii cu ochelari de soare cu filtre UV.

Primul ajutor în caz de arsuri solare
Arsurile solare apar în urma expunerii bruşte şi prelungite la soare puternic. Simptomele cum ar fi roşeaţa, senzaţia de arsură şi umflarea pielii indică arsuri de gradul I, iar dacă apar şi vezicule pe piele, febră, frisoane şi vărsături - arsuri de gradul II.
În cazul arsurilor de gradul II, aplicaţi pe pielea afectată comprese reci cu apă sau pantenol, alantoină şi propolis - substanţe care calmează pielea inflamată. Acestea se pot răci în frigider pentru a creşte le eficacitatea. Dacă sunteţi acasă, puteţi folosi iaurt simplu (fără zahăr) sau chefir pentru a hidrata pielea şi pentru a calma senzaţia de arsură.

Când veziculele apar pe piele şi aveţi febră, avem de-a face cu arsuri de gradul II. În acest caz, procedaţi ca în cazul arsurilor de gradul I şi solicitaţi imediat asistenţă medicală. Nu rupeţi veziculele, acestea protejează pielea împotriva infecţiei.

După câteva zile, atunci când primele simptome dureroase dispar, trebuie să vă hidrataţi pielea folosind creme grase şi loţiuni de corp cu vitamina E şi provitamina B5. Pentru cel puţin două săptămâni, evitaţi băile fierbinţi. Beţi multă apă pentru a vă hidrata şi evitaţi tutunul, alcoolul şi băuturile cu cofeină.

Înainte de a pleca în vacanţă nu uitaţi să vă achiziţionaţi o asigurare de călătorie.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!