Meniu

Călătoria femeilor însărcinate cu avionul

Călătoria femeilor însărcinate cu avionul

Când puteți călători?
 În primul trimestru de sarcină călătoriile nu sunt recomandate deoarece în această perioadă apar multe schimbări în viața viitoarei mame. Cea mai favorabilă perioadă pentru călătorii este al doilea trimestru, atunci când femeile se simt bine. Pentru că există riscuri pentru siguranța sarcinii, se recomandă evitarea călătoriilor cu avionul în al treilea trimestru de sarcină, când mama obosește repede, iar starea fizică generală este fragilă.
Medicii recomandă călătoriile până în săptămâna 32 de sarcină și interzic transportul cu avionul în ultimele patru săptămâni. Diferențele semnificative de presiune pot influența starea de sănătate a fătului și a viitoarei mame.

Simptome în timpul zborului
Greața 
- indiferent de cât de avansată este sarcina, femeile gravide pot avea simptome de greață în timpul zborului. Este recomandat ca în timpul și înainte de zbor să consume gustări ușoare, cum ar fi fructele uscate.
Cheaguri de sânge - În timpul călătoriei se recomandă plimbări scurte și dese pentru a evita formarea cheagurilor de sânge și amorțirea membrelor. Sunt indicate zborurile scurte, în timpul cărora e recomandat să țină picioarele mai sus decât restul corpului, pentru a evita umflarea acestora.
Centura de siguranță - Ar trebui să fie fixată astfel încât să nu producă presiune pe abdomen.
Dieta - Se recomandă consumarea lichidelor, dar evitarea băuturile carbogazoase. Umiditatea scăzută în cabină provoacă deshidratare, de aceea este recomandat ca înainte și în timpul zborului să se consume apă.

Rețineți!
Înainte de planificarea unui zbor, femeile însărcinate trebuie să consulte un medic. Informațiile prezentate au scop informativ, pentru mai multe informații trebuie consultată compania aeriană.

Reglementări
Toate companiile aeriene permit femeilor gravide să călătorească dacă nu există contraindicații. Transportatorii stabilesc individual, reglementările privind transportul femeilor gravide. Companiile aeriene pot refuza îmbarcarea femeilor însărcinate în mai mult de 28 de săptămâni, dacă acestea nu au certificat constatator.
easyJet:
Femeile însărcinate în 27 de săptămâni pot călători fără un certificat medical. Femeile gravide între 28 și 35 săptămâni trebuie să aibă un certificat eliberat de medic care să confirme că etapa sarcinii permite călătoria cu avionul. Certificatul trebuie să fie datat nu mai devreme de 5 zile înainte de plecare. Femeile în 36 de săptămâni și după 36 de săptămâni de sarcină nu pot călători, prin urmare zborul de întoarcere trebuie programat înainte de săptămâna 36 de sarcină.
Wizz Air:
Nu permite femeilor călătoria cu avionul începând cu săptămâna 34 de sarcină. Transportatorul nu este răspunzător pentru problemele de sănătate ale femeilor cu sarcini avansate de peste 34 de săptămâni sau pentru posibilele probleme ale fetușilor ce pot apărea în timpul zborului.
Femeile gravide în mai mult de 28 de săptămâni trebuie să aibă un certificat medical care să demonstreze că zborul cu avionul nu prezintă un risc pentru sănătatea viitoarei mame și a fătului.
Ryanair:
Permite zborul cu avionul până la 36 de săptămâni de sarcină, iar în cazul sarcinii multiple - de până la 32 săptămâni. Pentru femeile însărcinate în peste 28 de săptămâni, este necesar să prezinte un certificat eliberat de medicul curant, care să confirme că sarcina nu are complicații și care să ateste data estimată a nașterii. Certificatul trebuie să confirme că starea de sănătate a mamei este bună. Certificatul trebuie să fie eliberat nu mai devreme de 2 săptămâni înainte de plecare.
Norwegian:
Norwegian permite femeilor însărcinate să călătorească cu maxim 4 săptămâni înainte de data de naștere programată, iar dacă zborul nu durează mai mult de 4 ore, cu maxim 2 săptămâni. Femeile însărcinate trebuie să prezinte la check-in un certificat medical care să confirme starea de sănătate a mamei și data estimată a nașterii.
Aer Lingus:
Femeile însărcinate până în 28 de săptămâni pot călători fără certificat medical. De la 28 la 33 săptămâni inclusiv, trebuie să aibă un certificat medical special eliberat de un ginecolog, iar de la 34 săptămâni călătoria aeriană cu Aer Lingus nu mai este permisă.
Air Berlin
Cu 4 săptămâni înainte de data calculată a nașterii, Air Berlin permite femeilor însărcinate să călătorească fără certificat de la medic. După săptămâna 35 este nevoie de consimțământul scris al medicului curant.
Cu 4 săptămâni înainte de data calculată a nașterii, Air Berlin permite efectuarea călătoriilor de către femeile însărcinate.
Germanwings:
Germanwings permite femeilor însărcinate să călătorească la bordul aeronavei până la 36 de săptămâni complete de sarcină, cu condiția ca certificatul medical să confirme starea sarcinii. Acest termen poate fi depășit pentru zborul de întoarcere.
LOT:
Femeile în 32 de săptămâni de sarcină pot călători cu acordul medicului și fără un certificat. După 32 de săptămâni însă, este necesară completarea unui formular disponibil la check-in.
Lufthansa:
Pentru toate destinațiile, cu excepția Canadei: Femeile însărcinate care nu prezintă complicatii pot călători până la 36 de săptămâni de sarcină sau până la aproximativ 4 săptămâni înainte de data nașterii, fără certificat medical.
Zborurile spre Canada:
Călătoria după 28 de săptămâni de sarcină se poate efectua numai cu prezentarea unui certificat medical care să  conțină informații despre starea de sănătate a femeii însărcinate.
După 36 de săptămâni de sarcină, femeile care aleg să călătorească cu avionul trebuie să prezinte un certificat medical, eliberat cu 72 de ore înainte de ora programată pentru plecare. Certificatul trebuie să menționeze data estimată a nașterii și starea de sănătate a viitoarei mame.
British Airways:
Femeile însărcinate care prezintă complicații nu pot călători după 36 de săptămâni de sarcină. Începând cu săptămâna a 28-a, trebuie prezentat un certificat medical care să ateste starea perfectă de sănătate a femeii.
Air France:
Femeile însărcinate până în 9 luni pot călători fără certificate medicale. Începând cu luna a noua, gravida trebuie să dețină un certificat special eliberat de către Air France, pe baza acordului din partea medicului.
United Airlines:
Femeile însărcinate până în 9 luni pot călători fără certificate medicale. Începând cu luna a noua, gravida trebuie să dețină un certificat special eliberat de către companie pe baza acordului din partea medicului.


Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!