Meniu

Cum să rezervați un bilet de avion pentru copii?

Cum să rezervați un bilet de avion pentru copii?

Pentru a rezerva un bilet de avion pentru un infant sau un copil trebuie să utilizați motorul de căutare de pe pagina eSKY.ro.

La alegerea numărului de pasageri selectați categoria din care face parte:

  • Adulți: de la 18 ani
  • Tineri: între 12 și 18 ani
  • Copii: de la 2 la 12 ani
  • Infanți: sub 2 ani

Rețineți!
Selectarea vârstei și a datei de naștere pentru fiecare pasager în timpul rezervării biletului de avion este obligatorie. Infanții și copiii nu pot călători pe același bilet cu un adult. 

Atenție!
Dacă rezervați un bilet de avion la companii aeriene low-cost (Ryanair, Wizz Air, easjyJet), copiii nu pot călători neînsoțiți de un adult. Infanții călătoresc întotdeauna în brațele unui adult.
Unele companii aeriene de linie pun la dispoziția pasagerilor scaune pentru copii, dar în funcție de rută și de gradul de ocupare a aeronavei, acest serviciu nu e întotdeauna disponibil. De aceea, e recomandat să contactațiServiciul Clienți și să cereți informații detaliate despre acest aspect.
Copiii de 2 ani călătoresc întotdeauna pe un scaun separat în schimbul unei taxe.

Nou-născuții sub 7 zile nu pot călători cu avionul.

Călătoriile în care copilul împlinește 2 ani
Dacă plănuiți să călătoriți într-o perioadă în care copilul va depăși limita de vârstă, trebuie să luați în considerare acest aspect atunci când faceți rezervarea pentru a evita orice confuzie sau probleme ulterioare.

În cazul companiilor de linie există două posibilități să achiziționați bilete în astfel de situații:
1. Puteți cumpăra bilete separate dus și întors. Pentru primul bilet, copilul va beneficia de reducerea acordată sugarilor (de obicei 90%). La al doilea bilet reducerea va fi acordată doar pentru copil (de 33%). Aceasta nu este o opțiune foarte bună deoarece copilul trebuie să fie pe aceeași rezervare cu tutorele adult. Uneori tariful biletelor poate crește considerabil.
2. Puteți cumpăra bilete dus-întors fără reducerea acordată infanților. Apoi trebuie să efectuați rezervarea prin selectarea corectă a tipului de pasager, "copil" în loc de "infant" în pagina de căutare. Astfel, soldul final este favorabil pentru dumneavoastră.


În cazul companiilor low-cost trebuie să achiziționați două bilete separate pentru zborul de dus și retur. Pentru primul bilet trebuie să selectați opțiunea "infant", iar pentru al doilea bilet "copil".

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

 

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!