Meniu

Bagaje, cărucioare și scaune pentru copii

Bagaje, cărucioare și scaune pentru copii

Infanți
Cele mai multe companii aeriene low-cost, cum ar fi Ryanair, Wizz Air și Blue Air, nu oferă dreptul la bagaj (nici bagaj de mână) gratuit pentru infanți. Tutorele are dreptul de a transporta în bagajul de mână lucrurile pentru nou-născut sau alimente în stare lichidă sau solidă. Dacă nu aveți mâncarea deja pregătită, personalul de la bordul avionului vă poate ajuta în acest sens.

Companiile aeriene de linie asigură bagaj pentru nou-născuți, dar limita de greutate este mult mai mică decât în cazul unui adult. De exemplu, compania Tarom oferă o reducere de până 90% din tariful biletului unui adult, iar limita bagajului este de 10 kg.

Copii
Companiile aeriene low-cost aplică același tarif la biletul de avion pentru copii ca la cel pentru adulți și au aceeași limită de bagaj. Aceeași regulă o aplică și unele companii aeriene de linie.

Cărucioare și locuri pentru copii
Cele mai multe companii aeriene low-cost și de linie asigură transport gratuit pentru cărucioarele pentru copii. Căruciorul este transportat pliat în cala aeronavei.
Multe companii low-cost nu permit luarea în cabină a scaunului pentru copil, iar transportul acestora se face în schimbul unei taxe.

  • Ryanair - Căruciorul este transportat gratuit. Taxa pentru transportul scaunului pentru copil este de 10 EUR la 20 kg/ zbor, dacă rezervarea este făcută online sau prin Serviciul Clienți eSky.ro. Pentru transportul a mai mult de 20 kg se percepe taxă pentru excedent de bagaj. Taxa de adăugare a bagajelor la aeroport este mai mare - taxa este de 20 EUR/ articol.
  • Wizz Air - Transportul căruciorului este gratuit. Alte accesorii pentru copii și bagajele sunt supuse taxelor.
  • Blue Air - Transportul este gratuit fie pentru cărucior, fie pentru un bagaj de cală.  Alte accesorii sunt supuse taxelor.

*Companiile aeriene își rezervă dreptul de a modifica oricând aceste taxe.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!