Meniu

Zona duty-free

Zona duty-free

Zonele duty-free (DFZ) sunt arii delimitate în care marfa străină este adusă fără taxe de import, pentru prelucrare sau alt export ulterior. Taxele trebuie să fie plătite pe aceste bunuri doar dacă sunt relansate prin vânzare în piața locală.

Magazinele duty-free sunt scutite de la plata anumitor impozite și taxe locale sau naționale, cu condiția ca produsele să fie vândute călătorilor care le vor scoate din țară. Doar autoritățile locale decid ce produse pot fi vândute fără taxe vamale, modul în care acestea pot fi vândute, procesul de calculare a taxei sau valoarea de restituire a taxei.

Magazinele duty-free pot fi găsite în zonele internaționale ale aeroporturilor, porturi, gări, zone de frontieră. Se pot găsi bunuri duty-free și la bordul avioanelor sau ale navelor.

În prezent, cel mai mare magazin duty-free este Dubai Duty Free, cu o cifră de afaceri de peste 1,9 miliarde dolari, realizată în anul 2014.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!